פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
07/01/2006 | 23:44 | מאת: עמוס

שלום נועה, תודה על תשובתך. הדבר נבדק אצלי בסידרה של בדיקות דם ושתן, ביוזמת אורולוג, בהקשר להטלת שתן לעתים תכופות. התור שלי אצלו יהיה רק בעוד שבועיים ולכן הייתי סקרן לדעת כבר עכשיו. בברכה, עמוס

17/08/2007 | 16:04 | מאת: העצובה

שלום רב .... יש לי עמילזה בדם 152 ... ויש לי אבנים בכיס המרה .. על מה זה מורה ? ויש לי התקפי כאב פעם בשבוע - 10 ימים .. הכאב בבטן העליונה באזור הקיבה ובגב למלה ימינה .. לפעמים הכאב מתמקד רק בגב עליון .. האם זה עלול להיות סרטן הפנקריאס ? או שזה מכיס המרה ? באולטרה סאונד ראו שיש אבנים בכיס המרה.. ואין דבר חריג ! רציתי להיות בטוחה שזה לא סרטן ... בדיקות תפקודי הכבד כולן תקינות ..רק העמילזה 152 ... אנא מכבודכם .. ענו לי בהקדם האפשרי .. אני עצובה ומוטרדת ... ותודה לכם מכל הלב העצוב שלי ....

17/08/2007 | 16:09 | מאת: העצובה

שלום רב .... יש לי עמילזה בדם 152 ... ויש לי אבנים בכיס המרה .. על מה זה מורה ? ויש לי התקפי כאב פעם בשבוע - 10 ימים .. הכאב בבטן העליונה באזור הקיבה ובגב למלה ימינה .. לפעמים הכאב מתמקד רק בגב עליון .. האם זה עלול להיות סרטן הפנקריאס ? או שזה מכיס המרה ? באולטרה סאונד ראו שיש אבנים בכיס המרה.. ואין דבר חריג ! רציתי להיות בטוחה שזה לא סרטן ... בדיקות תפקודי הכבד כולן תקינות ..רק העמילזה 152 ... אנא מכבודכם .. ענו לי בהקדם האפשרי .. אני עצובה ומוטרדת ... ותודה לכם מכל הלב העצוב שלי ....

שלום רב, בני ובתי חייבים לאכול את הפסטה עם רוטב עגבניות. אשמח לדעת, איזהוא הרוטב הפחות חומצי מבין המבחר שיש בשוק? תודה טלי

שלום טלי, על מנת שטאכל לענות על שאלתך, הייתי רוצה להבין את מקור השאלה, כלומר מה את מחפשת ברסק עגבניות מבחינת חומציות ולמה? בברכה, דנה

שלום דנה, אני יודעת שהחומציות של העגבניה לא כ"כ בריאה לדעת מומחים בתזונה טבעית. וזהו מקור שאלתי תודה טלי

07/01/2006 | 10:46 | מאת: עמוס

לאחרונה קראתי רבות על "מיץ רימונים" ועל תכונותיו המופלאות ברצוני לשאול: 1)האם מיץ רימונים שווה ערך ל- תרכיז רימונים ? 2) היכן אפשר להשיג מיץ זה ? (מצאתי רק תרכיזים מאד ממותקים)

07/01/2006 | 11:07 | מאת:

שלום עמוס, ככל הנראה כמו כל תרכיז תכונותיו שונות במעט ממיץ רימונים טרי שכן חלק מיכולותיו נוגדות החמצון הולכות לאיבוד. הדרך הטובה והקלה להשיג מיץ רימונים, הוא לקנות ולסחוט באופן טבעי.ישנן חנויות שעדיין ניתן להשיג בהן רימונים טריים. בברכה, דנה

07/01/2006 | 14:15 | מאת: נירה

בחנויות טבע גדולות ניתן להשיג מיץ רימונים קפוא.

06/01/2006 | 20:39 | מאת: עמוס

שלום נועה, בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה נמצא שרמת העמילזה(AMYLASE) גבוהה מעט מעל לתחום, 109 IU כאשר התחום הסביר רשום 0-100. למעשה גם לפני כחודשיים היתה גם כן חריגה. בבדיקה נפרדת באותו יום היתה רמת הגלוקוז 107 כאשר התחום הרשום הוא 70-110 שאלות: 1. מה המשמעות של רמת עמילזה גבוהה מעט מהנורמה? 2. האם יש קשר בין רמת עמילזה גבוהה לבין ערכי גלוקוז בתחום העליון? בתודה ובברכה, עמוס

07/01/2006 | 22:22 | מאת:

עמוס שלום! מעניין לדעת למה נערכה לך הבדיקה הנ"ל. העמילאזה שנבדקת היא אנזים המופרש מהלבלב במטרה לפרק פחמימות לדו סוכרים. הבדיקה מבטאת אספקט אחד של תפקוד הלבלב - הפרשת אנזימי עיכול. הטווח התקין משתנה ממעבדה למעבדה ודווקא לפי המעבדה שלנו ברמב"ם הערך שהתקבל הוא תקין כי הגבול העליון אצלנו הוא 130... מדובר בניואנסים קטנים ולדעתי ניתן להתייחס לבדיקה שלך כתקינה אם כי כמובן שרצוי להמשיך לעקוב. במידה ואינך רגוע תוכל לפנות לחוות דעת של גסטרואנטרולוג. אספקט נוסף של תפקוד בלבלב הוא הפרשת הורמונים האחראים למשק הגלוקוז בגוף - אינסולין וגלוקגון. רמת סוכר גבוהה אכן יכולה להעיד בין היתר על פגיעה בתפקוד, וודאי עם ערכי עמילאז גבוהים אך לא כך הוא אצלך. הן העמילאז והן הגלוקוז תקינים. שוב, לדעתי אין כל סיבה לחשש. בברכה, נועה

06/01/2006 | 19:17 | מאת: מירב

שלום, יש לי שתי שאלות: האחת: האם בשוקולד לבן יש חומצה אוקסלית? שאלה שנייה: ראיתי כי ה"דני" החדש מועשר בויטמין D המסייע בספיגת הסידן בגוף. אך, ישנה כאן סטירה מאחר והקקאו ב"דני" מקשה על ספיגת הסידן בגוף (בשל החומצה האוקסלית שבו), אז איך ייתכן כי ילדי יקבל בכלל סידן מה"דני" המשודרג? בתודה, אמא מבולבלת

07/01/2006 | 11:19 | מאת:

שלום מירב, שוקולד לבן עשוי מחמאת קקאו ולא מהקקאו עצמו, והואיל וחומצה אוקסלית מסיסה במים ולא בשומן, תכולת חומצה אוקסלית בשוקולד לבן הינה אפסית אם בכלל. לשאלתך השניה. כמו כל דבר בחיים הכל עניין של יחסים, שכן כמות הסידן במוצרי חלב עולה בהרבה מונים על כמות החומצה האוקסלית, לכן ישנה אפשרות שחלק מהסידן נקשר לחומצה האוקסלית אך הרוב נספג, תוספת של ויטמין D רק תגביר את הספיגה של הסידן שלא נקשר לחומצה אוקסלית, ועל כן מעלה את הסיכוי לספוג יותר סידן. בברכה, דנה

06/01/2006 | 15:15 | מאת: מיקה

שלום רציתי לדעת מהי הכמות המומלצת של כל אב מזון? אב מזון זה אומר פחמימות שומנים חלבונים ויטמנים ומינרלים אם תוכלי להגיד את הכמות המומלצת אשמח מאוד בתודה מיקה

