פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15190 הודעות
14864 תשובות מומחה
13/12/2006 | 20:48 | מאת: ירדן

אני מתגייסת בעוד כמה זמן ואני שומעת מהרבה אנשים שאומרים שמשמינים בצבא ואני מאוד חוששת מזה. יש לך המלצות בשבילי איך להמנע מהשמנה בתקופת הצבא? יש כל מיני שמועות שמבשלים את האוכל בשמן וכו'....

14/12/2006 | 06:22 | מאת:

שלום, מי שמשמין בצבא זה מהחלטה לא נכונה ולא מאכילה לא נכונה. אף אחד לא משמין כי הכריחו אותו לאכול אוכל צבאי, לרוב ישנה בחירה, בייחוד אם משרתים קרוב לבית. במידה ולא, גם פה אין בעיה, שכן ארוחות הערב והבוקר יחסית מזינות, גבינות רזות, ביצים ירקות ואת הלחם אפשר להביא מהבית, אם רוצים. ארוחות הצהריים ניתן להמנע מכל מזון שנראה לך נוטף שומן, ולבחור בעיקר מזון מבושל. חשוב להמשיך להיות פעילים, ולא לבוא עם גישה שבצבא משמינים, אפשר בהחלט לשמור על המשקל ויש אף כאלו שמצלחים להרזות. ברכה, דנה

13/12/2006 | 20:46 | מאת: מאי

שלום יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל תשובות עליהן: (אני במסגרת דיאטה) 1. מה ההבדל בין חלב 1% ל3%. האם זה נכון שפשוט מוסיפים מים ואז זה 1%?! האם אני יכולה לשתות 1/3 כוס חלב 3% במקום 1/2 כוס 1%? 2. כמה קלוריות יש בכפית אבקת שוקולית?! והאם זה יעקב את הירידה?! ניתן לשתות כוס שוקו שמכינים מחצי מחצי מים וחצי חלב וכפית שוקולית?! 3. לאחרונה התחלתי לשלב ספורט ואני מרגישה שאני יורדת לפי הבגדים אך המשקל עלה ב1 ק"ג וידוע לי שזה בגלל הספורט כי תא שריר שוקל יותר מתא שומן אך האם זה עובר ואני אמשיך לרדת גם במשקל?! ואם כן תוך כמה זמן בערך זה אמור לקחת?! אודה לך מאוד אם תעני לי!

14/12/2006 | 06:17 | מאת:

שלום מאי, אין הבל משמעותי מבחינה קלורית בין חלב 1% לחלב 3% כאשר מדבור בשליש או חצי כוס. נכון לעכשיו עדיף חלב 1% שמוסיפים לו סידן וויטמין D שעוזר בספיגה. בכפית שוקולית יש כ- 70 קק"ל (בממוצע). וזה לא יעכב ירידה במשקל כל עוד נכלל בצריכה הקלורית. בזמן פעילות גופנית המשקל יכול לעלות בשל השינויים בין מסת שריר לשומן, והחשוב הוא מה קורה לגוף וכיצד הוא משתנה ופחות למשקל האבסולוטי. התהליך יכול להמשך, אך אצל כל אחד באפן שונה, כך שאין תשובה מדויקת. המשיכי בהרגליך הנוכחיים, נראה כי אלו מניבים הצלחה. בברכ, דנה

13/12/2006 | 12:06 | מאת: רחל

אני מכורה לפחמימות - לחם, וקשה לי להגמל ממתקים אשמח לקבל עצות כיצד להגמל ולהתגבר על הבעיה.

13/12/2006 | 15:39 | מאת:

שלום רחל, אינני מכירה במושג "מכור לפחמימות" אין מושג רפואי או תזונתי שמגדיר אהבה לפחמימות כהתמכרות, אין פה משהו כימי אלא התנהגותי בלבד. יש מספר שיטות לשנות הרגלי אכילה, אך זה לא נעשה במסגרת פורום זה. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולקבלת טיפים בנושא תוך הכרת הרגליך ואופייך. בברכה, דנה

13/12/2006 | 00:15 | מאת: מיקה

האם הקקאו הוא בעל ערך קלורי רב יותר לעומת קפה? כלומר, משקה קקאו העשוי מכפית אבקת קקאו (לא אבקת שוקו!), 3/4 כוס מים, 1/4 כוס חלב 1% וסוכרזית, לעומת נס קפה העשוי באותו האופן? תודה

13/12/2006 | 07:04 | מאת:

מיקה שלום! מבחינה קלורית כמעט אין הבדל (ל - 100 גר': נס קפה 240 קק"ל, קקאו 230 קק"ל). הכמויות שבשימוש בהכנת כוס משקה הן 1-2 גר' לכל היותר כך שההבדל הופך להיות זניח. בברכה, נועה

17/12/2006 | 17:28 | מאת: אלישבע

ג.נ. והאם יש הבדלים משמעותיים (לאו דווקא קלוריים), מבחינה תזונתית-בריאותית, בין קפה נמס, קפה שחור או פרקולטור, וקקאו (למשל מבחינת נוגדי חמצון וכיו"ב)? כמו כן, האם אחד מהנ"ל מתאים, או פסול, לאדם בעל איפיונים בריאותיים מסוימים, לעומת השניים האחרים המתאימים, או פסולים, לאדם בעל איפיונים אחרים? תודה, אלישבע

12/12/2006 | 21:53 | מאת: מתעניינת

מאז שבעלי סובל שומנים בדם (כולסטרול גבוה) אני משתמשת במתכונים שיש בהם מעט ביצים ולא אופה בחמאה/מרגרינה- במקום זה משתמשת בשמן קנולה. שאלתי היא: האם מרגרינה מזולה או מרגרינה של עץ הזית היא גם לא בריאה? יש מתכונים שזה מצריך זאת. האם זה גם מכיל שומן לא טוב?

13/12/2006 | 06:51 | מאת:

שלום לך! ראשית, מומלץ לפנות לדיאטנית בקופ"ח, אפילו לייעוץ חד פעמי, כדי ללמוד מהם המזונות המומלצים ומאילו להתרחק. לשאלתך, ניתן להשתמש במרגרינה שאינה מכילה שומנים מסוג טרנס. זה מצויין על האריזה. לכל חברה בשוק זה יש כיום לפחות מוצר אחד שהוא ללא שומני טרנס. בברכה, נועה

13/12/2006 | 22:06 | מאת: מתעניינת

חן חן על התשובה! עוד משהו... למרגרינה שברשותי כתוב את הערך תזונתי הבא ( ל- 100 גר'): שומנים צמחיים 80 גר' חומצת שומן טרנס- פחות מ-1 גר' כולסטרול- 0 האם זה בסדר להשתמש בה (מבחינת נזק לכולסטרול)? מה זה שומן צמחי? (איזה סוג שומן זה -חד רווי, רווי...? והאם זה גם לא בריא?

