פענוח תוצאות מיפוי עצמות + ספקט

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/11/2018 | 13:01 | מאת: קרן

שלום, אשמח לעזרה בפענוח מיפוי עצמות עקב כאבים מפושטים בכל הגוף. קצת רקע: סובלת מעקמת וכיפוזיס מגיל צעיר, בנוסף מאובחנת כ5 שנים עם פיברומיאלגיה. תוצאות מיפוי עצמות + ספקט: הודגמה עקמת מותנית קלה עם קליטה מעט לא אחידה לאורך עמוד השדרה ללא מוקדים פוקלים חשודים. פרט לכך לא הודגמה קליטה פתולוגית בשאר הסריקה לרבות עצם הזנב. לסיכום: לקורלציה קלינית/הדמייתית נוספת במידת הצורך. מה הכוונה בקליטה לא אחידה בעמוד השדרה? ובכלל אשמח להסבר של תוצאות המיפוי. תודה

מדובר בבדיקה תקינה ( נכון יותר אולי לומר בתחום הנורמה) .

03/11/2018 | 19:16 | מאת: קרן

תודה על המענה, אבל מה זה אומר שיש קליטה לא אחידה לאורך עמוד השדרה?

מנהל פורום אורתופדיה