פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
26/02/2013 | 21:26 | מאת: יעל

שלום. אני בת 46. מזה כחודש לא קיבלתי וסת. כל חיי קיבלתי וסת באופן סדיר. יש לציין שילדתי בפעם האחרונה לפני שנתיים וחצי ואני טבעונית. האם יש לכם המלצות בנושא תזונה שיעזרו לוסת לחזור? אציין שרמת הLDL בדמי נמוכה מהנורמה אם זה קשור.

27/02/2013 | 12:17 | מאת:

שלום יעל, פני בשלב ראשון לרופא נשים לבירור. לעיתים בגיל זה כבר מתחילים שינויים בסדירות המחזור. כמובן שלתזונה יכולה להיות השפעה אבל היא ארוכת טווח כגון מצב של תת תזונה או ירידה קיצונית במשקל או מסת שומן נמוכה מהקו הקריטי. בכל אופן היתי מתחילה אצל גניקולוג. בברכה,דנה

25/02/2013 | 23:42 | מאת: שעועית

היי, ברצוני לשאול האם יתכן קשר בין אכילת אטריות שעועית לתחושת בחילה. יצא לי לאכול פעמיים אטריות שעועית, פעם אחת קמתי לפנות בוקר עם בחילה עזה ורצון להקיא (לא הקאתי בסוף) ופעם שניה כשעה אחרי שאכלתי הרגשתי בחילה עזה.. מה יכול לגרום לבחילה?? או שזה רק צירוף מקרים ואין קשר לאטריות

26/02/2013 | 13:15 | מאת:

שלום, לא יודעת לומר אם יש קשר או לא, אבל אם זה לא מזון "חיוני" מבחינתך, פשוט המנע. בברכה,דנה

25/02/2013 | 23:35 | מאת: לירן ששון

אני בשבוע 13 להריון,ובירצוני לדעת כמה (בגרמים) מותר לאכול דג סלמון אפוי ,אני במשך חודשיים סבלתי מבחילות קשות ואת הכדורים (אומגה 3 ופרנטל נשים)תמיד הקאתי עד שהפסקתי את לקיחתם,והיום הבחילות פחתו אך כשאני נוטלת את הכדורים הבחילה חוזרת ולכן התחלתי לאכול סלמון ואז שמעתי כל מיני דעות שסותרות. תודה לירן.

26/02/2013 | 13:18 | מאת:

שלום לירן, פעמיים בשבוע בהחלט מספק מנה של כ- 150 גר'. החשש העיקרי הוא הכספית, אך דגים אלו אינם נחשבים לחשופים לכספית במינונים גבוהים. חשוב שיהיה עשוי כראוי. בברכה,דנה

שלום לך אני רוכשת שקיות ירקות חתוכים כגון גזר ,חסה,כרוב אדום .האם את ממליצה לאכול ? זה מקל עליי אני מוסיפה עגבניות ויש לי סלט עשיר. השאלה עשיר במה? האם החיתוך במפעל מוציא את כל הויטמינים? בכבוד רב בתודה מראש שרינה

שלום שרינה, תמיד מומלץ יותר לקנות ירק טרי, לחתוך במקום ולאכול ולא חתוך ו/או מוכן מראש, כי אכן, חלק מהויטמינים אובד. מה כן נשאר: מרבית המינרלים (אשלגן, מגנזיום,נתרן) וכם הסיבים התזונתיים. בברכה,דנה

25/02/2013 | 13:33 | מאת: איתמר

שלום השאלה שלי היא מאוד פשוטה. אני בן 22 ושוקל 75 בגובה 1.79 ואני רוצה לשמור על מאזן קלוריות בסך 1800 ביום. על פי המלצת תזונאי שהלכתי אליו לא מזמן. כדי שאצליח לרדת באחוזי שומן. אני רוצה להגיע לרמה של 12% שומן בגוף. השאלה שלי מתאימה גם למקרה שלי וגם שאלה כללית מתוך התעניינות. השאלה היא, האם זה אותו דבר שאצרוך 1800 קלוריות ביום בלי פעילות ספורטיבית, כמו שאצרוך 2800 קלוריות ביום ואסע באופניים בערב 100 דק' במהירות ממוצעת 20 קמ''ש אשר שורפת 1000 קלוריות, ויוצא בסך הכללי ששרפתי באותו יום גם רק 1800, כי את האלף היתרים שרפתי בספורט עם האופניים. אשאל את השאלה מזווית אחרת, אולי יותר ברורה, אתן דוגמה של שני בני אדם (ראובן ויעקב) ותגידו לי אם צריכת הקלוריות ושריפת השומנים שלהם תהיה שווה, בהנחה שיש להם את אותו גיל ומשקל כמובן. ראובן צרך ביום 1800 קלוריות ולא עשה שום פעילות ספורטיבית. לעומת כן, יעקב צרך באותו יום 2800 קלוריות ונסע באותו יום באופניים נסיעה של כ-100 דק' ששרפה לו 1000 קלוריות. אני חושב שצריכת הקלוריות ושריפת השומנים שלהם שווה בחישוב הסופי, כי ראובן צרך 1800 ויעקב גם צרך בחישוב הסופי 1800 מכיוון שנוריד את האלף קלוריות ששרף עם האופניים מה-2800 שצרך באותו יום ונגיע גם ל-1800. ההיגיון אומר ששניהם יהיו שווים כלפי שריפת השומנים וצריכת הקלוריות באותו יום, אבל אני בטוח שזה שונה, אני רק רוצה להבין למה

25/02/2013 | 16:23 | מאת:

שלום איתמר, התשובה מאוד פשוטה: אף אחד לא יודע. כי גם באותו אדם מטבוליזם מיום ליום משתנה, על אחת כמה וכמה בין שני אנשים שונים. לפעילות הגופנית אין השפעה מקומית או זמנית בלבד, אאל מתמשכת. לא יודעת מי אמר לך 1800 קק"ל ליממה ולמה דווקא נתפסת למספר זה, אבל אין באמת מספר מדוייק, וזה גם מאוד תלוי היחס בין פחמימות, שומנים וחלבונים, הסוג, המאמץ הגופני, נטיה גנטית ועוד ועוד ועוד. אין כמו ניסוי וטעיה ולראות מהו הכיוון הנכון במחינתך. בברכה,דנה