12/12/2006 | 20:12 | מאת: מרינה

שלום אני בת 18ולפני כחודש התגלתה אצלי דלקת בקיבה שנוצרה מבריכת מרה בקיבה, לקחתי במשך שלושה שבועות מוטיליום ואמפדורקס<משהו כזה> והפסקתי כי זה לא עזר והמשיך לי אותו דבר והיו לי התקפים של גרעפסים עם טעם רע לכן הרופא החליף לי תתרופה לפראמין ולמאלוקס, ואני לוקחת אותה מספר ימים ומאז יש לי כל יום שלשולים וההתקפי גרעפסים ממשיכים בצורה חמורה שמפריעה לי ליום יום אז רציתי לשאול אם זה שיטת טיפול יותר מתאימה ואם היא תוכל לעזור לי אם ככה זה משפיע עליי מהתחלה תודה מראש מרינה

13/12/2006 | 15:37 | מאת:

שלום מרינה, איננו מוסמכות לבקר טיפולים רפואיים, על כך יש לקבל חוות דעת מגסטרואנטרולוג אחר. בברכה, דנה

12/12/2006 | 18:59 | מאת: שירן

שלום, האם מותר לצרוך מוצרים המכילים ממתיקים מלאכותיים בזמן ההנקה? בברכה, שירן

12/12/2006 | 19:46 | מאת:

שלום שירן, אין הנחיה חד משמעית בנושא וכמעט ואין מחקרים בנוגע לתופעה זו. הואיל ולא ידוע הייתי ממליצה לך להמנע בזמן הנקה ממזונות אלו, עד כמה שניתן. בברכה, דנה

הי דנה בבדיקות הדם האחרונות נמצא כי יש לי עודף בויטמין (B 12 (960 וחוסר בפריטין (ברזל) (13). אני בת 21 גובהי 158 ועוסקת בספורט. ההמלצה של רופאת המשפחה והתזונאית לקחת תוסף של ברזל (30 מ"ג) פעם ביום. האם אין סתירה בין העודף לחוסר? האם התוסף מהווה בעיה ביציאות סדירות של מע' העיכול. תודה רבה

שלום גל, פריטין מצביע על רמות ברזל, לא חייב להיות חסר של ברזל וחסר של ויטמין B12 למרות שמקורם זהה במזון. ויטמין B12 שלך לא בעודף אלא ברמות גבוהות-תקינות ואין בכך כל אמירה לגבי הברזל. עליך ליטול תוספי ברזל. ידוע כי תוספים אלו יכולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול ושינויים ביציאות (עצירות ו/או שלשולים). בברכה, דנה

12/12/2006 | 11:22 | מאת: חיים

רציתי לברר האם מאכילת שימורי טונה (מספר קופסאות בשבוע) ישנה אפשרות לקבל הרעלת כספית שאחת מהתופעות שלה היא נשירת שיניים. האם הגוף מתגבר על ריכוזי כספית מסויימים או שהנזק הוא בלתי הפיך וכמויות כספית כל הזמן מצטברות בגוף, עד אשר יגרמו להרעלה.האם ישנה דרך לנקות את הגוף מריכוזי כספית.

12/12/2006 | 11:27 | מאת: חיים

רציתי גם לשאול האם לילדים עדיף לא לתת כלל שימורי טונה עקב ריכוזי הכספית. ומה הבדל בין טונה בהירה לאדומה מבחינת ריכוזי הכספית. כמו כן, אם יש הבדל בין טונה במם או טונה בשמן.

12/12/2006 | 19:41 | מאת:

שלום חיים, הנתונים לגבי כספית אינם שמורים רק לטונה אלא לכל גד טרי או משומר שנחשף לכספית במימי הים ממנו בא. קשה לדעת כמה יש בכל דג כי הכל תלוי למקורו ומידת חשיפתו. אין מדיע ספציפי כי טונה משומרת מכילה יותר כספית מטונה טריה או מכל דג אחר, ולכן לא אוכל לתת תשובה משכילה בנושא. אם אינך בטוח, עליך לפנות בשאלות אלו למשרד הבריאות לאגף המזון ולברר עימם. על מנת להוריד אפשרות של חשיפה לכספית שמקורה בדגים, מומלץ להפחית את מספר המנות תוך הבנה של החסרונות באי אכילת דגים. נכון לעכשיו אין הנחיה לגבי מינון וסוג. בברכה, דנה

12/12/2006 | 08:30 | מאת: איה

רקע קצר לפני השאלה... כל חיי הייתי שמנה, היום בגיל 27 הגעתי למשקל של 135.5 קילו תמיד ניסיתי לרדת תמיד היה לי חשוב לאזן את המשקל שלי וכמובן זה השפיע על הבריאות. לפני 3 חודשים התחלתי בדיאטה ירדתי עד כה 18 קילו. הדרך עוד ארוכה אני יודעת אבל לפחות אני בתהליך. אני לא הולכת לדיאטנית (חוסר תקציב לנושא), אבל אני ממש רוצה להמשיך לרדת במשקל. אנשים מסביבי הכניסו לי לראש שבתהליך הדיאטה מידי פעם הגוף עוצר ולא יורד יותר ואז חייבים לשנות את התפריט של הדיאטה בצורה קיצונית. עד עכשיו אני עובדת לפי תפריט מאוזן של שומרי משקל כ 1600 קל' ליום אמרו לי נגיד לעשות דיאטה אטקינס או דיאטת הלחם. אני ממש לא יודעת מה לעשות, מה גם שהשבוע ירדתי כ - 600 גרם, האם האנשים צודקים? האם צריך לשנות תפריט? האם אחרי משקל מסויים הגוף נעצר ומפסיק לרדת? האם ממולץ ללכת לתזונאי מומחה ( ואם כן יש לכן מישהו לא יקר??)... ממש תודה אני

12/12/2006 | 10:33 | מאת:

שלום איה, בתהליך הירידה במשקל נעצרים לא פעם, אלא מספר פעמים בירידה, וזהו מנגנון הגנה של הגוף מפני מצבי רעב. לעיתים צריך לשנות הרגלי אכילה, תפריטים וכמות קלוריות כדי להתל בגוף שלא ירגיש שנכנס למצב של רעב. אינך צריכה ללכת לדיאטנית באופן פרטי, כחברת קופת חולים מגיע לך טיפול אצל דיאטנית קלינית ועליך לפנות אליה. בברכה, דנה

11/12/2006 | 11:38 | מאת: maya

מהם היתרונות הבריאותיים של תירס (קלח תירס שבושל)? אני יודעת שזה פחמימות אבל האם יש לתירס ערכים בריאותיים תורמים? ואם כן אז במה הוא מועיל?

11/12/2006 | 13:35 | מאת:

שלום מאיה, תירס עשיר בסיבים תזונתיים , ויטמין A וויטמין C וכן ויטמינים בקבוצת B בייחוד חומצה פולית, עשיר באשלגן ובזרחן. בברכה, דנה

10/12/2006 | 22:20 | מאת: revig

שלום, בני בן השנה וחצי מעדיף לאכול תחליף חלב על פני אוכל מוצק. בגן הוא אוכל כשאר הילדים שתי אורוחות עיקריות וארוחה קלה אחת. בבית הוא ממעט לאכול את האוכל שאנו מגישים לו (אם זה אוכל של מבוגרים שאנחנו אוכלים ואם זה אוכל פשוט כמו חביתה ועגבניה). בלילה לעומת זאת, לפני השינה הוא גומע בהנאה רבה בקבוק סימילאק ואף מתעורר "להשלים חוסרים". יש תחושה שהוא פשוט מעדיף בקבוק. האם ישנה סיבה לדאגה? תודה.

