ממצאי בדיקות לא מובנות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/09/2017 | 19:36 | מאת: מממ

דר אסא לב-אל שלום, יש לי כמה שאלות, עשיתי כ ct בצבא (לפני 5 שנים) וראיתי את תוצאותיהן בתחנת מידע של אסותא כשנכנסתי לראות תוצאות של בדיקה עדכנית שעשיתי והבנתי שאני בעצם לא באמת יודעת מה יש לי בגב... התוצאות החריגות היו 5 L4:בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על השק התקאלי . נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין . S1-L5:בלט דיסק אחורי מרכזי הגורם ללחץ על השק התקאלי. הנקבים הבינחולייתיים חופשיים . מבנה גרמי תקין . אני יודעת מה זה בלט דיסק אבל מה ההבדל בין דיפוזי לאחורי מרכזי? והאם אני אמורה לקבל איזשהו טיפול לכך? ומה זה נקבים בינחולייתיים חופשיים? זה משהו תקין? נכון להיום בגב התחתון הכאבים הכרונים שהיו בזמנו דיי נדירים... רק בתקופות מבחנים שאני יושבת המון לפעמים כשאני עושה תנועות כלשהן אני מרגישה שיש מצב שאני עומדת להיתקע, כמו דקירה פתאומית ואז זה עובר בשניות... הבדיקה הנוכחית הייתה מיפויי עצמות בגלל כאבים שיש לי בבסיס אגודל ימין (זה קורה לפעמים גם בשמאל) במשך שנים... לא מצאו שום סיבה לכך במיפויי אבל הדברים שניכתבו כחריגים הם : נראית קליטה סימטרית בכתפיים, למעט "סיבוב" קל של הגו העליון. יש לציין קליטה מוקדית באזור הפטישון הפנימי משמאל. מה זה הפטישון הפנימי? באינטרנט מצאתי רק שזה קשור לקרסול... הדבר האחרון שרציתי זה שיש לי המון "כאבים אורתופדים" בגוף, הכפות ידיים,פלטפוט, משהו שלא בדקתי במפרק של הבוהן הגדולה בכף הרגל והגב אין יום שאין לי משהו תפוס בגב עליון או תחתון.... האם יש אפשרות כזו שזה קשור למשהו אחר? או שהכל קשור באחד? אני דיי בטוחה שאני לא היפוכונדרית... אני אף פעם לא חולה וגם תמיד כשהיו כאבים חזקים תמיד בסוף באמת גילו איזה ממצא חריג. סליחה על החפירה ותודה מראש

חופרת יקרה 1. אשר לגב פריט המידע החשוב מכולם הוא העובדה שאינך סובלת מכאב הגב. הממצא בט"מ חסר חשיבות מאחר שהוא נמצא ב50% מבני גילך שאין להם כאב כלל. 2. אשר לבלט: מדובר בשימושים שונים של מילות תואר שלגבי חשיבתן ראי תשובה 1. 3. אשר למיפוי עצמות- אין לממצאים חשיבות בלי הקורלציה הקלינית . השימוש העיקרי בבדיקה הנו לגילוי שבר או גידול. הממצא אינו מגלה זאת. 4. "כאבים אורתופדיים" איני מכיר כאבים כאלה. אני מכיר כאב ראש כאב צוואר כאב גב כאב כתפיים וכיו"ב יש מחלה הנקרראית פיברומיאלגיה התבטאית בכאב במקומות רבים בגוף ונקודות רגישות ( כואבות למגע עם לחץ קל) מרובות בדרך כלל די סימטריות ללא ממצא נוסף ( מלבד תחושה של עייפות) . כשלא מוצאים סיבה יותר טובה משתמשים באבחנה זאת. לסוג כזה של בעיות יש רק תשובה אחת התחילי להתאמן ברצינות חג חופרים שמח ושנה טובה

מנהל פורום אורתופדיה