כאבים נמשכים בפרק כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/12/2002 | 22:58 | מאת: אופיר

שלום דוקטור, אני סובל מזה כמה שנים מכאבים בפרק כף יד ימין (בצד הפנימי של היד). אני עובד עם מחשב מגיל צעיר מאוד (10) וכיום אני בן 25. בעבר כבר הציעו לי תחבושות אלסטיות לפרק, אך זה עזר מעט מאוד. גם ניסיתי להפסיק לשבועות את העבודה עם המחשב, אך ההקלה היתה זמנית בלבד. הכאבים הלכו והתגברו, עד שלפני כשנה הם הפכו לבלתי נסבלים. טופלתי ב-18 טיפולי פיזיותרפיה, שהקלו משמעותית על הכאבים בפרק היד, אבל אז גיליתי שמוקד הכאב עבר לאיזור המרפק (הרופאים זיהו זאת כ-Tennis Elbow). לאחר מנוחה רבה מהקלדה וכן תרגילים פיזיותרפיסטיים עצמיים בבית, עדיין לא הרגשתי בהקלה משמעותית. כמו כן ביצעתי התאמה ארגונומית של סביבת העבודה. לבסוף החליטו הרופאים להזריק לי קורטיזון למרפק, והדבר לא ממש עזר. יש לציין שאני כבר קרוב לשנה מקליד מעט מאוד או בכלל לא, ועדיין הכאבים נמשכים. מה אפשר לעשות בנידון ? והאם ניתן לקבוע כמה זמן מצב זה יימשך, או האם הוא לצמיתות חלילה ? תודה, אופיר

ראשית תמיד יש לחשוב שהאבחנה שנקבעה אינה נכונה. כלומר כדאי תמיד לבדוק ולחשוב מחדש. כדאי גם להשתמש באמצעי דימות כמו צילום ומיפוי עצמות אם אמנם המסקנה החדשה תהיה שאמנם מדובר במרפק טניס יש לחשוב שהטיפול שניתן אינו מתאים. ויש מה לעשות: למשל קיבוע המרפק בגבס או סד עשוי גבס פלסטי למשך 3-4 שבועות . למשל הזרקה של סטרואידים בטכניקה של דקירות מרובות . למשל טיפול בלייזר "רך" . למשל טיפול בניתוח

03/12/2002 | 13:20 | מאת: אופיר

קודם כל, תודה על התשובה. מה לגבי הערכת זמן של תהליך הריפוי ? האם אורתופד יוכל על סמך בדיקה והאמצעים שהזכרת לקבוע כמה זמן יעבור על להחלמה סופית מהבעיה ? ומכיוון שניסיתי כבר הרבה טיפולים, האם ייתכן שאני זקוק לשינוי באורח החיים - כלומר לבחור במקצוע שאינו מצריך עבודה מרובה עם המחשב ? תודה, אופיר.

מנהל פורום אורתופדיה