11/12/2006 | 18:06 | מאת:

שלום לך! לא תארת מהם המזונות שבנך אוכל בגן. מתוך הנחה שמדובר במזון מוצק, ניתן לומר שמדובר בהעדפות יותר מאשר "בעיה" של יכולת. הוא מסוגל לכך, רק לא בבית? לא להשבר, לא לוותר, להמשיך להציע ובהחלט להמשיך עם אוכל ביתי כשהוא יושב יחד איתכם לשולחן. תכשיר ההזנה משמש לו כרגע השלמה נחוצה וטובה מבחינה תזונתית. בברכה, נועה

10/12/2006 | 21:42 | מאת: יעל

שלום! לפני כ4 שנים אחרי כל ארוחה סבלתי מאוכל שעולה לחלל הפה. הלכתי לכמה רופאים שלא ידעו מה זה ואז רופאה אחת אמרה שאולי יש לי בולמיה ואני צריכה טיפול פסיכולוגי. [אכן הלכתי לטיפול] אני רוצה לציין שלא היה לי שום תסמין של בולמיה לא דחיפת אצבעות ע"מ להקיא, לא אכילה מופרזת והקאה.. הייתי אוכלת נורמאלי, ופתאום האוכל מעצמו היה עולה לחלל הפה בכמויות קטנות [לא כמו הקאה]. במק' לטיפול הפסיכולוגי הייתי אצל דיאטנית שאמרה לי לא לשתות קולה[בגלל הקפאין] , לא לשתות במהלך הארוחה... אני רוצה לציין שדווקא הטיפול שהדיאטנית נתנה לי היה המשפיע והקובע וכך סיימתי את הטיפול. היום אני לא עושה את מה שהיא עושה לי והתופעה חזרה. אני בטוחה במאת האחוזים שלא היתה לי בולמיה ואני חושבת שמה שהיה לי זה צרבת שלא טופלה כראוי. קראתי שצרבת יכולה גם להתאפיין באוכל שעולה לקיבה שהוא לא צורב [כמובן אחרי כמה זמן זה מתחיל לצרוב] האם יש בסיס למה שאני חושבת!?

11/12/2006 | 10:46 | מאת:

שלום יעל, ההוכחה שמה שהידאטנית אמרה לך לעשות עזר, מעיד כנראה על תופעה שנקראת "רפלוקס" חזרה של מזון מהקיבה לושט ולחלל הפה, טעם רע בפה ובעקבות זה גם צרבות. אם עזרה לך, מדוע הפסקת? חזרי להנחיות הקודמות ובמקביל התייעצי עם רופא גסטרואנטרולוג המתמחה במערכת העיכול לבירור התופעה ולשקול האם יש צורך בטיפול תרופתי. בברכה, דנה

15/12/2006 | 20:53 | מאת: סשה

הי יש לי אותו סיפור. אני נבדקתי אצל רופא גסטרו ומצאו לי בעיה - החיבור בין הצינור המוביל אוכל לקיבה וקיבה עצמה - אז הוא מורחב וזה גורם לרפלקס. הניתוח הוא ממש לא טריוויאלי ועושים אותו במקרים מאוד קיצוניים. הפתרון היחידי הוא דיאטה - לאכול בכמויות קטנות.

10/12/2006 | 21:13 | מאת: ירין

שלום, אני 1.60 ושוקלת 57. לפני כשנה שקלתי 70 והתחלתי לעשות דיאטה מתפריטים של קבוצת תמיכה. בהתחלה עשיתי תפריט של 1800 בערך ובשלב שהוא הירידה נעצרה אבל זה לא הפריע לי כי דיי הייתי מרוצה מהתוצאות והייתי צריכה זמן להתרגל לעצמי.. חשוב לציין שלא עשיתי פעילות גופנית בכל זמן הירידה... כעת אני מעוניינת להוריד עוד 2-3 ק"ג ובגלל משקלי המליצו לי על תפריט 1200 ניסיתי את התפריט במשך שבוע וזה ממש קשה לי אני כל הזמן במצב של רעב והנישנושים מהצד לא מסכמים את היום ב1200.... השאלה שלי היא האם את היית ממליצה לי לעבור לתפריט של 1500 קלוריות ביום?! את חושבת שאוכל לרדת עם כמות קלוריות כזאת ביום?! לפניי שבועיים התחלתי לשלב פעילות גופנית ואני משתדלת לעשות לפחות 4 פעמים בשבוע למשך שעה. אני יודעת שאצל אחד זה אחרת אבל על סמך הידע והניסיון שלך מה היית ממליצה לי לעשות?! ( כמובן שהתפריטים הם על לחם קל, גבינות עד 5% , לא יותר מ3 מנות שומן ליום וכו'- אם תצטרכי דוגמה לתפריט אני אוכל לרשום). מחכה לתשובתך!!!

11/12/2006 | 10:44 | מאת:

שלום ירין, כל הורדה בכמות הקלוריות ממה שאת רגילה לאכול ולשמור איתו על משקל, יגרום בסופו של דבר לירידה במשקל. כך שאם ב- 1700 קק"ל שמרת על המשקל, אם תורידי גם ל- 1600 קק"ל או 1500 ובנוסף תגדילי הוצאה אנרגתית ע"י פעילות גופנית, תוכלי לרדת במשקל, ולשם כך לא צריך להוריד ל- 1200 קק"ל, שבין כה וכה אינך מצליחה לעמוד בו. בברכה, דנה

10/12/2006 | 17:45 | מאת: יפית

האם יש הבדל בין שיבולת שועל[קווקר] מבושל או לא מבושל-הכוונה לפתיתי קווקר מלא

11/12/2006 | 10:41 | מאת:

שלום יפית, בבישול חלק מהויטמינים נהרסים, אך מלבד זה איני רואה סיבה להבדל משמעותי בין השניים. בברכה, דנה

11/12/2006 | 22:08 | מאת: יפית

שמעתי כאילו הבישול עוזר לתת ביטוי טוב יותר למרכיבי שיבולת שועל?

10/12/2006 | 11:47 | מאת: אורית

שלום רב, ידוע לי כי לאחר פעילות גופנית רצוי לאכול חלבונים. שמעתי כי יש לפריד בין אכילת חלבונים ממקור בשרי וממקור חלבי לא מטעמי כשרות אלא משום שאכילתם יחד מנטרלת את האפקט של בניית השריר , לשמו ממומלץ לאכול חלבונים . האמנם כך? ואם כן מהו ההסבר?

11/12/2006 | 10:40 | מאת:

שלום אורית, אמנם איני מומחית בתזונת ספורט אך מעולם לא שמעתי על הסבר זה וגם אין לכך כל סימוכים מדעיים או הגיוניים. אין שום סיבה ידועה היום,פרט לכשרות, להפריד בין בשר לחלב. בברכה, דנה

09/12/2006 | 21:22 | מאת: אריקה

שלום, כמה זמן רצוי לשתות מיץ רימונים מרגע הסחיטה, כדי לשמור על הערכים התזונתיים שלו ? האם ניתן להקפיא מיץ רימונים מבלי לפגוע בערכים התזונתיים? ושאלה נוספת: קרוב משפחה שחלה בלוקמיה (כרגע אחרי השתלת מח עצם) - האם למיץ רימונים סגולות רפואיות, כמו מניעת התפתחות תאים סרטניים? אודה לתשובתך אריקה

11/12/2006 | 10:38 | מאת:

שלום אריקה, כמו כל המיצים האחרים, רצוי לשתות את המיץ מיד מרגע הכנתו ומומלץ לא להקפיא או לשמר. ככל שעובר יותר זמן כך האנטיאוקסידנטים עוברים חמצון. לא נחקר קשר בין מיץ רימונים לסרטן מכל סוג. הרימונים נחקרו בעיקר בתחום מחלות כלי דם ולב. בברכה, דנה

09/12/2006 | 18:14 | מאת: שלי

שלום, שיערי דק, פגום ונושר. גם הציפורניים והעור לא במיטבם. אני מעוניינת לערוך בדיקות דם על כל מרכיב שקשור בכך, מבחינה תזונתית. כבר עשיתי הרבה בדיקות, אז אולי אני יכולה פשוט להתבונן בתוצאות. על מה עליי להסתכל? איך זה כתוב בשפה רפואית? אם התוצאה תקינה, אבל לא הכי טובה, כדאי לקחת תוספים? תודה רבה!