25/02/2013 | 16:34 | מאת: איתמר

תודה על ההתייחסות, אבל ידוע שבמאמץ הספורטיבי עצמו שורפים קלוריות, נסיעה על אופניים 100 דק' תשרוף בערך 1000 קל', אז השאלה שלי הייתה, אם אני יאכל 2800 קל' ואסע באופניים 100 דק' ששורף 1000 קל', זה כמו שאכלתי 1800 קל'. אני יודע שבמשוואה ישנם המון משתנים כמו שציינת בתגובה, אבל אני רוצה בכוונה להתעלם מהם ולשאול האם זה פחות או יותר מתאזן האכילה והספורט, אני חושב שלא ורוצה להבין למה

25/02/2013 | 08:44 | מאת: ענבר

היי, ביתי בת החצי שנה סובלת מפליטות מרובות,היא אינה מצויה בחוסר שקט ומתפקדת בצורה נינוחה מאוד אך הבעיה העיקרית היא הפליטות המרובות. (אין חצי שעה נקייה) הרופא השבוע המליץ לי לנסות את תרכובת המזון אינפמיל AR האם זה באמת מפסק את הפליטות? והאם יש צורך להחליף את מספר הפיטמה של הבקבוק? כיום היא עדיין אוכלת מפטמה מס' 1 בגלל הפליטות. אודה לתשובה

27/02/2013 | 14:50 | מאת:

ענבר שלום, אנפמיל AR יכול בהחלט לעזור. שווה להתייעץ עם רופא גסטרו. אין צורך להחליף את הפטמה בבקבוק. בריאות שלמה, מיכל

24/02/2013 | 18:51 | מאת: המלאך

שלום רב, חג שמח, התנצלותי מראש על האריכות 1. אשמח ברשותכם לדעת מה היחס הנכון בין האומגות (3 ו-6) ?! 2. מהי הצריכה היומית המומלצת לאומגות 3 ו-6 ?! 3. האם תוכלו להתייחס ל זרעי צ'יה זרעי פשתן שומשום דלעת חמניות אני רוצה לשלב אותם בתפריט כל פעם שילוב של זרעים אחרים (למשל פעם ציה ודלעת ויום אחר שילוב אחר פשתן ושומשום וכו) אשמח לקבל המלצה כמה יש בחופן של הזרעים שצוינו אומגה 3 ו-6 וכמה ביום רצוי לשלב בתפריט!.

26/02/2013 | 13:25 | מאת:

שלום , היחס הנכון, כמה שיותר לטובת אומגה 3, היום רובנו אוכלים ביחס של 1:20 לטובת אומגה 6, השאיפה 1:4 או 1:5 לטובת אומגה 6. הסיבה, גם אומגה 6 חיונית לנו, לבניית תאים והולכה עצבית. כל המזנות שציינת כגון צ'יה, פשתן מכילים בעיקר חומצת שומן אומגה 3 מסוג מסויים, שכדי להפוך לחומצת אומגה 3 החיונית לנו DHA ו- EPA צריך לעבור הרבה תהליכים אנזימתיים. הבעיה במזונות אלו שהם גם עשירים באומגה 6. היחס הכי נכון עם חומצות שומן אומגה 3 המומלצות מגיעות מדגים ולא מהצומח, כמו גם כל המחקרים בנושא. דלעת וחמניות ושומשום לא ממש רלוונטים לנושא. בברכה,דנה

24/02/2013 | 17:52 | מאת: מ. גבע

אני מוגדר כחולה בתסמונת שולמן. אי לכך במשך למעלה משנה וחצי אני מקבל, בין היתר, ציקלוספורין ולפי הרופאה הנפרולוגית זו הסיבה לעליה ב- Uric Acid מה שגרם לתחילת סימנים של מחלת הגאוט. הופנייתי לדיאטנית על מנת לקבל הנחיות לגבי דיאטת דלד פורינים והמכסימום שהיא ידעה זה כל שהוציאה מהאינטרנט. על מספר שאלות הבהרה ששאלנו אותה היא לא ידעה לענות. למשל, מדוע ניתן לאכול כמות מוגבלת של עוף ליום אבל אסור לאכול מרק עוף. מה לגבי תבלינים ? איזה מותר ומאיזה יש להימנע. מה לגבי עגבניות וחסה ? שמהם הנפרולוגית טענה שיש להימנע. בסה"כ יש לנו ערפל בכל הקשור למה שאינו מופיע באינטרנט. האם ניתן לקבל באמצעותכם מיידע על מקור מוסמך ומפורט יותר. תודה מ. גבע

26/02/2013 | 13:35 | מאת:

שלום, אני מצרפת לך קישור של דף ההדרכה שנכתב על ידי וע"י דיאטנית נפרולוגית נוספת במחלקה. בנוסף- חשוב מאוד להמנע ממזונות המכילים כמויות גדולות של פרוקטוז כגון : מיצים למיניהם, כולל דיאט, כל סוגי הבירה. יש להקפיד לשמור על משקל תקין, עד כמה שניתן. http://www.rambam.org.il/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%AA+%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A8%D7%90+%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA/%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA/%D7%A0%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94/%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%94+%D7%93%D7%9C%D7%AA+%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%92%D7%90%D7%95%D7%98+%D7%A9%D7%99%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9F.htm בברכה,דנה

24/02/2013 | 15:17 | מאת: יפית

שלום מה לעשות עם בקבוק שמן זית שפג תקפו לפני שנה והיה סגור ומאוחסן במקום אפל וקריר ? האם אפשר להשתמש בו או לזרוק? תודה

24/02/2013 | 16:14 | מאת:

שלום יפית, ממליצה לזרוק. בברכה,דנה

24/02/2013 | 13:34 | מאת: אלון

שמעתי לאחרונה (למרות שהיה ידוע מזמן) שאבוקדו מסייע בהורדת רמת הכולסטרול בדם.כולנו או רובנו ראו את הפירסומת של היוגורט המועשר בפיטוסטרולים שאומרת שאם רוצים לקבל זאת מן הטבע אז צריך לאכול למשל חצי טון עגבניות.השאלה היא,האם נכון הדבר גם לגבי אבוקדו,שכדי לקבל אפקט משמעותי,צריך לאכול כמה ק"ג אבוקדו. הומלץ בפורום זה לאכול כף אבוקדו ביום.האם מינון זה די בו כדי להוריד כולסטרול? או אולי לחפש מזור בפרי/ירק אחר שאיננו עשיר בשומן?

