איבחון דלקתי בברך האחורית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2018 | 23:45 | מאת: עינבל

שלום רב, לפני כשנתיים התחלתי לסבול מכאבים עזים מאחורי ברך שמאל, אם זה בהליכה הייתי מרגישה שהרגל מתעייפת, בכיפוף, בישיבה ממושכת, עליה וירידה ממדרגות שהקשו עליי. לאחר בדיקות התברר שאני סובלת מדלקת חריפה בברך שמאל, שעיקרה מאחורי הברך ואף יש הצטברות של נוזל ( צהוב) לדברי האוטרופד. אציין שאני שנים עובדת בגני ילדים. כמו כן- לאחרונה אני ממש ממש סובלת מכאבים איומים בברכיים, לילות ללא שינה וסבל אינסופי שמשפיע אף על כפות הרגליים. מאחר ובאותה תקופה הייתי בהריון נאלצתי לעצור את עניין הטיפולים. כעת אני רוצה לחזור לטיפולים אך לא יודעת מה סוג הטיפולים שעליי לקבל/ לעבור על מנת להקל ולו במעט בסבל הזה. אציין שכרגע אני עובדת בגן ילדים ... מהו הטיפול היעיל עבורי?? האם אפשרי לקבל אנטיביוטיקה?? ולכמה ימי מחלה אהיה זכאית בפועל על מנת באמת לנוח וטפל בכאבים?? תודה רבה רבה.

" דלקת חריפה באחורי הברך " אינה אבחנה אלא גיבוב מילים סתמי אבחנה צריכה לכלול את פריטי המידע הבאים: 1. האיבר או תבנית מסויימת ( למשל מפרק מסויים ) 2. הרקמה הפגועה ( למשל קישור או רצועה או גיד או סחוס מפרקי וכו') 3. התהליך החולני ( למשל שינויים ניווניים , דלק חיידקית, דלקת כימית ,דלקת ממקור אוטואימוני וכו' ) 4 הגורם.

מנהל פורום אורתופדיה