09/12/2006 | 19:21 | מאת:

שלום שלי, בעיות בעור ציפורניים ושיער יכולים להעיד על שני דברים, או מחלת עור שגורמת לכך או חסרים תזונתיים כגון : ברזל, חלבון, אבץ ויטמין C וויטמין B12. את רובם ניתן לבדוק בבדיקות דם פשוטות ועם התשובות לפנות לרופא עור. בברכה, דנה

08/12/2006 | 18:59 | מאת: סי

08/12/2006 | 19:01 | מאת: סי

של דלקות גידים?

שלום סי, למשפחת הסולניים שייכים תפוח האדמה, עגבניה, פלפל (כתבלין) וחציל.ישנם מחקרים המראים כי המנעות מירקות אלו מפחיתה דלקת פרקים (ארטריטיס) לא דלקת גידים. המנגנון לא ידוע. בברכה, דנה

09/12/2006 | 11:43 | מאת: נעמי

שאינה "ידידותית" לגוף כאשר יש דלקת פרקים או דלקת גידים. מניסיון אישי - במצב כזה מומלץ גם להימנע (או להפחית עד כמה שאפשר) ממזון בעל תגובה חומצתית, כמו בשר, מזון המכיל קמח לבן וסוכר ועוד.

08/12/2006 | 16:49 | מאת: עידו

שלום 1. האם חימום במיקרוגל הורס את הערכים התזונתיים של המזון כפי שטוענים כמה אנשים, או שזה הכל קשקוש? מצאתי ברשת פרסומים לכאן ולכאן. 2. האם חשוב לשמור אגוזי מלך במקרר כדי לשמור על ערכיהם התזונתיים או שאפשר פשוט לשמור אותם במקום יבש וחשוך? תודה מראש על התשובות עידו

09/12/2006 | 00:51 | מאת:

שלום עידו, 1. מיקרוגל מחמם מקסימום עד 100 מעלות בעוד בתנור או בבישול מגיעים בקלות ל- 150 מעלות, כך שלא סביר שמיקרוגל הורס יותר מכל בישול אחר. חלק מהויטמינים נהרסים בשלבים ראשונים של הבישול וחלק בשלב מאוחר יותר של הבישול, אך המיקרוגל עושה בישול שאינו שונה מכל בישול אחר. 2. אין צורך ממשי לשמור במקרר, זה רק שומר על טריות ולא על ערך תזונתי. אם הטמפ סבירה, מקום חשוך ויבש יפתור את הבעיה. בברכה, דנה

24/12/2006 | 09:12 | מאת: אלישבע

דנה שלום רב, קראתי שהבעיה בבישול במיקרו היא שהוא מקרין את האוכל - ובדרך זו הוא מזיק לאוכל המבושל בו - ולא סתם מחמם אותו. אודה לך על התייחסותך. חג שמח, אלישבע

07/12/2006 | 22:23 | מאת: זינטרים

שמעתי בספר You: On A Diet: The Owner's Manual for Waist Management. ספר של שני רופאים על תזונה ומסביב לה על כך שיש מרכיב שנקרא z-trim שמשמש כתחליף לשומן. הוא עשוי מסיבים ודומה לשומן כמו שכתוב שם. רציתי לקבל על זה עוד פרטים. למשל, איך משתמשים בזה? האם זה זמין לקנייה בחו"ל? הנה קישור שיכול להיות מעניין על שם המרכיב ושם הספר: http://www.google.com/search?hl=en&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=rh4&q=z-trim+%22You%3A+On+A+Diet%22&btnG=Search תודה

שלום לך! המוצר עדיין לא מוכר בארץ, תודה על שהבאת אותו לידיעתנו. לדעתי הקישור הבא נותן את כל התשובות לשאלתך (וגם - לדעתי זול!): http://www.ztrim.com/buyNow.asp בברכה, נועה

לישראל. אפשר לנסות לקנות במקומות אחרים. פניתי לאתר ונאמר לי שניתן להזמין לישראל והחזרתי להם תשובה והסברתי להם שלא ניתן לבחור ברשימה לשלוח לישראל. האם את לא ידעת על המרכיב לפני הודעתי? איך זה שלא ידעת?

היי אמרו לי בפורום אחר ש"העמילן הוא זה אשר נותן טעם דומה ובשביל משהו מדוייק יותר יש לבחון את הרכב העמילן." אבל רציתי לשאול שוב ואולי גם לקבל תשובה יותר מפורטת. קניתי תפוחי אדמה קטנים בצבע סגול. על האריזה כתוב בין היתר (נקנה בשופרסל) שיש לזה טעם של ערמונים. אפיתי ובאמת היה לזה טעם שמזכיר ערמונים. השאלה שלי היא איך זה שיש לזה טעם דומה לערמונים? האם זה מקרי? האם יש קשר בין שניהם? תודה,

שלום, אין קשר בין ערמונים לתפוחי אדמה. את סיבת הדמיון בטעם איני יודעת, יכול להיות שמדובר במרכיבי טעם דומים במזונות. ערמונים ברובם מכילים שומן בעוד תפוח אדמה מכיל ברובו פחמימות. בברכה, דנה

טוב תודה. אולי אני אנסה לשאול במקומות אחרים בשביל לקבל תשובה יותר מפורטת.

07/12/2006 | 22:03 | מאת: פיפישומה

רציתי לשאול אם למשל אני שם ממרח חריף מאוד שהיה בצנצנת זכוכית בתוך קופסת פלסטיק אז האם החריפות יכולה לגרום לכך שזה יהיה לא בריא ע"י כך שזה ישחרר חומרים לא טובים מהפלסטיק? מדובר על ממרח פלפל שומה של אוליביה. קניתי את זה כי אבא שלי סיפר לי שהוא היה ילד אז הוא היה קונה לחם עם זה במכולת. סיקרן אותי לדעת. זה מאוד חריף בגירסה של "אוליביה". העברתי חלק מהממרח לקופסת פלסטיק ואת השאר נתתי לאבא שלי. תודה

שלום, זהו לא הפורום הנכון, איני מתעסקת עם פעילות כימית של מזון, אך בכל מקרה לא נראה לי שישנה בעיה עם אחסון המוצר בצנצנת פלסטיק. בברכה, דנה

09/12/2006 | 13:09 | מאת: פיפישומה

אוקיי תודה. בכל אופן טעיתי בשם המוצרץ קוראים לזה פלפל צ'ומה ולא שומה.