24/02/2013 | 14:14 | מאת:

שלום אלון, הרעיון של אכילת אבוקדו כמועיל לבריאות היא מעבר לפיטוסטרולים, אאל בשל הרכב חומצות שומן ייחודי המכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות בדומה לשמן זית. הואיל ומדובר גם בערך קלורי נוסף, המנה המומלצת היא כ- רבע אבקודו בינוני ליממה. בברכה,דנה

24/02/2013 | 11:18 | מאת: עדנה

שלום, חזרתי לתזונה רגילה אחרי יותר מ4 שבועות התקף דיברטיקוליסי. בכמה אתרים מומלץ לאכול פירות ע ם קליפה ובאחרים כתוב פירות ב ל י קליפה. אני מבולבלת. הרי ידעו שבקליפה יש ויטמינים לא? האם לקלף מלפפון? האם נכון שיש להימנע ממזונות כתומים כמו גמבה גזר??? שאלה אחרונה - בלחם דגנים יש גם זרעים קטנים, אני מבינה שעלי להימנע ממנו בשל כך. נכון? גם גרנולה שאתם ממליצים חייבת להיות בלי גרעינים כלשהם נכו? תודה רבה לכן עדנה

24/02/2013 | 14:15 | מאת:

שלום עדנה, את יכולה לחזור שבוע שבועיים בלי קליפה ולחזור בהדרגה עם. בעיקרון אין מניעה מאכילה עם קליפה, לפי סבילות שלך. אין מניעה מזונות כתומים. עדיף מזונות שניתן ללעוס את מרכיביו היטב, בייחוד זרעים. בברכה,דנה

24/02/2013 | 02:43 | מאת: רביד

היי! אני נוטל פריזמה מדי יום וקראתי שהוספת אומגה 3 לתזונה מועילה לדיכאון/חרדות. מהו מינון epa dha המומלץ? יש מגוון כדורים לבליעה ומגוון מינונים... באתר אלספה מופיע יחס 20:3 לטובת EPA ואילו אצליכם באתר מופיע באחד המאמרים שעדיף יחס חזק כמה שיותר לטובת DHA. מה דעתכם? תודה וחג שמח.

24/02/2013 | 14:42 | מאת:

שלום רביד, אין מחקרים או המלצות רשמיות בנושא, ולכן אין לי תשובה רלוונטית או המלצה. בברכה,דנה

24/02/2013 | 00:48 | מאת: יובל

שלום, מבדיקות דם של בעלי מצאתי כי יש לו תת פעילות של בלוטת התריס, מקריאה הבנתי כי המצב יכול לנבוע בין השאר בגלל חסרים בתזונה של יוד, סלניום ועוד כמה אחרים שצוינו. יש לציין כי בעלי צמחוני מילדות. מחר יש לו תור לרופא משפחה, השאלה היא האם יש דרך לדעת האם תת הפעילות היא בגלל מחסור תזונתי או סיבות אחרות המצריכות לקחת כדור? אינני רוצה מצד אחד שהרופא סתם "ידחוף" לו כדורים שלא לצורך, מצד שני האם ישנה בכלל דרך להבין את מקורה של הבעיה? תודה מראש!

שלום יובל, בוודאי שיש דרך, לוקחים נוגדנים בבדיקת דם פשוטה. גם אי נוכחות לא מבטיחה שמדובר בחסר תזונתי ואין ממש דרך להוכיח. דיאטה צמחונית לא אמורה להיות חסרה ביוד, כי יוד אמור להיות במלח ובדגים (בהנחה שאוכל דגים ומוצרי חלב) וסלניום נמצא בצמחים בשפע. ממליצה לחכות להמלצתו של אנדוקירנולוג. בברכה,דנה

23/02/2013 | 20:34 | מאת: מרינוש

אני שוקלת5 10 הגובה שלי 164 בעיה שלי היא כזאת אני בן 12 ל11 אוכלת כמו בהמה למרות שאני רוצה לרזות אבל זה קשה לי כי יש לי בעיה נפשית הייתי רוצה לקבל עזרה איך לרדת במשקל בלי לאכול בלילה ניסיתי ללכת לסטדיו סי בשלב מסויים נייה לי קשה שם ועזבתי ולשתות כל מיני דברים כמו תה הרזיה אני לא יודעת עם כדי גם הגברים ברחוב מסתכלים עלי כמו אל בהמה בבקשה תעזור לי

24/02/2013 | 14:17 | מאת:

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. עליך לפנות לעזרת מומחים במרפאה להפרעות אכילה, או לקבוצות תמיכה בסגנון "אכלנים כפייתים" או לדיאטנית לייעוץ פרטני.כמובן שטיפול משולב עם מומחה לבריאות הנפש יכול לעזור. בברכה,דנה

22/02/2013 | 16:36 | מאת: אמיר

איפה אני יכול לעשות בדיקת לספיגת ברזל ?

23/02/2013 | 18:50 | מאת:

שלום אמיר, איני יודעת על בדיקה כזו ספציפית, אבל תתייעץ עם מומחה גסטרו. אם ישנה בעיה בספיגת ברזל רואים חסר, וזה המדד. בברכה,דנה

אני עתידה להתחיל תואר ראשון במדעי התזונה באוקטובר הקרוב ורציתי לדעת מהו התהליך שצריך לעבור כדי לעבוד כדיאטנית מוסמכת בארה"ב לאחר לימודים של תואר ראשון בארץ?

