שחיקת סחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/10/2002 | 07:28 | מאת: burga

בעקבות פעילות ספורטיבית (ריצה)נגרמה לי שחיקה של סחוס הברך, התוצאה כאבים,הגבלת תנועה, והגבלת פעילות. עד כה הטיפול שקיבלתי (כדורים לדלקת) לא עוזרים, הוצע לי טיפול בהזרקת (synvisc pref syrin) לתוך הברך, אבקש חוות דעת על הזריקה הנ"ל,טרם שמעתי על הטיפול או מישהו שעבר אותו.

הטיפול באוסטאוארטריטיס אינו מבוסס על תרופה פה זריקה שם אלא על גיבוש איסטרטגיה טיפולית שיש בה כמה מרכיבים. א. חיזוק שרירים ושיופר טווח מפרקים. ב.התאמת תנאיחיים ופעילות. ג. הורדת כאב על ידי תרופות נוגדות דלקת ונוגדות כאב.ד. שימוש בחומרים המגינים על הסחוס ( ויש כמה כאלה) בסעיף זה נכנס גם השימוש בהיאלורונטים שהם החומרשהציעו לך להזרקה. בחירת מרכיבי התכנית והתזמון שלהם נעשית על סמך חומרת הבעיה מחלות נלוות תרופות נוספות שאתה עלול לצרוך ( למחלות אחרות ) ויכולת כספית

06/09/2003 | 11:15 | מאת: א.ר

שלום רב. מהן התרופות שמגינות על הסחוס. תודה מראש.

מנהל פורום אורתופדיה