שלום מיקה, ההמלצות נכון להיום עפ"י ארגון הבריאות העולמי הינו : 50-60% מערך הקלוריות מפחמימות עד 30% מהערך הקלורי משומן ( עד 7% שומן רווי ) והשאר חלבונים. יש לשים דגש על כמות הסידן : 1200-1300 מ"ג ליממה ( תלוי אם זכר, נקבה, גיל פוריות, ילדים וכו' ) וסיבים תזונתיים - 20-30 גר' ליממה. הדגש הוא על בחירת מזונות עשירים בסיבים, דגנים מלאים, קטניות, דגים ומוצרי חלב דלים בשומן עשירים בסידן. להרבות בירקות, המלצה על 3 מנות פרי ליום, ודגש על סוג השומן ( חד בלתי רווי- שמן זית, קנולה, טחינה, זיתים, אגוזים ושקדים, וכן על צריכת אומגה 3 בעיקר מדגים ). לפירוט מורחב יותר, גשי לדיאטנית בקופת החולים, שכן המלצות אלו יכולות להשתנות בין אדם לאדם לפי גילו, מינו ומחלות רקע ומשקל. בברכה, דנה

06/01/2006 | 14:57 | מאת: אופיר

שלום רציתי לדעת מה ניתן לאכול לארוחת ארבע משהו לא משמין ובריא גם.. אני לא עושה דיאטה אני פשוט שומר על גופי ועל דרך חים בריאה אם תוכלי לתת לי רעיונות אשמח מאוד תודה

07/01/2006 | 10:58 | מאת:

שלום אופיר, מס' האפשרויות הינו בלתי מוגבל, זה יכול להיות פרי, מעדן דל שומן, כריך מלחם קל עם אבוקדו או טחינה , חטיף אנרגיה ללא תסופת סוכר ועוד. בברכה, דנה

06/01/2006 | 14:19 | מאת: יפית

התחלתי לשתות חליטה של מקלות קינמון במקום קפה. גיליתי שזו שתיה מאד מעוררת. מהם היתרונות והסגולות והחסרונות- סכנות בשתיה מרובה כזו.

07/01/2006 | 10:56 | מאת:

שלום יפית, לאחרונה התגלה במספר מחקרים ששתיה או אכילת קינמון עוזרת לאיזון סוכרת ויתכן אף שומנים בדם לחלק מהאנשים שנחקרו. לא ידוע על תופעות לוואי של צריכת קינמון, אך טרם נחקר הדבר עד תומו. ההמלצה כרגע עומדת על כפית קינמון ליום. בברכה, דנה

06/01/2006 | 12:47 | מאת: ציפי

שלום נמצאה אצלי לראשונה רמת סוכר גבוהה, (הערך 114), לצד רמת HDL נמוכה (ערך 46) ורמת כולסטרול גבוהה יחסית לנורמה (ערך 187). האם יש חשש לסכרת, והאם יש דרך להוריד את רמת הסוכר (Glucose) ע"י אכילת מזון עם ערך גליקמי נמוך, והפחתת מזון עם ערך גליקמי גבוה. בתודה מראש ציפי

שלום ציפי, רמת הסוכר שלך בצום אכן מעידה על אפשרות לפתח סכרת בהמשך ועכשיו זה הזמן להתחיל לשמור על מנת שהסוכרת לא תתקדם. המלצתי גשי לדיאטנית בקופת החולים להריב דיאטה מתאימה דלת פחמימות אשר תוכל להסביר לך את משמעות הדיאטה כולל מזונות עם ערך גליקמי נמוך. ברכה, דנה

06/01/2006 | 00:34 | מאת: דנה

שלום רציתי לדעת מה ניתן לאכול בארוחת ארבע? כחלק מהדיאטה שלי אני אוכלת 5 ארוחות ביום לפי פיקוח של רופא ורציתי לדעת מה ניתן לאכול בארוחת ארבע דבר לא משמין ונותן כוח ואנרגיה לגוף תודה על העזרה

06/01/2006 | 10:11 | מאת:

דנה שלום! מאוד קשה להתייחס לשאלה שלך משום שציינת שמדובר בדיאטה בפיקוח רופא ואני יכולה להניח שמדובר במגבלות מסויימות. ללא הכרות עם הטיפול הרפואי ועל מה בדיוק הרופא מפקח (?), לא ניתן לענות לך על שאלתך. בברכה, נועה

05/01/2006 | 21:58 | מאת: מירב

שלום, רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין אורז מלא לאורז רגיל ובין פסטה מלאה לרגילה. על מה זה משפיע? תודה..

06/01/2006 | 10:21 | מאת:

דנה שלום! המילה מלא נעוצה בשימוש בזרעים (לדוגמא אורז או חיטה) בצורתם המלאה ולא המעובדת. צורתם המלאה כוללת עטיפות סיביות העוטפות את הזרע. היתרון התזונתי שבאכילתם הוא ראשית תכולה משמעותית של סיבים שתורמים רבות לבריאות ולתפקוד מערכת העיכול. שנית, מדובר בתכולה משמעותית של ויטמינים ומינרלים שנמצאים בחלק זה של הזרע וכאשר מסירים אותם בתהליך העיבוד, מאבדים חלק מהם. בברכה, נועה

05/01/2006 | 18:54 | מאת: טלי

שלום רב, מה לפי הנסיון שלך התזונה המתאימה כשיש REFLUX כניראה כתוצאה מבקע קטן? מחכה לתשובה מהירה טלי

06/01/2006 | 10:45 | מאת:

טלי שלום! ההנחיות הן כלליות ומומלץ לברור מתוכן מה שרלוונטי ואכן משפר את המצב: הימנעות ממזונות המקדמים אירועי רפלוקס (פרי הדר, שוקולד, קפאין, מזון עתיר שומן ומטוגן, שום ובצל, טעם מנטה, תבלינים חריפים, מזונות מבוססי עגבנייה - רטבים). הפסקת עישון הימנעות מאלכוהול במידת הצורך ירידה במשקל ארוחות קטנות בגדים שאינם לוחצים הימנעות משכיבה 3 ש' לאחר ארוחה. בברכה, נועה

06/01/2006 | 22:31 | מאת: טלי

שלום רב, נהגתי לתבל ירקות בשמן זית ולאכול לחם עם שמן זית- האם להפסיק עם זה? מה לגבי מוצריי חלב- האם אפשר לאכול הכל? תודה טלי

05/01/2006 | 16:56 | מאת: אוסנת

חשוב לי לדעת, האם יש לי חסרים בתפריט או אולי הוא מלא מדיי (אני מנסה לרזות ארבעה ק"ג),אני צימחונית.יודעת שצריכה להוסיף קטניות, עושה את זה פעם בשבוע (כי אני לא אוהבת במיוחד) בוקר: כוס ברנפלקס עם חצי כוס חלב עשר: תפוח צהריים:כוס פסטה מלאה, או כוס אורז מלא עם ירקות מבושלים (דלעת, עגניה, גזר,בצל) +כף טחינה+סלט ירקות (וכפית שמן זית) עד הערב: 2-3 קרקרים מחיטה מלאה (40 קל כל אחד) עם 2 כפיות דבש (ביחד), לפעמים גם יוגורט ביו 0 אחוז ערב: שתי פרוסות לחם חיטה מלאה/פיתה קלה ו2 כפות גבינה 5 אחוז, וסלט הקושי שלי הוא עד הערב, בגלל זה אני צריכה את הקרקרים והמתוק. אחרי א. ערב אני לא זקוקה לנישנוש. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית, כי אני רוצה לאכול נכון.