שלום לירון, הכנסי לאתר עמותת "עתיד"- עמותת הדיאטנים, ישנו שם חלק העונה לשאלה זו שנכתב על ידי. בברכה,דנה

21/02/2013 | 17:57 | מאת: מרים

שלום האם אכילת פרוסת עוגה עם פרג ,יש לה את היתרונות שמיחסים לפרג כמו סידן?או שבאפיה מאבד הפרג את כול סגולותיו? מה דעתך? בברכה מרים

23/02/2013 | 18:52 | מאת:

שלום מרים, בפרג יש אמנם הרבה סידן אבל הספיגה נמוכה, כך שלא הייתי בונה על זה.בנוסף, את מקבלת גם מרכיבי מזון פחות מזינים, כגון סוכר ושומן בכמויות גדולות. בברכה,דנה

מדוע באפונה מוקפאת הערכים הקלוריים נמוכים יותר מבאפונה בשימורים? האם הדבר נובע מ"טעות" טכנית (מוסיפים את הקרח לחישוב) או שבאמת יש הבדל קלורי משמעותי בין המוצרים, אולי בגלל שירקות מוקפאים טריים יותר (כי הוקפאו מיד לאחר האיסוף)?

שלום דוד, איני יודעת ממה נובע ההבדל, שימוש בטבלאות ערכים שונות, או ההבדל בין קפוא או מוכן. בברכה,דנה

21/02/2013 | 15:06 | מאת: גילה

שלום רב, האם ניתן לקחת "לקסין פורטה" כמשלשל טבעי (התכשיר מרכיב חומרים טבעיים כמיצוי פירות וסיבים)? או שמא, גם הוא גורם לתלות במשלשל והסתגלות של הגוף? תודה רבה!

23/02/2013 | 18:54 | מאת:

שלום גילה, גם חומרים טבעיים גורמים להתרגלות כמו ל משלשל אחר. בברכה,דנה

21/02/2013 | 12:18 | מאת: ank

שלום רב, אני בת 30, בריאה והכל בסדר. מאוד אוהבת לאכול שום בתנור. אני נוהגת לשים בטוסטר אובן 5 ראשים (לא שיניים) של שום, עד שהם משחימים/נאפים ואז לאכול ככה כמו שזה (עם טחינה, גבינה או מה שלא יהיה). אולי זה נשמע מוזר או שהכמות מוגזמת אבל זה טעים לי. שאלתי היא: 1- האם יש לשום זה יתרונות בריאותיים? מה אני מרוויחה בריאותית מאכילת שום ככה? 2- שמתי לב שאם אני אוכלת את זה כארוחת ערב אז כל הלילה יש לי המון גזים, ובבוקר למרות שאני מתרוקנת ושיש לי יציאה אז עדיין אני סובלת במהלך כל היום שלמחרת מגזים שכואבים לי בבטן. האם לדעתך יש קשר בין אכילת השום לגזים? האם שום בכמות כזאת אכן יכול לגרום לגזים? תודה רבה.

23/02/2013 | 18:56 | מאת:

שלום, לשום אפוי מבושל יש כמעט אפס יתרונות לעומת מצבו הטרי. ייתכן וזה גורם לך לגזים, תנסי להפסיק וראי אם זה עובר. בברכה,דנה

20/02/2013 | 19:01 | מאת: אלינור

שלום, רציתי לדעת מהן ההמלצות התזונתיות לתסמונת מעי רגיז מהסוג שמתבטא בעצירות. אני רוצה לציין שאני שותה הרבה מאד מים והורדתי את רוב הסיבים מהתפריט אך הכאבים אינם מרפים ואני לא משתחררת. תודה.

21/02/2013 | 10:37 | מאת:

שלום אלינור, הורדת סיבים מצד אחד אולי מקלה מבחינת המעי הרגיז אבל מצד שני מחמירה עצירות. ייתכן וסיבים מסויימים מפריעים יותר מאחרים, וכלן יש לצרוך אותם במגבלה לפי סבילות. פעילות גופנית יומית מאוד עוזרת, אבל ללא כל קשר יש לעבור בירור אצל רופא גסטרו. בברכה,דנה

21/02/2013 | 12:06 | מאת: אלינור

אני מטופלת אצל רופא גסטרו. הוא אבחן אותי. השאלה שלי היא האם יש קווי יסוד לתזונה בתסמונת הספציפית הזאת מעבר לניסוי וטעייה עם עצמי. אילו סיבים מומלץ לצרוך ומאילו כדאי לי להימנע. וכן האם יש משלשל עדין שהיית ממליצה עליו. תודה רבה.

20/02/2013 | 14:07 | מאת: אסתר

שלום רב! אני חולת אוסטאופורוזיס קשה ומקפידה ב-10 שנים האחרונות על צריכת סידן גבוהה ממזון ותוסף בכל יום (קלציצ'ו). לאחרונה יש פרסומים רבים אודות תמותה ותחלואה קרדיוווסקולרית מוגברת בצרכני וגם בצרכניות סידן. אני מבינה שבמחקרים נבדקה צריכה גבוהה מהמומלץ אבל עדיין מודאגת. מה דעתכן על צריכת 1200 מ''ג סידן ליום לאורך זמן? האם יתכנו שינויים בהמלצות? אני מטופלת גם תרופתית כל אותן שנים

שלום אסתר, היו הרבה בעיות עם המחקר, גם לגבי המינון, האוכלוסיה, חוסר התייחסות למזון ולרמות או תוספי ויטמין D. לרוב להשאר בטווח של 1200 מ"ג ליממה ממזון ומתוסף, יחד, אינה אמורה להזיק או להגדיל את סיכוייך למחלות כלי דם ולב, בהנחה שרמות ויטמין D שלך מספקות ואין לך מחלות נוספות כרוניות, כגון מחלות כליה ו/או סיפור משפחתי של מחלות לב קורונריות. בברכה,דנה

20/02/2013 | 20:47 | מאת: אסתר

תודה על תשובתך. מדובר בשורת מחקרים שמפורסמים מדי כמה שבועות ורובם מכוונים לתוצאות שליליות. גם אם היו ליקויים בתכנונם המגמה בכולם אחידהhttp://www.bmj.com/content/346/bmj.f228 למשל. איך נקבעה רמה של 1200 מ''ג כרמת צריכה מומלצת?