07/12/2006 | 19:54 | מאת: esti

אני גבולית בסכרת בצןם יש לי100-115 האים מותר להמתיק במולסה האים היא מורידה סוכר? תודה

09/12/2006 | 00:45 | מאת:

שלום אסתי, מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן.( סידן וברזל אינם זמינים). המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה.יש להשתמש בזהירות בסכרתיים ויש לבדוק רמות סוכר לאחר שימוש.עדיף להשתמש בממתיקים אחרים כגון סוכרלוז או להמנע מהמתקה בכלל. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, דנה

07/12/2006 | 18:02 | מאת: אלי

ג.נ. כמי שמתרחק מסוכר, ומשתמש במקומו בממתיק, ברצוני לשאול האם רצוי להמתיק (קפה, תה, קוואקר, דגני בוקר וכו') במולסה, במקום בממתיק? עוד אציין שרמת הגלוקוז שלי בצום הינה בסביבת 95 (זה אומנם תקין, אך קרוב לגבול של 100, ולפיכך אני חושש במידה מסוימת מהמתקה בסוכר). בתודה מראש, אלי

09/12/2006 | 00:43 | מאת:

שלום אלי, מולסה היא תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן. בעוד הסוכר הלבן, המזוקק, נותר כמעט ללא ערך תזונתי (מלבד הקלוריות), המולסה עשירה בויטמינים מקבוצה B, במינרלים-בעיקר- סידן, אשלגן, ברזל אך גם כמות גדולה של נתרן.(זמינות הברזל והסידן נמוכה מאוד) המולסה מכילה כ - 50% סוכר שלא מתגבש ולכן יכולה לשמש להמתקה.יש להשתמש בזהירות בקרב סכרתיים, אינה מעלה סוכר כמו סוכר לבן אך עלולה להעלות ועל כן יש לבדוק רמות לאחר השימוש. שימוש בכמות גדולה עלול לגרום לשילשול. בברכה, דנה

07/12/2006 | 17:56 | מאת: איה

שלום הייתי רוצה לדעת מהו הערך התזונתי של שמן דגים? האם הוא מומלץ לחולה בסרטן הערמונית? תודה, איה

09/12/2006 | 00:37 | מאת:

שלום איה, שמן דגים הינו שמן ככל השמנים ומכיל 100% שומן. ההבדלים בין השמנים נובעים בעיקר מחומצות השומן שמכילים, כמו שמן זית וקנולה לשמכילים באופן יחסי הרבה חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו יעילות בטיפול בכולסטרול, אז שמן דגים מכיל באופן יחסי הרבה חומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה 3 שנמצאו במחקרים ספורים כמועילים להרבה מחלות כולל מחלות כלי דם ולב, כולסטרול, יתר לחץ דם ומחלות אוטואימוניות אחרות. לא ידוע לי על הקשר בין אומגה 3 לבין סרטן הפרוסטטה ולכן אין המלצה לצרוך אותו בדיאטה, אך גם אין המלצות נגד. בברכה, דנה

07/12/2006 | 15:43 | מאת: דפנה

לתזונאיות שלום, אימי בת 65 סובלת מכולסטרול מאוד גהוהה ומיתר לחץ דם שיכול להגיע ל-220 סיסטולי. היא לוקחת נורמלול, שדי עוזר אבל לכולסטרול היא לא מצליחה למצוא תרופה, כי תופעות הלואי פוגעות לה בשרירים בצורה בלתי נסבלת. הבעייה היא שהיא לא מוצאת את עצמה מבחינה תזונאית, ונמצאת בתיסכול רב כשהיא צריכה לאכול ומוצאת שכל דבר מזיק לה. עד לאחרונה סברה שהיא צריכה לאכול רק לחם ויוגורט, ועכשיו היא מרגישה שהלחם מעלה לה לחץ דם, אולי בגלל הנתרן.. האם מותר לה לאכול שקדים, אגוזי מקדמיה, ערמונים וכו'? מה מותר לה? מודה לך מראש דפנה

09/12/2006 | 00:34 | מאת:

שלום דפנה, פורום זה אינו נותן עצות אישיות בייחוד כאשר ישנם גורמי סיכון נוספים כגון יתר לחץ דם. אימך אישה צעירה, עליה להיות במעקב של דיאטנית . ישנם הרבה דברים שהיא יכולה לאכול וכאלו שעליה להמנע מהם. דיאטה דלת מלח ושומן היא כמובן מילת המפתח, אך זה מעט יותר מורכב מאם אפשר או לא לאכול אגוזים. עלינו לראות את בדיקות המעבדה תרופות אחרות שנוטלת ולהתייחס להרגלי החיים של אימך. אל תאמרו נואש מדיאטניות, פשוט מצאו את האחת המתאימה, אפילו אם זה אומר ללכת לייעוץ פרטי. בברכה, דנה

10/12/2006 | 17:38 | מאת: יפית

האם יש הבדל תזונתי בין שבולת שועל מבושלת ללא מבושלת? כמו כן קראתי שתוסף סידן ממריץ גידולי סרטן שד. האם ידוע על כך?

07/12/2006 | 15:14 | מאת: שרית

אני רוצה לדעת את זה דחוף כי אני לוקחת הרבלייף לדיאטה אני רוצה לדעת אם הרבלייף עושה מחלה סרטן בבקשה אני רוצה לדעת דחוף

שרית שלום! איני מכירה מספיק את מוצרי הרבלייף כדי לחוות דעה אך אני יכולה לציין ש: 1. הם אינם נחשבים איכותיים בקרב הקהילה המקצועית שלנו. 2. לא ברורה לי מידת האישורים הקיימים למוצריהם (FDA וכדומה). 2. הועלו סימני שאלה רפואיים בקשר לבטיחותם (בעיקר בנוגע לתפקודי כבד). ובכל זאת, מאיפה באה לך המחשבה שיש בהם סיכון לסרטן? נועה

06/12/2006 | 12:16 | מאת: אסתי

תודה דנה על תשובתך המלאה כמה שמן מותר הגוף ליצרך ליום ?למשקל של 50 ק"ג. תודה אסתי

06/12/2006 | 12:23 | מאת:

שלום אסתי, זה לא קשור למשקלך זה קשור לסך הקלוריות שאת אוכלת ביום. סה"כ אחוז הקלוריות שמגיע משומן בדיאטה לא אמור לעלות על 30%. כלומר אם את אוכלת 2000 קק"ל ליום אז 30% מכך זה 600 קק"ל שמקורם בשומן כלומר 67 גר' ליממה. יש לקחת בחשבון שומן שמגיע מבשר, גבינות או כל מזון אחר המכיל שומן. בכל מקרה המינון שציינת של שומן כשמן+אומגה 3 לא מגיע אפילו ל- 1/4 מסכום זה. (הכל בהנחה שאת אוכלת 2000 קק"ל ליממה). בברכה, דנה

06/12/2006 | 12:01 | מאת: ליאת

היי יש לי שאלה שממש מסקרנת אותי, האם זה נכון שאכילת 2 פחממות ( כמו 4 פרוסות לחם קל) או כוס פחממות מבושלות( שזה גם נחשב 2 פחממות) בתוספת מנת חלבון בשרי יוצרת עודף סוכר שגורם לעייפות ופותח את התאבון וכתוצאה מכך זה לא תורם לירידה במשקל?!