06/01/2006 | 10:25 | מאת:

אוסנת שלום! עושה רושם שאכן יש חסרים שקשורים בעיקר בחלבון איכותי. יחד עם זאת, בלתי ניתן לעשות הערכה מדויקת ללא פרטים רבים שחסרים. המטרות שלך, להגיע למשקל יעד תוך שמירה על תפריט צמחוני מחייבות, לדעתי, ייעוץ תזונתי (אפילו חד פעמי) אצל דיאטנית קלינית כדי שתלמדי כיצד שומרים על תפריט מאוזן במגבלות שהצבת לעצמך, וללא גרימת נזק. בברכה, נועה

05/01/2006 | 14:03 | מאת: יעל

התחלתי ליטול אציל קרניטין בגלל שנגמר לי מהר הכח והשרירים שלי כאבו במשך אימון ארובי ורציתי לדעת האם זה באמת אמור לעזור? מה ההבדל בין אצטיל קרניטין לל-קרניטין ומה כדאי לקחת ושאלה נוספת האם עודף יכול לגרום נזק? או שימוש לטווח ארוך? בתודה יעל

06/01/2006 | 10:27 | מאת:

יעל שלום! לא מדובר ממש בתוסף תזונתי. אני ממליצה לך לפנות לפזיולוג בשאלה זו. יש פורום טוב של בריאות כללית בה מייעצת ידידתי הטובה יעל דרור. היא מומחית לנושאים אלו. נסי שם. בברכה, נועה

05/01/2006 | 11:47 | מאת: מ"ג

אם בגיל ההתבגרות לא נכנס לגוף כמעט סידן רק ממים פה ושם. כי לא אוהבים חלב ומאכלים שיש בהם סידן. אז נוצר נזק בלתי הפיך בגיל מבוגר? או צעיר? או בכלל? או שתמיד אפשר לתקן ולקחת סידן? תודה!

05/01/2006 | 17:14 | מאת:

שלום, שאלתך מצויינת וחשובה. אי אכילת מוצרי סידן לאורך כל החיים יכולה להזיק בגיל המבוגר, כלומר גם גיל ההתבגרות זה כבר שלב מאוחר, את צריכת הסידן יש לקבל בגיל הילדות המוקדם ולהמשיך כל החיים. חלק מהנזק בהחלט הינו בלתי הפיך, אך הוא יחמיר אם ממשיכים באותה תבנית אכילה. על כן מומלץ לאנשים שאינם צורכים מוצרי חלב להוסיף כתוסף סידן וחשוב לזכור יחד איתו להוסיף ויטמין D. בברכה , דנה

05/01/2006 | 10:14 | מאת: רועי

אני אוכל ביום 6 שיני שום שלמות טריות בבליעה רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לנזק לטווח ארוך? והאם זה יותר בריא לאכול על בטן ריקה או מלאה? ואם יכול לקרות משהו אם אני אוכל את זה על בטן ריקה? בתודה רועי

05/01/2006 | 17:11 | מאת:

שלום רועי, אכילת שום אינה מזיקה, ואין כל הבדל בין אם תאכל אותו על קיבה ריקה או מלאה. בתאבון, דנה

04/01/2006 | 12:41 | מאת: טיטי

בני בן 4.5 גובהו 1.13 משקלו 27 ק"ג אני מעוניינת לקבל תפריט עבורו כדי לדעת מה עליו לאכול כדי למנוע השמנה.

06/01/2006 | 10:33 | מאת:

טיטי שלום! אני בטח לא מחדשת לך שבנך סובל מהשמנת יתר ואת עושה נכון מאוד ברצונך לטפל בו. אנו לא נוהגות לתת תפריטים בפורום מכיוון שאין זה טיפול אחראי ומתאים לא למבוגרים וודאי לא לילדים. חשוב מאוד שתפני איתו לטיפול מסודר שקיים היום בכל קופות החולים, במיוחד לילדים, אצל דיאטניות שמתמחות בגיל הזה. יש גם קבוצות להורים ולילדים. בברכה ובהצלחה, נועה

04/01/2006 | 00:13 | מאת: רונ

אני בחורה בת 21 ואני מוטרדת מהמשקל הנמוך שלי .אני שוקלת כמעט 45 ק"ג והגובה שלי הוא מעל 1.60מ .לא עשיתי דיטה ,אני אוכלת רגיל(הרבה לפעמים) ואוכלת לחם ובסר אבל לא יכולה לעלות במשקל , עשיתי בדיקות והרופי אמר שהכול תקין אז מה הבעיה איך אני אוכל לעלות במשקל ??

04/01/2006 | 13:04 | מאת:

שלום, לפתרון בעיה זו עליך לגשת לדיאטנית בקופת החולים אליה את שייכת להתאמת תפריט אישי. בברכה ,דנה

03/01/2006 | 23:47 | מאת: רועי

שלום אני תלמיד ויש לי עבודה במדע להיכן תפריט אישי לאדם צריך להתחשב בגילו במשקלו גובהו וכו'... התפריט צריך לכלול 5 ארוחות: בוקר, עשר, צהרים, ארבע ועשר האם תוכלי לכוון אותי ולתת לי טיפים איך לארגן את התפריט תודה רבה

05/01/2006 | 10:05 | מאת: shay eyalנטורופט

שלום רועי לבקשתך הנני כותב לך תפריט תזונתי לאדם הבריא אשר יתן לו את המרכיבים התזונתיים אשר הוא צריך כדי לשמור על עירנות וחיוניות התפריט מורכב מקבוצות המזון הבאות: דגנים מלאים ופחמימות מורכבות לנתינת אנרגיה לפעולת השרירים ותפקודי חשיבה ,ותנועה מנת חלבון מן החי והצומח אשר חשוב לגדילה והתפתחות ובניית עצמות . ירקות וסיבים תזונתיים אשר חשובים לבריאות מערכת העיכול ומניעת עצירויות . מוצרי חלב אשר מכילים סידן. כמותקטנה של שומנים בעיקר מן הצומח (שמן זית ,שמן פשתן ,שמן סויה) ארוחת בוקר: לחם מחיטה מלאה /שיפון /שאור סלט ירקות רצוי משלושה סוגי ירקות שונים בצבעים שונים מנת יוגורט ביו שישמור על חומציות תקינה במעיים ומניעת טפילים בתוספת כמות של סידן . אפשר למרוח על הלחם את אחד הממרחים הבאים: ממרח חרובים /חלבה ,או שומשום/אבוקדוחומוס . תה צמחים /קפה ציקורי /מיץ סחוט טרי . ארוחת עשר : חטיף אנרגיה משיבולת שועל /גזרי ירקות אשר מכינים בבקר/מספר פירות / ארוחת צהריים : סלט ירקות בתוספת לימון ושמן זית וזרעי פשתן מעל . מנת בשר /דגים רצוי סלמון ,בקלה או מקרל/עוף או לחילופין מנת חלבון מקבוצת הקטניות : קינוע ,גריסי פנינה ,עדשים ,אפונה או מוצרי סויה מנה פחמימתית :אורז מלא /פסטה מחיטה מלאה /בורגול . מיץ סחוט טרי/מים . ארוחת ערב : ביצה לסוגיה לחם מחיטה מלאה /שאור /שיפון סלט ירקות מיץ סחוט טרי . רצוי לשתות מים במידה מספקת במהלך היום ולבצע פעילות גופנית כדי לשמור על תנועה של הגוף . אשמח לענות לך על עוד שאלות ממני שי איל נטורופט [email protected] www.metaplim.co.il/shay

06/01/2006 | 10:42 | מאת:

רועי שלום! אין לי את כל פרטי המשימה שהוטלה עליך וודאי שאתה רוצה עזרה אבל לא שאני "אאכיל" אותך בפתרון. יש אתר מקסים של מכון ויצמן והוא מיועד לסייע לתלמידים בלמידת נושא התזונה: http://stwww.weizmann.ac.il/health_nutrition/ אני מואוד מקווה שזה יעזור לך ושתצליח בלימודיך! בברכה, נועה

03/01/2006 | 21:17 | מאת: ד"א

ידוע לי שמומלץ לצרוך כוס חלב ביום. האם לכוס נס קפה על בסיס חלב יש ערך תזונתי זהה לכוס חלב?? תודה.