20/02/2013 | 09:55 | מאת: דדי

דוקטור שלום רב אני כדורגלן מקצועי עובד 3 פעמים בשבוע בחדר כושר...הומלץ לי על אבקת חלבון מקצועית לשיפור ביצועם לאחר אימון...האם ידוע לך על נזקי המוצר והאם אבקות חלבון ומסה הם דבר שגורם נזק לגוף..חשוב לי לדעת לפני שאני נוטל את המוצר

20/02/2013 | 17:20 | מאת:

שלום דדי, לא ידוע לי על נשקים, מצד שני לא מומלץ להעמיס בחלבון. המלצתי, פנה לדיאטן המתמחה בתחום זתונת ספורט, או בפורום מכון וניגייט או במכון כושר עצמו. בברכה,דנה

19/02/2013 | 23:13 | מאת: חנה

קראתי שמוצרי חלב מפריעים לספיגת הברזל בגוף. האם לא מומלץ לאכול, למשל, ארוחת בוקר שאני מכינה שהיא גבינה לבנה על טוסט וסלט ירקות ישראלי בצד? או פשטידה של גבינות ותרד? או תוספת של גבינה לסלט ירוק או יווני?

20/02/2013 | 17:22 | מאת:

שלום חנה, הבעי היא בעיקר במקרה של נטלית תוספי סידן ו/או ברזל, לא כאשר אוכלים מזון בצורה מאוזנת המכיל את שני המינרלים הללו, ולכן הארוחות הן סבירות. בברכה,דנה

19/02/2013 | 11:54 | מאת: ציון

האם יש מגבלה או בעיה בצריכת מוצרי חלב בכלל ובחלב בפרט באדם שסובל מגטריטיס?

19/02/2013 | 13:40 | מאת:

שלום ציון, פרט למוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים, אין מניעה מאכילת מוצרי חלב בגסטריטיס. בברכה,דנה

מישהו אמר לי שמוצרי חלב מובילים להפרשה מוגברת של חומצת הקיבה-כואב בגטריטיס,זה לא נכון?

20/02/2013 | 17:23 | מאת:

שלום ציון, לא, זה לא נכון לכלל מוצרי חלב, רק לאלו העתירים בשומן, כאשר השומן הוא המקור, לא מוצר החלב. בברכה,דנה

19/02/2013 | 11:17 | מאת: עמיחי

דנה שלום, בן 30, בתהליכי החלמה מאנורקסיה קשה שנמשכה קרוב לעשר שנים. שוקל כרגע 60 ק"ג (לאחר עלייה של 10 ק"ג), גובה 1.80 מטר, BMI 18.5 - המינימום התקין, עובד בעבודה משרדית, לא עוסק בפעילות גופנית כלל יומית. מעוניין מאוד לשמור על משקל זה ולא לעלות מעבר לכך. שאלתי היא מהי לדעתך המכסה הקלורית היומית לה אני זקוק כדי לשמור על משקלי הנוכחי. אני יודע היטב שקשה לתת הערכה מדויקת וכמו כן שהפורום איננו מיועד לייעוץ אישי, כך שגם הערכה כללית תתקבל בברכה.

19/02/2013 | 11:35 | מאת:

שלום עמיחי, אתה בהחלט צודק, הפורום אינו מתאים ואין לי דרך לדעת כמה קלוריות אתה צריך, כי זה תלוי כמה אתה אוכל כעת בממוצע וגורמים נוספים. ממליצה להמשיך ולהיות במעקב של דיאטנית המתמחה בתחום. אני בקלות יכולה לומר לך שהמינימום מבחינתך הוא 1800 קק"ל. בברכה,דנה

18/02/2013 | 21:39 | מאת: חיה2013

שלום! אני נוטלת במשך כ-5 שנים קייקסלאט כנגד אשלגן גבוה בגלל אי ספיקת כליות (1.7 קריאטנין), סכרת מאוזנת ולחץ דם מאוזן. האשלגן בדם מאוזן. ברצוני להפחית או להמנע מלקיחת הקייקסלט, אך חוששת שהאשלגן יעלה. האם יש לכם המצלות להורדת האשלגן ואיזון שלו בעזרת מזונות מומלצים? תודה

19/02/2013 | 11:36 | מאת:

שלום, האיזון נעשה ע"י המנעות ממזונות עתיר אשלגן ואל אכילת מזונות "מיוחדים". עליך לפנות לדיאטנית, רצוי כזו המתמחה במחלות כליה להתאמת תפריט מתאים, דל מלח, סוכר, חלבון ואשלגן. בברכה,דנה

18/02/2013 | 16:40 | מאת: אלה

שלום אני רוצה לדעת מה עדיף לאכול בזמן שיש טחורים חיצוניים(בדרגה2)ומה אסור לאכול

19/02/2013 | 11:38 | מאת:

שלום אלה, אין המלצות ספציפיות. מומלץ להמנע ממזונות חריפים שכן הם יכולים לשרוף יותר ולהמנע ממצבי עצירות והפעלת לחץ. שוב לשתות הרבה, לעסוק בפעילות גופנית ליציאות תקינות, וכן להמנע מאכילת זרעים שאינם מתעכלים במערכ העיכול כגון גרעיני פירות ותירס. בברכה,דנה

16/03/2013 | 22:18 | מאת: חני

מציעה מניסיון כפית סילאן ללא סוכר ביוגורט של הבוקר. להגנה ולמניעה....

17/02/2013 | 11:05 | מאת: גיבורמבו

שלום וברכה, אני בן 22 ומתאמן שלוש פעמים בחדר כושר אימון בינוני המשלב גם כוח וגם אירובי. אני כרגע נמצא בתת-משקל ומקפיד לאכול שלוש ארוחות ביום, הבעיה שזה לא מספיק ואני צריך להוסיף עוד מוצרי מזון לתזונה בשביל להשמין ולקבל נפח. בין הארוחות אני אוכל שקדים, גרעיני דלעת וגם אגוז ברזיל אחד ליום. הנקודה שהבנתי כי כל סוגי האגוזים, עם כל הבריאות שבהם, מהווים סיכון בכך שהם מגדילים את כמו צריכת השומן ויוצרים מאזן לא טוב בין אומגה 3 לאומגה 6, מה שבהמשך יכול ליצור בעיות. אני כמובן מתכוון לקנות עוד השבוע שמן דגים אך השאלה היא מהי כמות התצרוכת של אגוזים ליום, בשביל שבהמשך לא יווצרו בעיות עקב השומן הרב שיש בהם? חשוב לציין שאיני אוכל דגים כך שהמקור העיקרי זהו הבקבוק הקטן של האלספה שאני צורך אחת לשנה, והבנתי שגם הוא לא יעיל כלכך מכיוון שהוא עומד חודשים במדף או משהו כזה.

