קרע בקרסול שיקום לאחר ניתוח והורדת גבס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/05/2018 | 02:32 | מאת: יוני

שלום דוקטור, לפני כחודשיים נפצעתי ברגל ימין, שבר בשוקית וקרע בקרסול. הוחלט לתקן את הקרסול על ידי הכנסת שני ברגים בניתוח לקרסול בצד החיצוני של הרגל. לאחר חודשיים הורידו לי אתמול את הגבס לאחר צילום רנטגן. במהלך החודשיים היה איסור דריכה וחובת גובה לרגל, מלווה בהזרקת קלקסן מידי יום. בביקורת הרופא אומר שהרגל במצב מצוין ושאני יכול להתחיל לדרוך וללכת, לפי יכולתי וכמובן בעזרת קביים ופיזיותרפיה. ניסיתי לדרוך וללכת אך הכאבים חזקים מאוד. כשאין משקל על הרגל אני מצליח להזיז את הקרסול למעלה ולמטה כמעט ללא בעיה ולצדדים ממש מעט. איך אפשר לשקם את הקרסול ולחזור ללכת כמה שיותר מהר?

הליכה במים ( סתם ים או בריכה או במסגרת הידרותרפיה" ) תקל על השיקום.

מנהל פורום אורתופדיה