06/12/2006 | 12:19 | מאת:

שלום ליאת, יש להפריד בין מה שגורם לעליה בסוכר ובאינסולין וצבירת שומנים למה שגורם לעייפות. עייפות אחר ארוחה כבדה נובעת מעליה בייצור CO2 וכן מסיבות נוספות, ועל כן אנו מרגישים עייפים. פחמימות וחלבונים מסויימים- בייחוד בשר, גורמים לעליה באינסולין לרמה גבוהה, זו גורמת לכניסת סוכר לתאים ובעודפים להפיכתם לשומנים. אם אנו אוכלים במינון סביר כפי שהגוף דורש, אין סיבה שלא נוכל לשמור על משקל או לרדת, הבעיה היא לא בשילוב אלא בכמויות.כמו כן, רמות גבוהות של אינסולין מעלות את תחושת הרעב במערכת העיכול, בעוד במוח מעלה תחושת שובע. לכן המשפט שאמרת נכון כאשר אוכלים פחמימות וחלבונים בכמות גדולה ולא בכמות שאת ציינת. בברכה, דנה

06/12/2006 | 11:57 | מאת: דורית

ג.נ. כמה קלוריות 'ש בדוחן קיטניות פומלית תודה

06/12/2006 | 12:13 | מאת:

שלום דורית, אין לי מידע לגבי כמות הקלוריות בדוחן קטניות. ב-1/4 פומלית יש כ- 40 קק"ל (תלוי בגודל) בברכה, דנה

06/12/2006 | 10:47 | מאת: אלי

ג.נ. האם התועלת הבריאותית של תה (ירוק/שחור/אדום/צמחים) שקולה כנגד הנזק הכרוך בשתייתו כגורם הפוגע בספיגת הסידן, או להיפך? האם התשובה תלויה בכמות (אם כן, מה הכמות האופטימלית - כלומר מתיי המאזן הבריאותי הינו חיובי)? והאם היא תלויה בסוג התה? או בגורמים נוספים/אחרים? אלי

06/12/2006 | 12:09 | מאת:

שלום אלי, כמו תמיד הכל עניין של מינון ותזמון. ככל ששותים את התה רחוק מארוחה או תוסף המכילים סידן, כך הסידן ייספג יותר טוב. אם שותים 1-2 כוסות ביום לאורך היום זה לא אמור להשפיע באופן משמעותי על ספיגת הסידן, וזה לא משנה סוג התה. בברכה, דנה

06/12/2006 | 09:58 | מאת: דורית

יש לי שאלה אנשים שיש להם בעיות לב אסור להם לאכול דברים ירוקים כמו חסה ... האים זה נכון .?מדוע תודה רבה

06/12/2006 | 10:00 | מאת:

שלום דורית, הכוונה כנראה הייתה לאנשים עם בעית לב הנוטלים קומדין, וישנה המלצה להפחית את כמות הויטמין K בדיאטה, שזה נמצא בין היתר בחסה. אם ישנה בעיה לבבית ללא טיפול בקומדין, אין בעיה עם חסה. בברכה, דנה

05/12/2006 | 23:36 | מאת: estyi

אבקש לדעת כמה קלוריות יש בכף שמן זית? בקפסה שאני קניתי יש גם אמגה 9 200מייג. שמן דגים 800מיייג אומגה 3 680 מייג ישEPA160 DHA 400 מייג אינני יודעת לעשות חשבון כמה קלוריות אני צורכת ליום אבקש את עזרתך האים זה הרבה שמן ליום ? תודה מכל הלב

06/12/2006 | 09:58 | מאת:

שלום אסתי, בכף שמן זית יש 120 קק"ל ו- 13.5 גר' שומן. בכדור אומגה 3 לפי התאור שלך יש כ- 30 קק"ל לכל היותר. אם את צורכת בין כדור לשניים ביום זה לא הרבה שומן. בברכה, דנה

05/12/2006 | 22:10 | מאת: ירדן

מאיזה חודש בהריון מומלץ ליטול טבליות של אומגה 3? האם יש המלצה גורפת? האם יש סוג שאסור לנשים בהריון ליטול? תודה.

06/12/2006 | 08:29 | מאת:

ירדן שלום! כדאי להתחיל מההתחלה ואפילו קודם לכן (על מנת שצרכי האם לא יבואו על חשבון צרכיו של העובר). מכיוון שזהו מרכיב החשוב להתפתחות המוח ומערכת העצבים, יש טעם ליטול אותו כבר מראשית ההריון. ההמלצה הגורפת היא לגבי הטרימסטר השלישי ותקופת ההנקה. טענתי היא שחשוב להתחיל עוד קודם. הכמות המומלצת היא 300-400 מ"ג DHA ביום. חשוב לבדוק מינונים אלו בתכשיר הספציפי שאת קונה. שימי לב שמדובר בשמן דגים שאינו ממקור כבד דגים (בגלל תכולת ויטמין A גבוהה ולא רצויה). בברכה, נועה

05/12/2006 | 21:50 | מאת: נגה

לדנה וינר יקירתי, מה עלי לעשות לגבי החשק הבלטי נשלט הזה למתוק?? אולי משהו בפעילות האינסולין אצלי בגוף? (עקב גמילה מסיגריות, כבר 3 חודשים) יש לי כאלה חשקים למתוק - וחשוב לציין שאני לא סובלת מסוכר - לפעמים זה כמו לפני מחזור... התקפות כאלה לשוקולדים וכל דבר מתוק. מה לעשות?? אני כל היום שותה הרבה תה עם 3 סוכרזית בכל כוס. כל זה ע"מ למזער את הנזק לעליה במשקל ע"י דברים מתוקים. 1. דנה יקירתי, האם זה בסדר כל-כך הרבה סוכרזית ביום? 2. האם יש משהו אחר במקום סוכריות דייאט או סוכרזית שאוכל לאכול או לישתות ולא לגרום נזק לדיאטה שאני נמצאת היום? משהו עם ערך קלוריות נמוך? יש לי עליה מטורפת במשקל עקב הגמילה מהסיגריות - אני נמצאת בדיאטה, ע"י תפריט מהתזונאית שלי. מודה לך מראש נגה

שלום נגה, אין לי פתרונות קסם לבעייתך, הואיל ואת מטופלת אצל דיאטנית קלינית, אני מציעה שתפני אליה בבעיות אלו. איני מכירה אותך ואת הרגליך כפי שהיא מכירה. הדחף למתוק הרבה פעמים יכול לעבור אם נמנעים מסוכרים פשוטים בדיאטה בכלל ואוכלים רק פחמימות מורכבות, לדוגמה בדחף למתוק קחי 2 פרוסות לחם קל עם ריבה ללא סוכר ואולי זה יספק את תחושת הצורך למתוק. עדיף לא לקחת פרי במקרה כזה. קני קרטיבי קרח שיש בהם רק 60 קק"ל, זה יכול לספק תחושת מתוק לתקופה קצרה במינימום נזק. לדבי הסוכרזית, עדיף הסוכרה דיאט על פני הסוכרזית. בברכה, דנה

05/12/2006 | 21:06 | מאת: אילנית

אני השמח שתעני לי שמעתי על ערכה משהו סיבים תזונתים שאת שותה את זה וזה משביע אותך למשך כל היום וראיתי שגם בית חולים רמבם ממליץ אליו אני פשוט היתי רוצה לדעת עם זה באמת עוזר כי לא נפגשתי עם בן אדם במציאות שעשה את זה ואני לא הכי מאמינה בפרסומות השמח עם תעני לי בהקדם נ.ב מצטערת על השגיאות כתיב

שלום אילנית, ראי תשובתי הקודמת. הפסיקי בחיפושים אחר דרכים קצרות וקלות לירידה. פני לדיאטני בהקדם. בברכה, דנה

05/12/2006 | 20:59 | מאת: אילנית

שלום לך שמי אלינית שם בדוי אני בת 15 וחצי ושוקלת 88 קילו אני גובה 1.72 אבל יש לי משקל עודף היתי אצל דוטור חרמון וירדתי 4 וחצי קילו והוא אמר שאני צריכה לשקול לגובה שלי 60 קילו . ירדתי אצלו בתוך שבוע 4 וחצי קילו אבל לא התלחתי להחזיק מעמד היתי כבר בקבוצה ירדתי גם 5 קילו ועזבתי אני פשוט כל הזמן אוכלת אני לא יכולה לאכול למשל שת עוגיות אני פשוט חיבת לאכול את כל החבילה אני מתה לרזות תעזרו לי בבקשה אני מוכ לעשות הכול בשביל זה תעזרי לי תודה מראש!