04/01/2006 | 13:01 | מאת:

שלום, הערך התזונתי היה פחות או יותר זהה, יתכן ופחות סידן ייספג, אך ההבדל לא יהיה משמעותי. בברכה, דנה

שלום רב יש לי ידידה בת 30 ששוקלת 43 קילו ,היא בגובה 164. היא כמובן מאוד רזה. היא לא אנורקסית או משהו,היא פשוט נולדה ללא תאבון רב. לאחרונה נודע לי ממנה שיש ימים שבה היא אוכלת מעט מאוד כמו סנדוויץ עם אבוקדו בבוקר וזהו. או ביום אחר מנת פלאפל בצהריים וזהו. בערב היא לא אוכלת כלל. מיד אמרתי לה שזה לא בריא לאכול כל כך מעט במשך יום שלם. היא לא ממש מאמינה לי ,אז אמרתי לה שאני אגבה את דבריי במחקרים שנעשו . אני מבקש את עזרתכם במציאת מחקרים בנושא ומאמרים ,או סתם עצות ומחשבות !!!! תודה

שלום דוד, נגעה ללבי הדאגה שלך לידידתך. ללא ספק ידידתך היא בתת משקל, אך זה אינו אומר כי היא אנורקסית ו/או בתת תזונה. ישנם אנשים רזים מטבעם . אך לפי התאור שלך להרגלי התזונה של ידידתך, יכולה להתעורר בהחלט בעיה של חסרים תזונתיים כגון, ברזל, אבץ,סידן ויטמינים ומינרלים וכל זאת על חשבון הצרכים של הגוף. על מנת לפסול אפשרות זו, בדיקות דם פשוטות יכולות להוכיח חסרים אלו והאם ישנה בעיה תזונתית כלשהי. באשר לנושא האנורקסיה. איני יודעת על סמך מה הינך טוען שהיא לא כזו, האם עברה אבחנה ע"י מומחה, כי לפי התאור שלך תמיד ישנה אפשרות סבירה שהיא כן. לכן בנוסף לבדיקות רפואיות יש מקום לאבחון הפרעת אכילה במידה וקיימת. בברכה ,דנה

שלום, אני בהריון שבוע 26. בהעמסת סוכר ראשונה של 50 גרם קיבלתי תוצאה נמוכה של 51 גלוקוז. מה ההמלצות התזונתיות במקרה של סוכר נמוך? מה כן לאכול? מה לא? כל כמה זמן?

הילי שלום! חשוב ביותר לפנות לדיאטנית קלינית המתמחה בסוכרת הריון (לא שיש לך לפי הבדיקה הנ"ל...) לשם טיפול והנחיות, במקביל לטיפול הרפואי. בברכה, נועה

אך אני חווה את הימפטומים שתיארת ,מה זה יכול להיות?

שלום בטסי, כפי שציינתי לפני כן התופעות אותן את מתארת מתאימות לחסר באבץ. בדיקת דם לאבץ יכולה להראות חסר, אך זוהי אינה בדיקה ספציפית מספיק, ולכן גם תוצאה תקינה לא תפסול אפשרות של חסר. הפתרון הוא ניטלת תוסף אבץ בנפרד ולראות אם חל שיפור. במידה ולא, יש להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה, דנה

02/01/2006 | 17:53 | מאת: בטסי

במשך כשנה יש לי נשירת שער חמורה והציפורניים שלי מתפצלות,הרופאה שלי הורתה על בדיקות דם והתברר שחסר לי ויטמין B12 . אך במהך כל התקופה הזו אני נוטלת צנטרום ובו יש את הויטמין מדוע עדיין יש לי חסך?

שלום בטסי, נשירת שיער שבירות ציפורניים והתפצלותן אינה קשורה כלל לחסר בויטמין B12, יתכן ואלו נובעים מחסר באבץ.במידה והינך צמחונית, את עלולה לפתח חסר זה וכן חסר ב - B12, אשר מתבטא יותר בנימול בגפיים, חולשה, עייפות, ירידה בזכרון ועוד. יתכן ואינך סופגת B12 מהכדורים כי אולי איכות הספיגה מהם נמוכה, או שהמינון לא מספיק. המלצתי, על מנת שלא נסתמך על ספיגה במערכת העיכול, ישנם כדורים B12 תת לשוניים למכירה בכל בית מרקחת. כדור אחד של 1000 מק"ג ליום יספיק. בברכה, דנה

02/01/2006 | 12:56 | מאת: יפה

שלום רב. אני סובלת מחומציות יתר בקיבה ועלי להמנע לגמרי ממזון שומני ומטוגן בין היתר. ברצוני להתחיל ליטול תוסף מזון של אומגה 3 שמופיע בטבליות המכילות שמן דגים ויש לנוטלן 3 פעמים ביום. רציתי לוודא שנטילת הטבליות הנ"ל לא תזיק לרירית הקיבה. תודה

02/01/2006 | 18:03 | מאת:

שלום יפה, אכילת מזון שומני לא פוגעת באופן ישיר ברירית הקיבה, אלא הפרשת חומצה בעודף בעקבות אכילת מזון שומני עושה זאת. במידה והינך נוטלת כדורים להורדת רמת החומציות, לא אמורה להיות בעיה בנטילת הכדורים הללו, אלא אם כן הינך מרגישה שינוי או כאב בעקבות נטילתם. בברכה, דנה

02/01/2006 | 12:03 | מאת: סיון

אני סובלת מתת תפקוד של בלוטת התריס וכן מרירית הקיבה שלי ששינתה צורתה, בעקבות דלקת, לרירית גסה כמו שיש במעי הגס. בגלל בלוטת התריס עלי להמנע מכרוב כרובית וברוקולי כאשר מאכלים אלה דווקא מומלצים מאד וידועים כמטפלי ברירית הקיבה... מה עלי לעשות? האם אכילה מועטה (למשל פעם בשבוע) של אלה תזיק לבלוטה ותסייע לרירית או שעלי להמנע ממאכלים אלה לחלוטין??? תודה

02/01/2006 | 18:01 | מאת:

שלום סיון, אכילת מזונות אלו שהזכרת בעייתי רק במצבם החי, כאשר מבושלים אין בעיה כלל. למיטב ידיעתי המקצועית אין כל הוכחה כי אלו עוזרים ומטפלים ברירית הקיבה יותר או פחות מירקות אחרים. אין כל ספק כי לירקות אלו תכונות חשובות וחיוניות, אך האמיני לי, אפשר גם בלעדיהם. בברכה, דנה

02/01/2006 | 11:18 | מאת: שביט

איזו כמות מלח מותר לצרוך ביום באופן שלא יפגע בבריאות? תודה

02/01/2006 | 17:59 | מאת:

שלום שביט, המלח שלנו מורכב משני מרכיבים נתרן וכלור. הנתרן מהווה כ-40% מסה"כ המח השולחני. ההמלצה לנתרן במקרים של מחלה נעה בין 1500-3000 מ"ג לכל היותר שזה במלח שולחני שווה ל - 3-5 גר' מלח ( 0.5-1 כפית שטוחה ). בעולם המערבי אנחנו אוכלים כ - 15-20 גר' מלח ליממה שזה פי-3 ממה שאנו צריכים באמת על מנת להתקיים. לכן פשרה באמצע בין שני הטווחים הללו יכולה לתרום לבריאותינו. בברכה, דנה

