שברי מאמץ בשוקיים ובירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/07/2018 | 00:34 | מאת: בתאל

היי אני חיילת בת 19, לוחמת. לקראת סוף ינואר עברתי מיפוי עצמות בשל כאבים ברגליים, במיפוי עלה כי יש לי קליטה מוגברת בטיביה דוצ, שליש תחתון ירך ימין ושליש עליון ותחתון ירך שמאל בנוסף נכתב כי תמונה זו מתאימה לשברי מאמץ דרגה 2, הרופאה בבסיס נתנה לי פטורים שאמנם מנעו ממני לרוץ ולצאת למסעות אך לא מנעו ממני ללכת קמ רבים בכל יום ולעמוד באופן ממושך, לאחר שלושה שבועות אמרתי לרופאה שכואב אבל פחות והיא החליטה שהשבר החלים וכואב לי כי ככה זה אומר שזה מחלים... לאחר מכן חזרתי לפעילות רגילה שכוללת יציאה למסעות, סחיבה של משקלים וריצות וחזרו לי הכאבים בצורה חזקה יותר, לאחר ביקור אצל הרופאה חזר לי השברי מאמץ אך לא ניתן לי טיפול רפואי כמו הפנייה לצילום/אורטופד/פיזיותרפיה וכו.. וככה המשכתי עם הכאבים עד עכשיו, לאחרונה עליתי לגדוד משמע לעלות משימות, שמירות יזומות והכאב רגליים מסרב לעזוב. אני כבר חצי שנה עם כאבים ברגליים שכבר אין לי מושג אם הם שברי מאמץ משום שאין אפשרות לבדוק זאת מאחר ועברתי מיפוי עצמות לפני פחות משנה, מה אפשר לעשות במצב הזה והאם זה הגיוני ששברי המאמץ שלי לא התאחו ? תודה מראש :)

אכן יש סבירו שלפחות חלק משברי המאמץ שלך לא התאחו במידה מספקת . ניתן לעקוב אחר כך בצילום רגיל.

11/07/2018 | 19:18 | מאת: בתאל

איך ניתן לראות בצילום רגיל אם שברי מאמץ רואים מדרגה שלוש ומעלה ?

מנהל פורום אורתופדיה