שלום אילנית, אני מבינה לליבך עד כמה דיאטה יכולה להיות מתסכלת ומלחיצה, וייתכן כי המסגרת אליה פנית אינה מתאימה לך, לא כל שכן שדיאטת חרמון אינה דיאטה בריאה ועלולה להזיק לך, בייחוד לאור גילך הצעיר. ישנם אנשים הזקוקים למסגרת יותר אישית "אחד על אחד". בכל קופת חולים יש דיאטנית המתמחה בתזונה של ילדים ובני נוער ואיתה תוכלי ללמוד איך אפשר לרדת במשקל בלי סבל ולהבין כיצד לאכול נכון ולא רק להסתכל על המשקל. צריך להבין כי דיאטה מתחילה בראש ולא בפה ורצוי לערב את בני המשפחה שיהוו גורם תומך, כי לבד זה קצת קשה. פני לדיאטנית בשתוף אחד ההורים. בברכה, דנה

05/12/2006 | 18:33 | מאת: דן

האם ניתן להגיע אליך לייעוץ? אני חבר קופ"ח מאוחדת, ובמסגרת הביטוח המשלים ("מאוחדת עדיף") ניתן להגיע ליעוץ במרפאות חוץ ברמב"ם. האם במסגרת זו ניתן להגיע אלייך? אם הדבר בלתי אפשרי, האם ניתן להגיע אליך ליעוץ באופן פרטי? כיצד ניתן ליצור איתך קשר? אני מאוד מתרשם מתשובותייך המקיפות והייתי מעוניין לקבל ייעוץ ממך אישית.

05/12/2006 | 20:06 | מאת:

שלום דן, איני עובדת במסגרת מרפאות החוץ וגם איני מקבלת באופן פרטי.במסגרת מרפאות החוץ ברמב"ם מייעצות מטובות הדיאטניות בארץ והינך מזומן לפנות למחלקה לתזונה קלינית בכל עת. הינך מוזמן לפנות בפורום זה בכל שאלה בנושא תזונה ואשמח לענות. בברכה, דנה

05/12/2006 | 18:26 | מאת: אמילי

שלום, 1. אם יש לי כולסטרול 200 ואני שותה 3 פעמיים ביום שתייה חמה האם להשתמש בכפית סוכר או בסוכרזית? 2.אם יש לי חוסר בברזל ואסור לי לאכול בשר בגלל הכולסטרול אז מהן האלטרנטיבות? 3. האם יש בדיקה מסויימת שבודקת את כמות הויטמנים והמינרלים שיש לי בגוף אם כן מהי? תודה

05/12/2006 | 20:00 | מאת:

שלום אמילי, אין קשר בין סוכר סוכרזית וכולסטרול, לא כל שכן הכולסטרול שלך תקין בגבול העליון של הנורמה, כך שתבחרי את הממתיק בהתאם לבעיית משקל או סוכרת. כחלק מטיפול בכולסטרול צריך לרדת במשקל, כך שאם את סובלת מעודף משקל, עדיף להחליף לממתיק מלאכותי או להפחית בכמות הסוכר. אין קשר בין אכילת בשר וכולסטרול, כל עוד מקפידים על בשר רזה, כמו הודו, עוף ובשר בקר חלקים רזים שמהווים מקור מצויין לברזל.מנה של 100 גר' בשר ליום (בקר, הודו, עוף דג) ישלימו את הדרישות לברזל. חלק מהויטמינים והמינרלים ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה. התייעצי עם רופא המשפחה. בברכה, דנה

05/12/2006 | 14:32 | מאת: estyi

אומרים ששמן זית בריא אני לוקחת כליום כף האים אפשר להוסיף גם אומגה 3 זה לא יותר מידי שמנים.? תודה

05/12/2006 | 18:19 | מאת:

שלום אסתי, את יכולה להוסיף אומגה 3 בנוסף לשמן זית, פשוט תחשבי כמה קלוריות את מקבלת משני הדברים כדי שלא תקבלי יותר מדי שומן בדיאטה. בברכה, דנה

05/12/2006 | 13:53 | מאת: רותי

שלום אני בת 35 ולא צורכת את מנת הסידן המומלצת ביום. ברצוני לברר האם רצוי שאקח כדורי סידן על מנת לצמצם האפשרות לאוסטאופורוזיס? והאם אכן הכדורים הללו מצמצם את האפשרות ללקות במחלה. האם לכדורים הללו יכולות להיות תופעות לוואי? והאם יש לקחת גם ויטמן D? (אני כמעט ולא נחשפת לשמש היות ואני עובדת במשרד מהבוקר עד שעות הערב). לציין כי אימא בת ה68 חלתה במחלה לפני מספר שנים. תודה

שלום רותי, אם אינך מגיעה להמלצה היומית של סידן, כדי לקחת תוסף סידן בשילוב ויטמין D. לפני התחלת הטיפול רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי התאמת מינון ואולי לשקול בדיקת צפיפות עצם לפני התחלת הטיפול לאור הסיפור המשפחתי. בברכה, דנה

למה אכילת מעט אגוזים בכל יום מעודדת ירידה במשקל לפי מה ששמעתי שהסיקו ממחקרים? כפי שרשום כאן באנגלית http://www.vegfamily.com/dietician/1206b.htm (קטע רביעי תחת diet) אני גם למשל שמעתי על זה בספר You: On A Diet: The Owner's Manual for Waist Management (ספר חדש של שני רופאים) תודה,

שלום לך! קראתי את הקטע שצירפת והוא מתייחס לצריכת פחמימות תוך העדפת אלו המלאות. אגוזים מצויינים שם רק כתוספת לפחמימה. זה מתייחס לאמירה הכללית והנכונה שאכילה של פחמימות מורכבות (עדיף מלאות), ביחד עם חלבון ושומן תסייע ראשית כמובן להשיג ארוחה שהיא מאוזנת תזונתית ושנית ארוחה משביעה לאורך זמן (תחושת שובע היא הישג חשוב בדיאטה שמטרתה ירידה במשקל). מכיוון שהאתר בו הופיעה השאלה + תשובה הוא בנושא הצמחונות, הרי שאגוזים בדיאטה צמחונית הם מקור מצויין הן לחלבון והן לשומן. בכל דיאטה בריאה (גם לא צמחונית), אגוזים המכילים חומצות שומן מומלצות, יהיו מקור טוב לשומן אותו יש לצרוך בכמות סבירה (אם מגזימים זה מקור רב לקלוריות). דוגמאות - מקדמיה, לוז, פקאן, שקדים, אגוזי מלך, צנוברים, אגוזי ברזיל. בברכה, נועה

05/12/2006 | 20:35 | מאת: אבי

ג.נ. האם כמות השומן הרווי באגוזי מקדמיה אינה מוגזמת? אבי

07/12/2006 | 22:11 | מאת: egoism

03/12/2006 | 23:43 | מאת: עדית

אני בת 28, יש לי תאבון -ממוצע מינוס, אבל גם בתקופות שאני אוכלת טוב אני מתקשה להשמין. בדיקות הדם שלי תקינות. אני לוקחת כדורי B12 + מולטי ויטמין + אומגה3 והם עוזרים לי מאד מבחינה אנרגטית. מה יכול לעזור לי להעלות במשקל? האם יש מאכלים "קלים לאכילה" עתירי קלוריות? (חוץ מאגוזים וכדו' - זה יבש לי בפה...) האם יש מאכלים מעוררי תאבון? טיפים אחרים להשמנה? תודה רבה!