02/01/2006 | 11:17 | מאת: שגית

שלום רב! ראשית, אתנצל על המכתב הארוך, כי אני זקוקה למידע רב ומקוה שתוכלו לענות על כמה שיותר שאלות מבלי להטריח אתכם יותר מדי....... אז ככה: בבדיקת גסטרוסקופיה עקב כאבים בבטן עליונה וצרבות ובתוצאות ביופסיה שנלקחה נמצא כי רירית הקיבה שלי ניזוקה ככל הנראה מדלקת שהתפתחה ונעלמה; לא היה הליקובקטר פילורי! הנזק שנוצר עקב הדלקת הוא מטפלסטיקה והיפרפלסטיקה של רירית הקיבה שמחייב בדיקות שגרתיות. הדלקת שהיתה בקיבה חלפה ועל כן אינני מטופלת באנטיביטיקה, אלא רק באומפרדקס שמוריד חומציות הקיבה. בנוסף הגסטרואנטרולוג נתן לי מס' הנחיות תזונתיות וכן יועץ תזונתי הנחה אותי כיצד לאכול... אבל... וכאן, אני זקוקה לכם... בחיי היום יום אני נתקלת במאכלים שאינני יודעת האם הם בריאים לי וכן ישנם כמה נושאים בהם אני זקוקה להבהרה ו/או חוות דעת נוספת כי אני מבובלת מכמה המלצות סותרות... באופן כללי עלי להמנע ממזון שומני, חריף, חמוץ וכן מקפה, שוקולד ויין.... ביררתי על מזונות נוספים ספציפיים המעוררים חומציות בקיבה ומזיקים לרירית ורציתי להמשיך ולשאול: 1. גסטרואנטרולוג אחד טען כי מצב הרירית שלי הפיך ואחר טען שלא, מה דעתכם? 2. האם במצבי (סובלת גם מבקע בסרעפת והשמנת יתר) עדיף לי לאכול 6 ארוחות קטנות או 3 גדולות ביום, האם יש לכך חשיבות מרובה? 3. אני נוטלת ויטמינים ותוספי מזון: בי 12, אבץ,, ויטמין E וברזל: האם מישהו מהם חומצי מדי או עלול לגרום נזק כלשהו לרירית הקיבה? 4. יועץ התזונה המליץ על צריכת פירות הדר, לרבות לימון. רוב פירות ההדר חמוצים והיו שאמרו להמנע מהם במצבי... יועץ התזונה הדגיש כי פירות ההדר גורמים לתגובה בסיסית ולא חומצית בקיבה והם אף מסייעם לרירית, אך מצד שני כשהם נפגשים עם המליחות בקיבה - אין זה מסוכן וחומצי??? 5. כמו"כ נאמר לי להמנע ממאכלים שומניים. אבוקדו הוא מאכל שומני, שיועץ התזונה המליץ עליו מרפא את רירית הקיבה.. מה דעתכם? 6. אני צורכת כעת גבינה צהובה דלת שומן וכולסטרול ומזולה בטעם חמאה כדי להמנע מהשומן שבמאכלים אלה. האם המאכלים הנ"ל במתכונתם הדלה הם טובים לי? 7. שאלה אחרונה (מקווה שיש לכם עוד כוח): ישנם מאכלים ספציפיים שאינני בטוחה האם מותר/אסור לי: עוגיות חמאה, חלבה, דובשניות (ייתכן כי שומניות מדי), בייגלה, עוגיות שומשום ומעדני סויה... מותר/אסור??? תודה תודה תודה

שלום שגית, אנסה לענות בתמצות לשאלותיך. 1. מצב הרירית הפיך, אל אם כן נוצרה צלקת. 2. עדיף לאכול 6 ארוחות קטנות ולרדת במשקל. לא לשכב אחרי הארוחה לפחות 40 דקות, וארוחה אחרונה לפחות שעתיים לפני שינה. 3. אין בעיה בתוספי המזון אותם את נוטלת מבחינת חומציות, אבל למה ויטמין E ולמה אבץ או ברזל או B12, האם הוכח חסר של אחד מהם, אם לא, אין טעם להמשיך ליטול אותם. 4. התגובה לאוכל חמוץ אינה גורמת להפרשת חומצה בקיבה, שזה מחמיר צרבת, אך זה יכול לצרוב במידה וישנה פגיעה ברירית הושט, לכן זה אישי לכל אחד, אכלי אותם לפי הרגשתך. 5. אבוקדו אכן מאכל שומני, ויכול להחמיר את המצב, המנעי ממנו, הוא לא מרפד כלום. 6. גבינה צהובה דלת שומן עדיפה על הרגילה, אך גם זו מכילה כמות גדולה של שומן, כנ"ל לגבי מזולה, הם פחות מהרגיל אך עדיין עשירים. אכלי בהגבלה. 7. כל מה שמכיל אחוז שומן גבוה יש להמנע ממנו. הדרך הטובה ביותר לחשב : לא יותר מ5 גר' שומן ל - 100 גר' מוצר, כלומר 5% שומן, לאו דווקא במוצרי חלב. בברכה, דנה

02/01/2006 | 00:45 | מאת: שני

שלום אני צמחונית שנים רבות (אוכלת מוצרי חלב), יש לי כבר מעל שנה כמה תופעות שהבנתי שיתכן וקשורות לחסר באבץ - נשירת שיער, חוסר תיאבון, סלידה מריחות רבים של מזון, החלמה איטית של פצעים ומזונות שפעם היו לי טעימים נעשו פתאום לא טעימים לי. עשיתי בדיקת דם לאבץ שיצאה תקינה, שמעתי שבדיקת דם לאבץ אינה משקפת נכון את המצב. רציתי לדעת אם יתכן וחסר לי אבץ למרות שהבדיקה תקינה והאם הסימפטומים שתיארתי מתאימים לחסר של מינרל או ויטמין אחר ? תודה מראש

02/01/2006 | 17:47 | מאת:

שלום שני, אכן התופעות אותן את מתארת מתאימות לחסר באבץ. האבחנה הטובה ביותר לחסר אבץ, היא לקבל תוסף ולראות אם חל שיפור. את השיפור תרגישי תוך מס' שבועות. אם חל שיפור, הרי הפתרון, ואם לא יש מקום לחפש גורמים נוספים. ישנם היום תוספי מזון לאבץ, מומלץ עד 12-15 מ"ג ליממה לנשים. בברכה, דנה

02/01/2006 | 21:34 | מאת: שני

תודה על התשובה במידה ולא חסר לי אבץ אבל אקח תוסף לא יגרם נזק מעודף אבץ ? תודה

01/01/2006 | 21:25 | מאת: יעל

לבני בן ה13 יש סבוריאה בקרקפת. מזה כמה חודשים. רציתי לדעת האם יש תזונה שיכולה להועיל/להזיק לעניין ובכלל מה ניתן לעשות מעבר לטיפול רפואי קונבנציונלי. האם בדיקות מעבדה יכולות להצביע על חוסר מסויים שיכול להעיד על הסיבה לכך. תודה

02/01/2006 | 17:44 | מאת:

שלום יעל, ערכתי חיפוש מתקדם באינטרנט באתרים ובמגזינים רפואיים, ולא מצאתי קשר מוכח וחד משמעי בין תזונה לסבוראה, וכן מדובר במחקרים מלפני יותר מ-20 שנה. בברכה, דנה

01/01/2006 | 18:46 | מאת: חיים

שלום, אני בחור בן 28 חולה בסוכרת נעורים מזה חצי שנה (ומזריק אינסולין 3 פעמים ביום). היות וספירת הפחמימות הפכה להיות לחלק בלתי נפרד מאורח חיי, ברצוני לשאול, מה בדיוק המשמעות של פחמימות המורכבות מרב כוהלים לעניין רמת הסוכר בדם? ובאופן יותר ספציפי, האם חטיף מיני חלווה שומשום ללא סוכר (25 גרם) בעל ערך תזונתי (ל-100 גרם) של 57 גר' פחמימות אשר מתוך זה רב כוהלים 55 גר' , מהווה מנת פחמימה רגילה (15 גר'), כלומר ללא רב כוהלים? תודה.

חיים שלום! סוכרים כוהליים עוברים מטבוליזם ארוך יותר מסוכר רגיל וחלקם לא נספגים כלל. לכן בספירת פחמימות נהוג לא להתייחס אליהם כלל ולא לחשבם. יחד עם זאת, אם אוכלים כמות גדולה מאוד ו/או יודעים שמופיעה עליה בסוכר בעקבות אכילתם, דרך החישוב היא שכל 2 גר' סוכר כוהלי = 1 גר' סוכר רגיל (פחמימה), כלומר הם שווים למחצית. בברכה, נועה

01/01/2006 | 18:36 | מאת: ורד

שלום ! רציתי לדעת מהן ההשלכות התזונתיות לאחר ניתות כריתת מעי גס (סיגמואיד) תודה רבה!

