מטטרסלגיה בכרית כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/03/2018 | 17:40 | מאת: שירי

שלום רב ד"ר הינני סובלת כמה חודשים בכאבים שבאים והולכים באצבע 4 ו 5 ובכרית הקידמית של כף הרגל, נותנים לי על בסיס קבוע כשזה קורה ארקוקסיה ל10 ימים. כעת הכאבים החמירו מאוד והייתי אצל אורטופד מומחה כף רגל והוא המליץ על מדרסים בדגש על אזור האצבעות. הוא גם טען שיש קשר הדוק למשקל יתר (אני עם bmi 29 ) והייתי במשקלים גבוהים הרבה יותר ומעולם לא סבלתי מכאבים (מדובר על כאבים רק ברגל אחת ורק באזור האצבעות וכרית קדמית כף רגל.) משתמשת בספריי נוגד דלקת שנותן הקלה מיידית אבל כבר כמעט שבועיים שמתפקדת באופן חלקי מאוד בגלל הכאבים. כבר מיואשת... חשבתי שזה מהנעליים אז קניתי נעלי נוחות חדשות ועדיין ללא שינוי. יש עוד משהו שניתן לעשות מלבד להתאים מדרס ולרדת במשקל לדברי הרופא?

03/03/2018 | 17:52 | מאת: שירי

שכחתי לציין - בת 28

04/03/2018 | 07:33 | מאת: שירי

הכאבים קורים בעיקר בשעות הלילה והבוקר לאחר שכיבה ממושכת, שזה משהו ששכחתי לציין בפני האורתופד האם שכיבה ממושכת יכולה לגרום לכאבים ?

יש חשיבות גדולה מאד לבדיקה הגופנית ואיני יכול להתחרות ברופאים שבדקו אותך ממש. עודף משקל זו סיבה חשובה ליצירת כאב בכף הרגל ועליך לזכור שמה שהיה כשהיית ילדה השתנה מאד וגם יכולת הרקמות לשאת עומס פחתה. מדרסים פעלים לשנות את נקודות הלחץ של כף הרגל על הנעל ( וההיפך).

מנהל פורום אורתופדיה