שאלה לגבי פיענוח סיטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2018 | 19:11 | מאת: שואלת

שלו רב ברצוני לדעת מה אומר הממצא הבא? האם זוהי פריצת דיסק? בגובה 9-T8 הודגם ניוון דיסק קשה עם היצרות קשה של המרווח הדיסקלי, היסתיידות גסה בתוך הדיסק וקומפלקס דיסק-אוסטאופיט גס, פרא מדיאני מימין, ממלא את הרצס הלטרלי וגורם ללחץ על קדמת השק התקאלי במהלך של השורש הימני. תודה רבה

זה לא פריצתדיסק. כאן מדובר בשינוי ניווני שהחל מזמן ומתבטא ב"התיבשות " של הדיסקה וכתוצאה מכך היא הופכת צרה יותר וכתוצה מכך המעטפת החיצונית שלה מתקפלת החוצה {בלט] ולשד הדיסק עובר הסידיות והתגרמות ונוצר קומפלקס דיסק אוסטאופיט( זיז עצם)

01/08/2018 | 18:08 | מאת: שואלת

האם ניתן לטפל?

בהחלט כן. לא מתקנים את ממצאי הבדיקות אלא מטפלים בכדי להקל על הכאב. טיב הטיפול תלוי בתמונה הכללית

מנהל פורום אורתופדיה