היווצרות רגלי או בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/11/2017 | 12:48 | מאת: אלי

שלום, בן 68, לאחרונה שמתי לב לשתי תופעות הקשורות ברגליים: 1. רגל ימין עבה ורחבה באופן ברור מרגל שמאל, הן באזור הירך והן באזור השוק באזור שריר הקיבורת . 2. נוצרו רגלי "או" שבוודאות לא היו בשנים קודמות. אני מטופל בנושאי יל"ד, עודף משקל (גובה 1.70 ומשקל כ-84 קג), במעקב נפרולוג בגלל קריאטינין גבולי ושאר מרעין בישין הקשורים כנראה עם הגיל. פעיל גופנית במיוחד שחיה, הן סגנון חזה והן חתירה, חש בטוב בדרך כלל. מה יכול לגרם לתופעות אלו? תודה

1. דלדול שרירי הרגל הרזה או שגשוג שרירי הרגל העבה ( מחמת חוסר שימוש יחסי או עודף שימוש יחסי. ) 2. בצקת של הרגל העבה 3. מצב מולד של היפר/היפוטרופיה רגלי O- מצביע על שחקת סחוס במדור הפנימי של הברכיים. נ.ב קיבורת זה קדמת הזרוע (וְהָיָה לְךָ לְאוֹת עַל יָדְךָ וּלְזִכָּרוֹן בֵּין עֵינֶיךָ' (שמות יג, ט) ותנא דבי מנשה: ידך - זו קיבורת" (תלמוד בבלי, מסכת ערכין, דף י"ט, עמוד ב')

14/11/2017 | 06:22 | מאת: אלי

תודה

מנהל פורום אורתופדיה