02/01/2006 | 17:20 | מאת:

ורד שלום, לרוב אחרי כריתת סיגמואיד אין כל השלכות תזונתיות מיוחדות הקשורות לחלק הנכרת, בנגוד לחלקים אחרים של המעי. מיד לאחר ניתוח התחלת אכילה מתבצעת בהדרגה בשל צום ממושך, כלומר מתחילים מתפריט נוזלי ועוברים בהדרגה לתפריט רגיל לחלוטין תוך מספר ימים. יש לזכור, כי כל ניתוח הכולל בתוכו פתיחת בטן ומגע במערכת העיכול, יכול להעלות את הסיכוי לחסימת מעיים ( המעי הדק ). ועל כן מומלץ להמנע ממזונות אשר יכולים להחמיר מצב זה כגון : פירות הדר, גויאבה, אפרסמון וסברס. מעבר לכך מומלץ לחזור לתפריט עשיר בסיבים תזונתיים ודל שומן. בברכה, דנה

01/01/2006 | 10:25 | מאת: משה

שמעתי שפירות ובכלל זה פרי הדר מעלים את הטריגלצטרידים בדם.א, האם זה נכון ב, מה ההפדל בין כפסולה של ויטמין C ,לבין שתיית כוס מיץ פרי הדר האם גם אז זה מעלה את הסיפרה?

01/01/2006 | 11:30 | מאת:

שלום משה, הסוכר העיקרי בפירות הינו פרוקטוז, לסוכר זה מסלול ישיר ליצירת טריגליצרידים בכבד. כל הפירות ללא יוצא מן הכלל מכילים סוכר זה, ועל כן יש להגביל את כמותם כאשר רמות טריגליצרידים עולות, יחד עם דיאטה מוגבלת בפחמימות פשוטות וכן אלכוהול ושומן רווי. כפסולה של ויטמין C לא מעלה טריגליצרידים, אך יש להקפיד על מינון סביר של עד 200 מ"ג ויטמין C ליום, כל עודף עלול להצטבר ולהזיק לכליות. אין היום כל הוכחה כי נטילת ויטמין C בכמויות גדולות מאלו תרמו לנושא שפעות וחיזוק המערכת החיסונית. בברכה, דנה

31/12/2005 | 16:56 | מאת: רועי

שלום רב אני בן 25 ואני נוטל כדורי ציפראמיל ועליתי לאחרונה במישקל נודע לי שהכדור הנל גורם להאטת המטבוליזם וכמו כן לרעב מוגבר אך אני שומר על תזונה מאוד תקינה כך ששהשמנה שלי לא מהרעב אלה כנראה מההפחתה בחילוף החומרים שאלתי היא האם יש תוסף תזונה שכדאי לקחת להגביר את קצב חלוף החומרים או לא לתת לתרופה להשפיע עליו? (שמעתי לאחרונה על קרניטין) אני צריך לציין שאני מאוד מרוצה מהתרופה ולא רוצה להחליף אותה תודה רועי

01/01/2006 | 09:30 | מאת:

רועי שלום! אין לי התמחות בתרופות, לשם כך יש לפנות לפרמקולוג/רוקח. אבל... אני אשמח לתת לך את הטיפ הבא: "התרופה" היעילה ביותר להעלאת קצב חילוף החומרים היא פעילות גופנית. בברכה, נועה

31/12/2005 | 13:44 | מאת: מעיין

היי, מחר יש לי פסיכומטרי חוץ מהלחץ יש גם את נושא האוכל. מה כדאי לפני,בזמן?? מה לא??? אני תכננתי בבוקר קורנפלקס חיטה מלאה עם חלב וקצת אחר כך גם 2 פרוסות לחם עם אבוקדו. למבחן עצמו יש לי חטיף אנרגיה. האם זה בסדר? אם לא,מה להוסיף מה לשנות?? חשובה לי מאוד התשובה,תודה!!

01/01/2006 | 09:31 | מאת:

מעיין שלום! אם התוכנית שלך היא לא להיות רעבה הרי שזו תוכנית מצויינת. בהצלחה! נועה

31/12/2005 | 02:59 | מאת: רוני

שלום, לאחרונה התחלתי לתרגל יוגה והדבר השפיע לחיוב על הגוף והנפש. בהמשך לקו זה החלטתי להפסיק לאכול בשר וביצים שגורמים לי לגזים במערכת העיכול. רציתי לדעת מהם התחליפים האפשריים? האם אני יכולה לקבל את כל החלבון הדרוש לי מחלב ומוצריו, דגים, קטניות וכ'?

31/12/2005 | 10:59 | מאת:

שלום רוני, הדיאטה שלך אינך מוגדרת כצמחונית, הואיל והינך צורך דגים ומוצרי חלב. שילוב של אלו עם שאר קבוצות המזון יספקו את צרכיך דיו. בברכה, דנה

30/12/2005 | 14:55 | מאת: אבץ

שלום רב ברצוני לדעת מהן ההשלכות של חוסר באבץ ובמה החוסר יכול לבוא לידי ביטוי בברכה,

31/12/2005 | 12:21 | מאת:

שלום, חסר באבץ יכול לקרות במקרים הבאים : בעיקר באנשים צמחוניים או טבעוניים שאינם אוכלים מזונות אשר מקורם בחי, אנשים בתת תזונה, אנורקסיה, מחלות כבד ולבלב, סוכרת, אלכוהוליזם, לופוס ( זאבת ) וכן נטילת תרופות העלולות להפריע לספיגת אבץ ,כמו חלק מהמשתנים או תרופות ללחץ דם ועוד. הסמנים של חסר יכולים להתבטא בשינויים בטעם וחוסר תחושת טעם ותאבון,ירידה בחוש הריח, דלקת בעור, חוסר יכולת לרפא פצעים, נשירת שיער ועיוורון לילה. וכן ישנה ירידה במערכת החיסונית. היכולת לאבחן חסר באבץ יכולה להיות בבדיקת דם ותגובה לטיפול באבץ. בברכה, דנה

30/12/2005 | 12:50 | מאת: מעיין

שלום רב, רציתי לדעת מה יש במרק עוף שכל הדיאטניות נגדו? מה לא בריא בו ומדוע לא כדאי להשתמש בו? ואם לא כדאי,אז מה במקום?? למשל, הכנת אורז/פתיתים אי אפשר בלי מרק עוף. אז מה כן?? תודה רבה על תשובתכם :)

31/12/2005 | 10:57 | מאת:

שלום מעיין לדיאטניות אין התנגדות למרק עוף, אלא לאבקת מרק עוף המכילה כמויות גדולות של נתרן שמקורו מהתוסף מונוסודיום גלוטאמאט. זהו מרכיב במזון שמקורו במזרח הרחוק וידוע היום יותר על תופעות לוואי כתוצאה מצריכתו. היום ישנן חברות המשווקות אבקת מרק ללא תוספת מונוסודיום גלוטאמאט. במקום אבקת מרק עוף, אפשר להשתמש בכל התבלינים האחרים הקיימים. בברכה, דנה

30/12/2005 | 11:02 | מאת: לירון

שלום אני בן 21 שוקל 70 ו-172 בגיל 16-17 עשיתי דיאטה לא מבוקרת רצחנית במשך שנה כמעט...רזיתי המון אולי 15 ק"ג...ובקושי אכלתי..בתקופה הזאת עוד למדתי וכלום לא הפריע אבל יש מצב שההשלכות הגיעו עכשיו? עשיתי בדיקת דם כיוון שיש לי רעד קל מינמלי בידיים ופסיקולציות בגוף..ובנוסף יש לי חוסר ריכוז ושחכה שכזאת..בדיקת הדם הראתה שבמשך 3 שנים אין לי b12 ולא טופלתי לפי איבחון 2 בדיוקת דם אחרנות בגיל 18 ועכשיו..הרופא אמר לי שהשכחה והחוסר ריכוז זה בגלל חוסר הויטמין ואני מקבל זריקות עכשיו במשך שנה.. אז ממה נובע הרעד והפסיקולציות...?(אולי חוסר מגנזיום?) מה אני צריך לאכול כדי לקבל מגנזיום..?

