עיקצוצים בשוקיים וכאבי שרירים אחרי פגיעת רכב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/11/2018 | 19:32 | מאת: אלעד

שלום רב. ב31/10 חציתי מעבר חציה כהולך רגל ברמזור ירוק, רכב עשה פרסה ופגע בי בברכיים ובכפות ידיים שעצרתי אותו. לא נפלתי ולא איבדתי הכרה, אבל כן הרכב הזיז אותי 20 מטר קדימה. בעל הרכב פינה אותי למיון. לבסוף ראה אותי אורתופד בבית חולים, אמר שלא חושב שיש לי שבר, כי אני עומד על הרגליים ושאין צורך לעשות צילום ואמר לנוח כמה ימים. באותו היום כשחזרתי הביתה התחילו לי עיקצוצים בשוקיים איפה שהפיקה וקצת בכפות רגליים, למחרת זה נרגע קצת, אבל זה חוזר כשאני הולך יותר מידי או מתאמץ יותר. מה שלא היה לפני התאונה. ויש גם כאבי שרירים באיזור. הרופא משפחה אמר" שזה נורמלי שיהיו עיקצוצים אחרי פגיעת רכב, אפילו שלא נפלתי ולא קיבלתי מכה ישירה בדיסק בגב, אלא המכה התפזרה וכל הגוף ספג את המכה." בכפות ידיים אין שוטם בעיה. מה שמדאיג הרגליים, לפעמים זה ביחד, כשאני מפעיל לחץ ופעולות עם הרגליים. עברו כמה ימים בודדים מאז המפגש עם המכונית ואני מאוד מודאג לגבי כל האיזור של הכפות רגליים ושוקיים והפיקות ועיקצוצים וכאבי שרירים וכמובן אני רגיל לרוץ, ולא מבין איך אוכל לחזור לעשות, כשיש לי עיקצוצים בינתיים אפילו בעומס סביר על הרגליים. האם זה נורמלי העיקצוצים והכאבי שרירים אחרי תאונה שתיארתי ? והאם זה יעבור לי ? האם יש צורך בבדיקות.? (כי חוץ ממנוחה , זה ההמלצה שניתנה לי). האם המצב יחזור לקדמותו ללא העיקצוצים כפי שהיה לפני התאונה ותוך כמה זמן יחזור המצב לקדמותו ? מתי אוכל לחזור לרוץ ?יש לציין שאני עומד רגיל, ואין לי כאבי גב תחתון או תחושת שריפה בגב התחתון או באחת מהרגליים. (כן יש לי רקע בלט דיסק מותני l4-l5 -s1 וזיזים בצוואר). תודה.

על פי הסיפר מדובר בחבלה נמוכתאנרגיה ולכן גם נמוכת סיכוי לנזק של ממש. כיון שכך מותר לך - לדעתי - לחזור בהדרגה לפעילות מלאה לפי יכולתך לשאת בכאב המלווה

מנהל פורום אורתופדיה