20/02/2013 | 17:27 | מאת:

שלום, ראשית הכמות שאתה מתאר לא אומרה להפר את האיזון.חלק מהאגוזים מכילים גם חומצת שומן אומגה 3 ולא רק 6, וגם 9. לאגוזים יתרונות חשובים אחרים מוכחים יותר כגון חומצות שומן חד בלתי רוויות ונוגדי חמצון. זה נחשב מזון בריא ומזין ולא מזיק. הבעיה במקור משמנים שנותנים רק אומגה 6 וחומצות שומן רב בלתי רוויות כגון חמניות ותירס. בברכה,דנה

16/02/2013 | 14:13 | מאת: fgk

האם 8 כוסות תה ירוק (ללא סוכר) שוות ערךל 8 כוסות מים? אני מאוד אוהבת תה ירוק ובמיוחד בחורף מחפשת משהו חם לחמם את הגוף .חשוב לי לצרוך נוזלים בכמות הנכננה אך לא אוהבת מים. האם אוכל לשתות תה ירוק במקו המים בהנחה שאני בחורה צעירה ובריאה ואין לי בעית לחץ דם (בגלל הקופאין). תודה

16/02/2013 | 23:41 | מאת:

שלום, אמנם תה ירוק נחשב לבריא ומזין מאוד,אבל אין לי מידע לגבי צריכה כל כך מוגברת. מבחינת נוזלים את מקבלת כמות נאה, אך יש לקפאין אפקט משתן, אז אולי פחות מתקבל. בהנחה שאת אוכלת גם מרקים ומזונות אחרים נוזלים, איני רואה בעיה. בברכה,דנה

15/02/2013 | 09:45 | מאת: גילה

שלום לך איך וכמה זמן אפשר לבשל שעועית אזוקי מבלי לפגוע ביתרונות שלה? והעיקר שתצא רכה , תודה לתשובה גילה

16/02/2013 | 13:44 | מאת:

שלום גילה, שעה לרוב מספיק לרכך אותה, כמובן אחרי תהליך השריה, בדומה לשאר הקטניות. בברכה,דנה

14/02/2013 | 22:15 | מאת: רחלי

רציתי לדעת אם מותר לאכול עם התרופה נרדיל גבינה מותכת וכמה בשבוע או חודש או שחל איסור מוחלט בגלל הטיראמין. תודה

15/02/2013 | 19:33 | מאת:

שלום רחלי, בחומר של האתר ששלחתי לך מצויין כי בגבינות שווצריות יש המון טיראמין, לכן מומלץ להמנע בכלל. בברכה,דנה

14/02/2013 | 19:27 | מאת: מרינה

היי התינוקת שלי בת 7 חודשים אוכלת נוטרימיגן עקב אלרגיה לחלב ולחלבון חלב היא אוכלת כל 4 -5 שעות בקבוק 180 ואני נותנת לה בכוח אם לא מצדה לא לאכול. יכולה לאכול פעמים שלוש ביום בצהריים נותנת לה מרק ירקות שגם כן אוכלת לא טוב כמה כפיות וזהו כבר בערך חודשיים אוכלת כך. מה אפשר לתת לה ?

17/02/2013 | 10:58 | מאת:

מרינה שלום, אני מבינה את המצוקה שנוצרה. חשוב שתינוקת שאלרגית לחלבון חלב פרה תקבל את התחליף המתאים. אבל- לא מומלץ להכנס למאבקי כוח. נשמע לי שאת זקוקה להדרכה ולעזרה עם ההזנה של ביתך. ממליצה לך בחום לפנות לדיאטן/ית בקהילה, שתחום עיסוקו העיקרי הוא ילדים, או במרפאת גסטרו בבי"ח, בו יש דיאטן/ית שיעזרו לך עם ההזנה. שיהיה בהצלחה מיכל

14/02/2013 | 13:42 | מאת: נתן

בשל אורח חיי כסטודנט שעובד בשעות הערב והולך לישון יחסית מאוחר - שעה 2 לפחות, אני נוטה להיות רעב סמוך לשינה. לא לאכול כלום אחרי ארוחת הערב שהיא בד"כ בשעה 20:00 היא משימה בלתי אפשרית. אין לי בעיות של משקל ואני מתאמן באופן קבוע. אך בבוקר שאחרי אכילה בלילה אני סובל מגזים מרובים ולעתים שלשולים והדבר יוצר אי נוחות רבה. האם יש מאכלים שניתן לאכול סמוך לשינה מבלי שיופיעו הסימפטומים הנ"ל? תודה

16/02/2013 | 13:41 | מאת:

שלום נתן, זה כנראה באמת תלוי מה אתה אוכל. הואיל ואיני יודעת מה גורם לך לרגישות באופן כללי אין לי אפשרות להמליץ על מזון מסויים. בכל מקרה כדי לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

13/02/2013 | 18:53 | מאת: מירה

שלום רב, האם מותר לאכול ביצה אחת כל יום והאם מדובר במאכל שטוב לשלב בתפריט במטרה לרדת מעט במשקל?

14/02/2013 | 11:40 | מאת:

שלום מירה, בהחלט כן אפשרי . לא מומלץ באופן מיוחד לירידה במשקל, אך סה"כ מבחינת הרכב וערכים תזונתיים הביצה מומלצת מאוד. בברכה,דנה

בתזונה ללא גלוטן וללא הרבה ויטמין K [ בגלל קומדין ] האם מותר ומומלץ לאכול כוסמת ?

שלום תקווה, כל שינוי בתזונה, גם במזונות שתכולת ויטמין K אינה גבוהה מאוד, יכולה להפר איזון. לכן כן אפשר כוסמת, אבל חשיפה הדרגתית. בברכה,דנה

13/02/2013 | 01:59 | מאת: לין

שלום, אני צמחונית, ולאחרונה התחלתי גם את דרך הטבעונות. ככלל אני אוכלת תפריט מאוד עשיר ובריא אך כמובן שהמחסור העיקרי הוא בוויטמין B12. אני מעדיפה להימנע מליטול תוספי תזונה. לשאלתי, האם יש תחליף טבעי או מזונות מן הטבע שלפחות עשירים בוויטמין במעט, ואם אין מה הכמות המינימלית הממולצת? אני אעדיף לאכול בשר או ביצה או חלב פעם בכמה זמן מאשר ליטול תוסף כל יום..