31/12/2005 | 11:04 | מאת:

שלום לירון, חסר בויטמין B12 אינו רק פוגע בשכחה אלא גם פוגע במערכת העצבים, בחלק שמצפה את הנוירונים, וכך יכולת העברת סיגנלים ( אותות) בין עצב לעצב נפגעים, ומכאן בעיות עצביות. חלק ממנו מתבטא בנימול או ביכולת שליטה. לעיתים חלק מהנזק הפיך וחלקו לא, תלוי כמה חסר היה ולכמה זמן. הצעתי כי מעבר לזריקות B12 יש ליטול ויטמינים ומינרלים בקפסולה אחת כתוסף יומי, מעבר לתזונה מלאה ובריאה, הכוללת קטניות, דגנים מלאים, דגים, ירקות ובשר. על מנת לוודא כי לא קיים חסר אחר יש לעשות בדיקות דם מתאימות. בברכה, דנה

29/12/2005 | 17:35 | מאת: לי

תקופה ארוכה כבר שאני סובלת מבעיה של מצבי רוח משתנים, עצבנות יתר, קושי לקום בבוקר ועוד מספר סימפטומים שנאמר לי שנגרמים מחוסר בויטמינים. בעבר הייתי מטופלת בטיפול פסיכיאטרי ונטלתי תרופות שעזרו, אבל איני חושבת שזהו בפיתרון. האם תוכלי להמליץ ולהסביר לי אילו ויטמינים עשויים לעזור לי בהקלת המתח? תודה

שלום לי, נכון להיום אין המלצה על תוסף ויטמינים לטיפול במצב אותו את מתארת. הואיל והגבת לטיפול תרופתי יש לשקול להמשיכו ולשלבו בשינוי אורח חיים בריא יותר, הכוללת תזונה נכונה, פעילות גופנית וטיפול נפשי תומך ללא תרופות. בברכה, דנה

29/12/2005 | 17:35 | מאת: שרה

בני בן ה - 4 לא מוכן להכניס לפיו שום פרי או ירק. אם פרי או ירק כלשהו מונחים על השולחן הוא מתחיל לצעוק שזה מגעיל אותו ושנזיז את זה. הוא מוכן לאכול צ'יפס, איטריות, בשר לסוגיו ומרק. מהמרק הוא אוכל רק את הבשר ואת תפוחי האדמה אבל בזמן הבישול אני מוסיפה עוד ירקות כך שלפחות הוא שותה את הנוזל. רציתי לשאול: 1.האם לא חסרים לו ויטמינים? 2.האם אני צריכה לתת לו תוספות כלשהן? 3. האם זו עלולה להיות בעיה פסיכולוגית? (כשהוא היה קטן המטפלת הייתה מאכילה אותו בכמויות מאוד גדולות של מחית פירות והיינו מעירים לה על כך) אולי הוא פיתח התנגדות לפירות בגלל זה או שפשוט יש ילדים שלא אוכלים פירות וירקות? משקלו תקין ושאר בני המשפחה אוכלים פירות וירקות לרוב. תודה רבה.

01/01/2006 | 09:37 | מאת:

שרה שלום! את מתארת בעיה שניתן להתייחס אליה משני אספקטים - ההתנהגותי והתזונתי. כדי לפתור אותה ייתכן וצריך התערבות התנהגותית. יחד עם זאת, זו בעיה תזונתית אמיתית ולכן אני ממליצה לך בחום על מולטיויטמין לילדים עד שתגיעו לתוצאות. העובדה שכל המשפחה אוכלת ירקות מעודדת מאוד להמשך. בברכה, נועה

29/12/2005 | 13:10 | מאת: שביט

שלום רב... אני מבולבלת ומקוה שתוכלו לעזור ולייעץ לי אני סובלת מתת תפקוד של בלוטת התריס... התייעצתי עם מס' גורמים לגבי התזונה שעלולה לסייע לי ומרוב תשובות אינני יודעת כבר כיצד עלי לנהוג.. אני מטופלת ב50 מ"ג אלטרוקסין כל יום וכן נוטלתאצות ים כתוסף מזון. אמרו לי בנוסף שעלי לאכול הרבה יוד... אך מצד שני אמרו לי להמנע מיוד... רציתי הבהרה: מהו היוד. באילו מאכלים הוא נמצא? מה הקשר בינו לבין בלוטת התריס? והאם עלי להמנע ממנו או לאכול הרבה ממנו???? תודה!!!!!!

31/12/2005 | 11:08 | מאת:

שלום שביט, תת פעילות של בלוטת התריס בעולם המערבי אינה נובעת מחסר של יוד אלא מבעיות בכל מיני חלבונים ואנזימים הקשורים למערכת, כך שנטילת יוד במקרה זה לא תשנה באופן משמעותי, אך בוודאי אין צורך להמנע ממנו. מקור היוד בעיקר במאכלי ים על סוגיו. כן ישנם מזונות שרצוי להמנע מהם כגון: כרובית,ברוקולי, קסבה, כרוב ניצנים שמתערבים בפעילות בלוטת התריס ויכולים לשבש את האיזון התרופתי. הבעיה במזונות אלו בעיקר כאשר לא מבושלים, אכילה לאחר בישול אפשרית ( לא טיגון ). בברכה, דנה

28/12/2005 | 00:04 | מאת: ציפי

שלום לאנשי הפורום! אמי אשה מעל 90 שלאחרונה סרבה לאכול וכתוצאה מכך הגיעה למצב של התייבשות. לא היה מנוס אלא להאכילה בכוח על ידי זונדה. היא כרגע מאושפזת בבית אבות וממשיכה עם הזונדה. הרופאים ממליצים על פג כפתרון קבוע להזנה. שאלתי, כמה זמן היא יכולה להמשיך עם הזונדה עד שאולי יתעורר התאבון כתוצאה מההאכלה המלאכותית וגם שינוי בתרופות מסוימות שאולי גרמו לחוסר התאבון ותחושת הרעב. מה הסיכוי שבאמת יתעורר התאבון ותוכל לאכול בדרך רגילה ללא אמצעים מלאכותיים? ומה דעתכם על הפג? אני יודעת שזה נתוח לא מסובך אבל זה נשמע לי די רדיקלי. לתשובתכם המהירה אני מצפה. תודה ,וכל טוב.

30/12/2005 | 09:49 | מאת:

ציפי שלום! אני מבינה שנראה לך שניתוח נראה לך דרסטי אבל עלייך לדעת שהוא מוריד סיבוכים וסיכונים שקיימים בהזנה וגם מספק איכות חיים יותר טובה. בעיקר בגלל שהצינור שעובר דרך האף והוושט פשוט מפריע, מתחכך ויוצר שיפשופים וגירויים כאשר ממוקם שם זמן ארוך. במידה ומתברר שהפג אינו נחוץ, ניתן להוציאו גם כן. אני אישית בעד אם אכן מדובר על הזנה לטווח ארוך. את זה יכולים לקבוע רק הצוות המטפל שמכיר את מצבה הרפואי. בברכה, נועה

27/12/2005 | 21:21 | מאת: רותם

אני בחור בריא בשנות העשרים לחייו המרבה בשתיית משקאות דיאטטים (לרוב מוגזים) בכמות של כ 2 ליטרים ביום רציתי לדעת האם זה בעייתי ואם כן מה הבעיות היכולות לנבוע מכך כמו"כ רציתי לדעת מדוע אני סובל מתחושת צמא תמידית בתודה מראש רותם

30/12/2005 | 09:36 | מאת:

רותם שלום! הכמות שאתה שותה אכן מוגזמת כשתייה דיאטטית אך לא כשתייה. כלומר, אם בעקבות תחושת הצמא שלך אתה שותה כ - 2 ליטר, הרי שמדובר בכמות מתאימה ובריאה. 2 ליטר של שתייה דיאטטית זו כבר כמות בעייתית אך זה תלוי בסוג המשקה או יותר נכון בסוג הממתיק המלאכותי שמצוי בו. בכל מקרה למה שלא תנסה לשתות מים? אם תחושת הצמא מאוד חזקה ואתה שותה כמויות מופרזות (3 ליטר ויותר) וזה מלווה בהשתנה מרובה, יש לפנות לרופא. בברכה, נועה

27/12/2005 | 21:07 | מאת: אורית

מדוע לא מומלץ לצרוך מוצרי חלב בזמן הדיאטה והאם זה נכון שלקטוז משאיר שארית? כמו כן האם שומן משאיר שארית?