05/12/2006 | 09:48 | מאת:

שלום עדית, כפי שאנו מפנים את אלו שרוצים להרזות לדיאטנית קלינית, כך אני אפנה גם אותך . דיאטנית קלינית תוכל להציע לך תפריט עשיר ומגוון בהתאם להרגלייך ולהציב מטרה לעליה במשקל לפי תוכנית מתאימה. בברכה, דנה

03/12/2006 | 21:50 | מאת: ולרי

ג.נ. האם התכונות החשובות (נוגדי חמצון) המיוחסות לתה ירוק קיימות גם בתה צמחים? ולרי

04/12/2006 | 07:25 | מאת:

ולרי שלום! תה צמחים הוא שם כללי, יש מבחר צמחים רחב תחת כותרת זו. לדעתי לא כולם נבדקו ולכן אין מידע. יחד עם זאת זה בהחלט ייתכן. מבדיקה שערכתי השערתי נכונה ואכן יש מעט עבודות עם מבחר צמחים שנבדקו ואכן נמצאו ככאלה, למשל אורגנו. בברכה, נועה

04/12/2006 | 09:21 | מאת: ולרי

ג.נ. מתשובתך הבינותי שתה אורגנו עשיר בנוגדי חמצון. אבל האם באפשרותך לציין בשמם סוגים נוספים של תה צמחים הידועים כעשירים בנוגדי חמצון או בתכונות בריאותיות אחרות? ולרי

03/12/2006 | 17:43 | מאת: בדותא

תינוקנו שוקל כ-6 קג, נולד בשבוע 29, היום בן 11 חודש מתוקן. האם תוכלי להמליץ לנו על תפריט משמין. יש לו גם בעיית ריפלוקס והוא מטופל בלוסק ואוכל אנפמיל איי אר. הוא אוהב פירות, לעיתים מוכן לשאת ירקות, שונא עוף, ירק עלי היום קוסקוס, וכמעט הקיא מגבינה 9 אחוז. דיסה בכפית הוא אכל שתי כפיות בשאט נפש והפסיק. חוץ מהירקות, כל מה שהוא סלד ממנו הפסקתי להציע לו (אה, גם חלמון).

04/12/2006 | 07:05 | מאת:

שלום לך! חסרים לי המון פרטים על מנת להתייחס באופן ספציפי, אך בכל מקרה המלצתי היא לפנות בדחיפות לדיאטנית ילדים להערכה וטיפול. יש פגיות שממשיכות מעקב הכולל דיאטנית, שווה לבדוק את שלכם. אם לא, אז לפנות לקופ"ח. בברכה, נועה

04/12/2006 | 09:25 | מאת: בדותא

אנחנו בכל המעקבים האפשריים. ההתפתחות שלו מבחינת זחילה, עמידה, (עושה אותצם מגיל 7 ח' מתוקן) נוירולוגית- הכל תקין לחלוטין. הלוסק והאנפמיל הם תוצאה של אשפוז בשניידר למעקב. רופא ילדים מומחה לפגים רואה אותו בתכיפות גבוהה. אני רק מבקשת תפריט משמין, תודה.

03/12/2006 | 15:48 | מאת: מירב

שלום אני מחפשת מידע לגבי תוזנה וניוון שרירים מסוג HIBM תודה רבה מירב סויסה

שלום מירב, בחיפוש במאמרים באינטרנט לא נמצא עדיין קשר בין תזונה למחלה זו. בברכה, דנה

03/12/2006 | 16:42 | מאת: מירב

תודה. ומה לגבי ירקות סולניים והפגיעה שלהם בשרירים?

האם יש שוני בלימודים הייכן מומלץ ללמוד? אני בחורה בת 32 ,עוסקת בחינוך ואיןלי סיפוק מעבודתי תמיד נמשכתי לתחום התזונה ,הכוזר , נטורפטיה האם יש בתחום עבודה מעניין אותי לעבוד עם נשים שיש להם הפרעות אכילה מה עושים? לאן פונים?

שלום סיגלית, ההבדל המשמעותי בין תזונה קלינית לנורופתיה הוא שהאחד נלמד במוסד אקדמי והשני לא. אם את מעוניינת לעבוד עם אנשים והפרעות אכילה עליך להיות לשם כך דיאטנית קלינית וזאת לומדים במספר מוסדות בארץ (רחובות, תל-חי, מכללת אריאל ). את צריכה להחליט איזה תחום מעניין אותך יותר ולחפש את המקום בעל איכות הלימודים הגבוהה ביותר בנושא. עבודה יוצרים לא מוצאים, ואם אתה טוב בתחומך, תמצא עבודה, אותו דבר לגבי עניין, על תחום העניין את תהיי אחראית לא משנה סוג העבודה. בברכה, דנה

03/12/2006 | 12:55 | מאת: אבי

עקב עצירות,התחלתי לצרוך כף שמן פרארפין פעם ביום בשעות הערב,ואני לוקח בבוקר טיפות ויטמין די ובצהריים כדורים של ויטימין בי1,6,12,האם השמן יכול למנוע סיפגתו.?והאם כף בערב של השמן הנל יכול לגרום לנזקים בגוף?

03/12/2006 | 16:15 | מאת:

שלום אבי, כל טיפול שיכול לגרום לשלשול יכול לגרום לירדה בספיגה של מרכיבי מזון. אם החומר אינו גורם לשלשולים אלא ליציאה רגילה, איני רואה סיבה שהויטמינים שהינך נוטל לא ייספגו.הנזק היחיד בשימוש לאור זמן בשמן פראפין היא התרגלות הגוף למרכך זה ליציאות וחוסר יכולתו לווסת פעילות מעיים תקינה בעתיד. השתמש באופן מבוקר ונסה שינויים בתזונה ובהרגלי החיים כגון פעילות גופנית יומית, שתייה מספקת ואכילת דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים. בברכה, דנה

03/12/2006 | 10:22 | מאת: שולה

מהם החסרים התזונתיים האופיניים למשתמשי סמים? היכן אפשר למצוא חומר על כך?

03/12/2006 | 16:12 | מאת:

שלום שולה, איני חושבת שיש חסר אופייני, תלוי באילו סמים מדובר, מינונים וזמן שימוש. כל חסר אפשרי וכל תת תזונה אפשרית באנשים אלו. לי אין חומר בנושא. המלצתי לפנות למוסדות המטפלים במכורים לסמים ולתחנות לטיפול ולקבל מהם מידע בנושא. בברכה, דנה

03/12/2006 | 16:31 | מאת:

שלום שולה, כמו כן ערכי חיפוש בגוגל תחת השם : drug abuse AND nutrition ותוכלי למצוא מאמרים בנושא. בברכה, דנה