פענוח סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שדרה מותני-סקראלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/11/2018 | 21:06 | מאת: שלומית

שלום רב ,ביצעתי את הבדיקה שציינתי לעיל,להלן שאלותיי: 1. l4-l5 = ניוון של הפצטים,למה הכוונה? 2. l5-s1 =חדירת אוויר לנוקלאוס פולפוזוס של הדיסק,הודגם אוסטיאופיט אחורי ימני באזור הלטראל רצס ?למה הכוונה ומה הסיכונים? 3. סקוליוזיס ,מה פירושו? 4. האם הממצאים הנ"ל הם בלתי הפיכים, ?האם ניתוח יקל על כאבי הגב שלי? מודה מראש על התשובות,בברכה,שלומית.

1. פצטים= המפרקים הביןחוליתייםהאחוריים (FACET JOINTS ) . ניוון של....= שחיקת הסחוס המפרקי 2. חדירת אויר.... למעשה זה לא נכון יש שחרור של גז החנקן ( המומס בדם) - זה ביטוי לשינויים ניווניים שלהדיסקוס שביןהחוליות. כנ"ל גם האוסטאופיט( ניצן עצם) 3. סקוליוזיס= עקמת. עמוד השדרה אינו נראה ישר. 4. הממצאים אינם הפיכים. אשר לטיפול מכיון שמטפלים בבן אדם ולא בממצאי הט"מ אי אפשר לדבר על טיפול בלי בדיקה של ממש.

מנהל פורום אורתופדיה