28/12/2005 | 22:53 | מאת:

שלום אורית, דיאטה דלת שארית בהגדרתה הינה דיאטה דלת סיבים, לקטוז ושומן. דיאטה זו בשימוש בבעיות מסויימות במערכת העיכול כגון חסימות, אחרי או לפני ניתוחים במערכת העיכול, בדיקות של מערכת העיכול, במחלות כמו קורהן וקוליטיס בזמן התקף. כמו כן דיאטה זו ניתנת לעיתים כאשר ישנה בעיה במערכת העיכול ומנסים לאתר את המזון הבעייתי, וכך ע"י אלימנציה של המזונות הללו לרוב מגלים את הבעיה ע"י חשיפה הדרגתית למזונות. לגבי מוצרי חלב, ישנם מוצרי חלב עם תכולה גבוהה של לקטוז וישנם פחות. במידה והינך זקוקה לדיאטה זו לטווח ארוך, יש להתיעץ עם דיאטנית באשר לתוספי מזון, שכן דיאטה זו חסרה בויטמינים, מינרלים, קלוריות וחלבון. בברכה, דנה

27/12/2005 | 21:06 | מאת: שירי

האם תוכלי להסביר לי מהי התזונה המתאימה במצב של חסימת מעיים ? בשלב החסימה ולאחריה תודה

28/12/2005 | 22:48 | מאת:

שלום שירי, חסימת מעיים יכולה לנבוע ממספר סיבות כגון מחלות מעיים, ניתוחים במערכת העיכול או כל ניתוח המערב את חלל הבטן. חסימות מעיים נובעות מהדבקויות וכן מסיבובי המעיים, כלומר כל שינו במבנה הטבעי של המעיים. לרוב לא נראה חסימו מעיים ספונטניות באנשים בריאים. יש לזכור, כי חסימת מעיים אינה נובעת ממזון מסויימם שאנו אוכלים אלא מבעיה במערכת או נטיה של הגוף מהסיבות שהוזכרו לעיל. בעיקרון לאנשים עם עבר של חסימת מעיים מומלץ להמנע מאכילת מזונות עשירים בסיבים קשים לעיכול כגון: אפרסמון, גויאבה, סברס, פירות הדר. יתכן ויכנסו לרישמה זו מזונות נוספים, אך אלו העיקריים. בזמן חסימה לרוב לא ממליצים על אכילה והמטופל בצום. במידה והחסימה נפתחת בשלב ראשון ממליצים על דיאטה דלת שארית, כלומר דלה בסיבים, שומן ולקטוז. בנהחה שישנה החלמה מלאה יש פשוט להמנע מרשימת המזונות שנזכרה לעיל, ולחזור בהדרגה לאכילה רגילה. בברכה, דנה

26/12/2005 | 20:41 | מאת: שירה

שלום רב, מדי פעם יש לי מעין התקפות של אי נוחות בבטן וגזים בעיכול, דבר ממש לא נעים. האם הסיבה יכולה להיות צריכת סיבים תזונתיים בעודף? אני אוכלת הרבה מאד מוצרי חיטה מלאה, שיבולת שועל, גרנולות, ברנפלקס וכו'. אם לא, מה יכולה להיות הסיבה? תודה.

26/12/2005 | 22:10 | מאת:

שלום שירה, אכן אכילת סיבים בכמות גדולה יכולה לגרום לאי נוחות וגזים. על כן מומלץ לשתות מים ביחד עם ארוחה עשירה בסיבים. במידה והינך ממשיכה לסבול מכך, נסי להוריד בכמות הסיבים, ולחלקם על פני היום. בברכה, דנה

27/12/2005 | 23:39 | מאת: שירה

היי דנה, תודה על התשובה, אשמח לדעת מה התועלת של שתיית מים בהקשר הזה, כיצד זה יכול לעזור, זה פשוט מעניין אותי.. תודה

26/12/2005 | 17:56 | מאת: טלי

דנה שלום!!! אני מקווה שהגעתי למקום הנכון!! אני סובלת מאנורקסיה ואני בתהליכי החלמה ואני בת 17...ושנה שנתיים האחרונות התחילו לי בעיות נוראיות בבטן....גזים.....שלשולים...נפיחות בבטן לאחר כל דבר קטן שאני מכניסה לפה... מה אני יכולה לאכול כדי שהבטן לא תתנפח לי ככה?ושלא יהיה כאלו גזים? דבר נוסף...אני לועסת המון המון המון מסטיקים....אורביט...ושותה משקאות עם הרבה סוכרזית....האם זאת אחת הבעיות?האם זה מסוכן?שמתי לב שיום אחד שלא אכלתי מסטיקים ושתיתי הרבה דיאט...לא היו לי הרבה בעיות בבטן היא יחסית הייתה בסדר...(יחסית)...אשמח לקבל תשובה במהרה@! תודה רבה וחג שמח טלי!!

26/12/2005 | 22:04 | מאת:

טלי שלום, הסיבות לגזים ובעיות עיכול יכולות להיות רבות, החל מרגישויות ואלרגיות למזונות מסויימים וכלה במחלות של מערכת העיכול. הואיל ואתר זה אינו נותן ייעוץ פרטני אלא כללי, אוכל לומר לך שישנם אנשים הרגישים מאוד לתחליפי סוכר טבעיים ומלאכותיים, כמו אלו ששמים במשקאות ומזונות, ואכן אחת מתופעות הלוואי הידועות זה גזים ושלשולים. במקרים בהם לא ברור המקור, או ישנן חשד, הפתרון הוא, כפי שעשית, להמנע, אך לא ליום אחד אלא למספר ימים לפחות, והמנעות אינה אומרת הפחתה אלא המנעות כוללת מכל מזון או משקה המכיל תחליף סוכר. במידה ויש שיפור משמעותי במצב, כנראה גילינו את הבעיה, במידה והשיפור הינו חלקי, יש לשקול מזונות אחרים שיכולים לגרום לכך. המלצתי, גשי לדיאטנית קלינית , אולי אפילו זו שטיפלה בך בזמן הפרעת האכילה, ונסי למצוא יחד איתה תפריט מתאים למצבך. בברכה וחג שמח, דנה

25/12/2005 | 21:53 | מאת: איימי

האם מותר לתת אומגה 3 בטבליה לילדה בת 8 שיש לה התנהגות היפראקטיבית?

28/12/2005 | 06:58 | מאת:

איימי שלום! כן, בהחלט, זה אפילו רצוי. כל עוד יש הקפדה על מינונים כפי שכתוב על האריזה. בברכה, נועה

25/12/2005 | 21:52 | מאת: דבי

יש לי 3 ילדים, כשהצעיר ביותר בן 4 חודשים. קרה משהו מוזר ב-2 הלידות האחרונות: אחרי הלידה ירדתי את כל המשקל של הלידה מיד, אבל משום מה, ובלי שאני אוכלת יותר מבדרך כלל, עליתי למשקל של חודש תשיעי תוך חודשים ספורים. האם באמת המטבוליזם עובד יותר לאט אחרי לידה? האם זה יכול להיות בגלל הנקה, האם הגוף באמת צובר שומנים בהנקה?

28/12/2005 | 06:57 | מאת:

דבי שלום! בד"כ הירידה במשקל לאחר הלידה היא איטית, תוך ניצול של מאגרי השומן למרכיב העיקרי של חלב האם - שומן. אין צבירת שומן אלא פירוק איטי שלו. וודאי שלא מדובר בירידה במטבוליזם (להפך!). המלצתי לך היא לפנות לדיאטנית קלינית להערכה תזונתית. בברכה, נועה