13/02/2013 | 13:27 | מאת:

שלום לין, יש רק מוצר אחד, ממרח שמרים שנקרא וג'ימייט או מרמייט- את יכולה לנסות, אני מזהירה, מדובר בטעם נרכש, מאוד. מעבר לכך אין, ומנה אחת ל- של בשר או ביצה או גבינה לא תספק. בברכה,דנה

12/02/2013 | 21:06 | מאת: פזית

מצטערת על ההצפה היום, התעוררו לי מלא שאלות לא קשורות אחת לשניה. גבר בן 28 שסובל כבר די הרבה זמן מעייפות גדולה. עשה בדיקות דם היום ונמצא שרמת B12 היא 250 (ובמגמת ירידה לאורך השנים למרות שהוא אוכל הרבה בשר). ההמוגלובין 13.5, על הגבול התחתון של הנורמה. זה יכול להסביר את העייפות? כי יש גם תפקודי כבד גבוהים (גם GOT וגם G-משהו נוסף). אבל תפקודי הכבד עולים ויורדים לאורך השנים והיו כבר כמה פעמים מחוץ לנורמה.

13/02/2013 | 13:29 | מאת:

שלום פזית, לא יודעת אם יש קשר, אך מומלץ להתייעץ עם רופא.יש הרבה פרמטרים חסרים כגון משקל, גובה, הרגלי חיים, עישון, שתיה אלכוהול ועוד. מציעה בירור אצל רופא. בברכה,דנה

12/02/2013 | 13:49 | מאת: פזית

האם נכון שטבעונים זקוקים לפחות סידן? קראתי כאן:http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=957266 "כמות הסידן הזו מתייחסת לתזונה מערבית ממוצעת, שמכילה בין השאר הרבה חלבון מהחי (לא רק מבשר - גם מחלב ומביצים) והרבה מאוד מלח. בספרות המחקר שני רכיבים אלו נמצאו באופן מובהק כקשורים להפרשה מוגברת של סידן מהעצמות."

13/02/2013 | 13:30 | מאת:

שלום פזית, לא למיטב ידיעתי ואין לי מחקרים המשווים רמת צריכה. בברכה,דנה

12/02/2013 | 13:44 | מאת: פזית

האם יש משמעות תזונתית להעדפה של אכילת פירות וירקות בתקופת הגדילה הטבעית שלהם? או ששיטות השימור שבזכותן רוב הפירות והירקות זמינים כל השנה מספיק טובות והפירות והירקות לא מאבדים מיתרונותיהם התזונתיים? ואם יש יתרון לאכילה עונתית, האם יש מקום אמין שבו מפורטת התקופה הטבעית של ירקות ופירות נפוצים?

שלום פזית, הנחת היסוד אומרת שכדאי לאכול ירקות ופירות לפי נוכחותם בעונה בשל הטריות שלהם. אין לי מידע מעבר. בברכה,דנה

12/02/2013 | 13:04 | מאת: ליוש

שלום רב עשיתי בדיקות דם אחרי צום של 12 שעות ויצא לי B12 270 ו D25 יצא לי 22 כמו כן יצא לי Glucose (B) 98 Urea (B 23 Creatinine (B) 0.59 * MCH-Mean Cell Hemoglobin 27.6 כל השאר יצא דיי באמצע שאלתי היא האם אני צריכה לצרוך בתוצאות אלו ויטמינים?

12/02/2013 | 17:09 | מאת:

שלום, אני לא יודעת באילו ערכים נמדד לך הויטמין D , אם זה ב- ng/ml אז זו רמה לא מספקת וכנראה תצטרכי תוסף. אם זה ב- nmol/l אז זה מוגדר כחסר , כך שבכל מקרה תצטרכי תוסף. לגבי B12 יחסית בטווח הנמוך- מעקב או תוסף כדור מציצה מתחת ללשון, תתייעצי עם רופא. הגלוקוז נוטה לגבוה, במידה ואת סובלת מעודף משקל, השמנה בטנית וחסר פעילות גופנית, כל שינוי באלו ישפר. בברכה,דנה

12/02/2013 | 12:29 | מאת: עדי

לפורום שלום ! מהי תכולת האשלגן בצמחי תבלין ששותי איתם תה לדוגמה לימונית , לואיזה , נענה , - מהי כמות האשלגן לכוס תה צמחים כזה?

שלום עדי, זה תלוי כמות הצמח שאותו את שמה, אבל לרוב מדובר בכמות של עד 50 מ"ג לכוס. בברכה,דנה

12/02/2013 | 09:51 | מאת: עדנה

לדנה שוב שלום,בהמשך לתשובתך ומכיוון שנהייתי פתאם פחדנית לגבי מה מותר ומה אסור...האם מותר: פעם בחודש מנת פלאפל? פריכיות? חטיפים כמו ביסלי( כמובן מעט)או מקלות מלוחים?חמוציות נחשב גם לפרי אסור? מה לגבי גלידה\ארטיק מפעם לפעם? אני חושבת על דברים שנהגתי לאכול הכל במידה . אני שוקלת 50ק' וכמו שכתבתי לך תמיד הקפדתי על תזונה שקולה ובריאה עד להתקף ולאשפוז (מייל שלי אלייך מתחילת החודש) האם יכולה להתחיל לטגן בצל עם אורז או כוסמת או שאסור בצל מטוגן? נדמה לי שזה הכל להיום, שוב מודה לך מראש על תשובתך אנא לגבי כל שאלה ששאלתי כדי שאדע. יום טוב לך ותודה רבה, עדנה

שלום עדנה, הכל מותר לך עדנה, אין שום ניגוד לאירוע החריף שעברת. הרעיון לעבור לתזונה עשיריה בסיבים, להמנע מעצירויות וזרעים קטנים. נ.ב.- ביסלי-לא ממליצה לאף אחד, ללא כל קשר. בברכה,דנה

