הסתיידות בכתף אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2017 | 11:59 | מאת: לילך

שלום לפני חודש וחצי עברתי ניתוח בבטן - קולונסוקופיה. לאחר מכן התחילו לי כאבים עזים בכתף שמאל, חשבתי שזב בגלל הניתוח (שהיה בהרדמה מלאה) שכנראה הופיעו בגלל שהעבירו אותי ממיטת הניתוח למיטת האשפוז. אחרי חודש שלא עברו הכאבים פניתי לרופאת המשפחה, ששלחה אותי אותי לצילום אולטרסאונד שם ראו : SUPRASPINATUS TENDON מעט מעובה לא אקוגני, באזור האחיזה הודגמו הסתיידיות גסות בגודל: 1 ס"מ, ללא עדות לקרע. ACROMIOCLAVICULAR JOINT התעבות של המעטפת. הייתי אצל אורטופד שאמר שאני צריכה פיזיותרפיה ואטופן ושיעזרו קצת על הכאבים אבל לא יעלימו את הבעיה. אפילו התחלתי לברר לגבי טיפול בגלי הלם. כשסיפרתי לחברה שעובדת כאחות בבתי חולים על המקרה, היא אמרה שממה שידוע לה אחרי ניתוחים שבוצעו במסגרת קולונוסקופיה יכולים להופיע כאבים גם בכתף בגלל ניפוח הבטן, שיכולים להימשך כמה חודשים. ושלכולנו יש הסתיידיות, והסתיידות שצריכה טיפול בודקים ב MRI ולא באולטרסאונד. רציתי לדעת האם זה נכון מה שהיא אמרה? האם לחכות עוד זמן ולראות אם הכאבים עוברים לפני שאני התחיל טיפול בגלי הלם?

קולונוסקופיה אינו ניתוח שבו ממלאים את חלל הבטן באויר . אולי את מתכוונת ללפרוסקופיה שם כן. הסתידויות בגידי שרוול המסובבים הנה ממצא שכיח וכן לעיתים הוא גורם לכאב. בכל מקרה ההסתיידות שם היא דבר ישן. הסתיידות בגיד אפשר להדגים בבדיקת על שמע ואין צורך לשם כך בבת"ם(MRI ) . אםיש חשד לבעיה בתוך מפרק הכתף שם יש צורך בבת"ם

מנהל פורום אורתופדיה