בלט דיסק טיפול שניתן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/10/2018 | 14:32 | מאת: מריה

אמא שלי החלה לסבול מכאבים ברגל ובגב התחתון בביצוע סיטי: L1-D12 - לא הודגם בלט דיסק. קוטר תקין של התעלה הספינאלית. הנקבים הניוראליים פתוחים. L2-L1 -לא הודגם בלט דיסק. קוטר תקין של התעלה הספינאלית. הנקבים הניוראליים פתוחים. L3-L2 - לא הודגם בלט דיסק. קוטר תקין של התעלה הספינאלית. הנקבים הניוראליים פתוחים. L4-L3 - בלט דיסק היקפי, נושק לשק התקאלי, ללא היצרות ספינלית או פורמינלית. L5-L4 - בלט דיסק היקפי, נושק לשק התקאלי, ללא היצרות התעלה הספינלית. היצרות הפורמינה הנוירלית הימנית, סימני לחץ על שורש העצב מצד ימין, עם עיבוי שורש העצב ועכירות השומן האפידורלי סביבו. S1-L5 - סקרליזציה דו"צ של חוליה L5 .פרט לכך ללא ממצא חריג. עקב הכאבים ותור קרוב לאורטופד רק בעוד חודש התייעצה עם רופאת המשפחה. הרופאה קבעה לה טיפול המשלב celestone,norflex,abitren במתכונת הבאה; יום 1: אביטרן+צלסטון יום 2: אביטרן+נורפלקס יום 3:אביטרן + נורפלקס יום 4: אביטרן+צלסטון יום 5:אביטרן +נורפלקס האם זה טיפול יעיל?תקין?

איני מכיר פרוטוקול כזה. הצרוף של סטרואיד ( צלסטון) -שהוא תרופה נגד דלקת חזקה- יחד עם ולטרן שהוא תרופה נגד דלקת לא סטרואידלית נראה לי מוזר . לא ברור לי גם באיזה אופן ינתת הצלסטון( כדור, זריקה , שחרור מושהה ) .

22/10/2018 | 15:28 | מאת: מריה

צלסטון בהזרקה

מנהל פורום אורתופדיה