11/02/2013 | 19:44 | מאת: קרן שמואלי

שלום רב , שאלתי היא ,בתי בת החמש נמנעת מאכילה של פירות וירקות כנראה על רקע תקרית שקרתה לה בגן ששהוכרחה לאכול, מזה 3 שנים לא אוכלת ירקות חיים רק מבושלים ומבלי שתדע . בכל פעם שאני מנסה להכניס לה ירק לפה .היא לועסת עם רפלקס הקאה , הנושא מסתיים בהקאה. שאלתי היא האם אתם הכתובת למתן פיתרון בבעיה ? ובמידה וכן איפה באשקלון ניתן לקבל את השירות ? לתשובה אודה קרן

17/02/2013 | 10:50 | מאת:

קרן שלום, לפי שאלתך את מודעת למקור הבעיה. קיים, לפי דברייך, מרכיב רגשי שמשולב במרכיב תזונתי. אני מהצפון ואין לי מידע על אשקלון. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא/ת הילדים ולבקש הפנייה ליעוץ רגשי והפנייה לדיאטן שתחום עיסוקו העיקרי הוא עם ילדים. נראה לי ששילוב כזה יהווה את הטיפול הטוב ביותר עבור ביתך. בינתיים להמשיך להציע ירקות ופירות, לאכול איתה, לא ללחוץ עליה. שיהיה בהצלחה, מיכל

שלום, בת 37, מניקה, 7 שנים איליוסטומי קבועה עקב כוליטיס UC שהסתבך, חסימות מעי פעם בחודשיים (כנראה עקב הדבקויות יש חשש לקרוהן). אז ככה.. סה"כ הבדיקות דם שלי טובות ולמעט רסיטל אני לא לוקחת תרופות. אני סובלת מעייפות (בטח גם מההנקה והתינוקת) וקראתי על "אצה כחולה-ירוקה" וכל מיני תוספים מעניינים שיכולים לעזור לזה אבל אני מפחדת לקחת שלא יגרום לי לשלשול מטורף או לחסימה.. אותו דבר עם אומגה 3 שאני רוצה לקחת כמות גדולה (יש לי גם הפרעת קשב)- האם זו עלולה להיות בעיה עם הסטומה? חוץ מהשאלות הספציפיות האלו שאשמח לקבל עליהן תשובה אני גם מחפשת ייעוץ קבוע ומסודר אצל מישהי שמבינה בנושא הזה של הסטומה אבל גם מתעסקת בתוספים (נטורופתיות זה מלחיץ אותי שאין להן רקע רפואי נרחב..) יש לכן הפניה למישהי מתאימה? תודה רבה! רותי :)

שלום רותי, אף אחד מהתוספים שציינת לא יגרום לחסימה. דווקא האילאוסטומיה, אם כמות ההפרשות בשליטה, היא לא הבעיה. הבעיה יכולה להיות המחלה הבסיסית עצמה ותגובה לתוספים. איני יכולה להמליץ לך כן או לא, ואין הכוחה שאומגה 3 עוזר להפרעות קשב וריכוז, במינונים גבוהים יכול לגרום לדימום. אין לי מידע לגבי דיאטנית ספציפית, אך רצוי לברר בבית החולים הגדול ביותר באזור מגוריך לגבי דיאטנית המתמחה בגסטרו או כירורגיה. בברכה,דנה

יש לי עודף משקל של 40 קילו אני נמצא בדיאטה עם לווי מקצועי ופעילות גופנית. אמרו לי כי הגוף מפרק גם שרירים כי הוא צריך פחות בשביל עעכעכע

שלום אייל, בשלבים הראושנים של הירידה יש יותר איבודי מסת שריר משומן, אך זה עובר ככל שמתקדמים בדיאטה, בתנאי שעוסקים בפעילות גופנית במקביל. בברכה,דנה

09/02/2013 | 23:25 | מאת: מירי

שלום רב מה עדיף להוסיף לשתיה חמה עם אבקת חרובים כפית של דבש או כפית של סילאן? תודה לתשובה מירי

10/02/2013 | 14:04 | מאת:

שלום מירי, זה אותו דבר מבחינת ערכים תזונתיים. בברכה,דנה

09/02/2013 | 19:52 | מאת: דן

שלום, רציתי לעשות תוכנית תזונה שתעזור לי לפתח שרירים בחדר כושר ואני מתלבט בין דיאטנית קלינית רגילה לדיאטנית ספורט האם יש הבדל בין השתיים לגבי המטרה שלי או שזה פשוט אותו דבר בעניין שלי

10/02/2013 | 14:04 | מאת:

שלום דן, בכל מקרה זו דיאטנית. מומלץ לפנות לדיאטנית בחדר כושר שמתמחה בתזונת ספורט. בברכה,דנה

07/02/2013 | 18:08 | מאת: ראובן

איזה מזונות שנחשבים לבריאים כדאי לילד לאכול ביום כדי לאכול את כל אבות המזון? תודה.

10/02/2013 | 14:33 | מאת:

ראובן שלום, שאלת לגבי ילד- כדאי שילד יאכל כל יום: 1.מנה בשרית- בקר/ הודו/ עוף או קטניות 2. ביצה 3. 3-4 מנות חלב (מנה לדוגמא היא כוס חלב, מעדן חלב, 3 כפות גבינה, פרוסת גבינה צהובה) 4. 5 מנות של ירק + פרי 5.פחמימות בכל ארוחה- לחם, פסטה, אורז, תירס וכו'. עדיף לשלב דגנים מלאים כגון לחם מחיטה מלאה, שיבולת שועל, כוסמת וכו'. בריאות שלמה, מיכל

07/02/2013 | 16:06 | מאת: תמארה

אני בת 36 אובנה אצלי דלקת מעיים מסוג קוליטיס האם עלי לאמץ תפריט יומי שימנע מהחמרת התסמינים של הדלקת שמעתי שבצב שלי אסור לאכול ירקות לא מבושלים האם זה נכון? אשמח אם תעזרו לי, כי אני לא יודעת מה מותר ומה אסור אם אסור בכלל! לציין שהתחלתי בטיפול תרופתי של אסקול 800 מ"ג 3 פעמים ביום .

שלום, בוודאי שינו טיפול תזונתי תומך למצבים אלו, אך לא במסגרת פורום זה. עליך לפנות בהקדם דליאטנית, רצוי כזו המתמחה בתחום גסטרו. בברכה,דנה