עמוד שדרה כאבים חזקים ותחושת הירדמות בצד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/10/2018 | 08:29 | מאת: Adel

לאחר כאבים וביצוע סיטי. בגובה D5-D6 בקע דיסקלי קטן מרכזי הגורם לאימפרסיה מתונה על השק ועל החוט. בגובה D9-D10 בלט היקפי משיק לשק ולחוט, ללא הצרויות משמעותיות. בגובה D10-D11 בלט היקפי משיק לשק ולחוט, לטרליזציה קלה לתעלה הנוירופורמינלית הימנית עם הצרות לתעלה הנוירופורמינלית ולחץ מתון על השורש. בגובה D11-D12 בלט היקפי משיק לשק ולחוט, ללא הצרויות משמעותיות. גובה L3-4: בלט מינימאלי ללא הצרויות. גובה L4-5: בלט משיק לשק. ללא הצרויות. גובה L5-S1: בלט משיק לשק, אימפרסיה קלה על השק, עיבוי קל של הליגמנטום פלאבום, ללא הצרות ספינלית משמעותית. ללא הצרויות משמעותיות של התעלות הנוירופורמינליות. תוכל לעזור לי להבין מה יש לי והאם יש לי מקום לדאגה? תודה רבה

מדובר בשינויים ניווניים. באופן כללי זה נקרא מחלה ניוונית של הדיסקות שבין החוליות ( בקיצור: מנ"ד). שם נרדף: ספונדילוזיס מדובר בתהליך איטי שמתחיל בהתייבשות של תוכןהדיסקות, הנמכת המרווח בין החוליות , התרופפות הדופן החיצוני של הדיסקות התבלטות שוליהדיסקות לצדדים ( בלט) , קרע של הדופן של הדיסקות ופריצה של תוך הדיסקה כלפי חוץ בדרך כלל אחורה) , שינויים משניים ותגובתיים לשינויים הנ"ל כמו התעבות של הרצועה המחברת בין החוליות( ליגמנטום פלאבום) צמיחה של זיזי עצם משולי גופי החולות, היצרות של תעלות המוצא של העצבים . כל אחד מהשינויי הללו יכול שיגרום מחושים או שיהיה אסימפטומטי כלומר ללא מחושים ותסמנים. לדוגמא אצלבני העשור השליש לחיים אצל 30% יש פריצת דיסק בלי שהם סובלים ממנה ( וב50% יש בלט דיסק אסימפטומטי. בכדי לדע אם יש לשינויים מסוימים משמעות צריך שתהיה קורלציה בין הממצא הקליני( סיפור המחלה וממצאי הבדיקה הגופנית). אין טעם להתיחס לבדיקת הט"מ בלי לדעת את הרקע שציינתי.

מנהל פורום אורתופדיה