אנטרוקוליטיס נקרוטית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/06/2006 | 05:14 | מאת: אמא מודאגת

שלום דיטנית יקרה בני אובחן שיש לו אנטרוקוליטיס נקרוטית מחלת מעיים קשה ורבת סיבוכים כי הוא נולד מוקדם. ידידה שלי אמרה לה שהיה מחקר חשוב רציני שאומר שאם נותנים להם פרוביוטיקה מסוג DOPHILUS של סולגאר אז יש תמותה פחותה מהמחלה? מה דעתך המקצועית? נ.ב אשמח לעוד תגובות מאנשים..

14/06/2006 | 07:42 | מאת:

שלום לך אמא! מבחינת שיטות העבודה, הן כמובן שונות מבית חולים לבית חולים ולכן, על אף שמחקר כזה בוצע בהצלחה בסורוקה, לדעתי עדיין לא אומץ בצורה גורפת על ידי הקהילה הרפואית. החשש העיקרי מטיפול בחיידקים אצל פגים שמערכת העיכול שלהם לא בשלה (ולעיתים פגועה כפי שזה קרה אצל בנך), הוא ממעבר של אותם חיידקים ממערכת העיכול שם פעולתם חיובית ומועילה, אל זרם הדם - שם יש פוטנציאל סכנה לנוכחותם, מצב הנקרא בקטרמיה. הערה נוספת, בסיבוך שבנך סובלת ממנו (תקני אותי אם אני טועה), בד"כ לא נהוג להזין דרך מערכת עיכול אלא ישירות לוריד. במצב זה אין כל משמעות למתן פרוביוטיקה. לדעתי תמיד כדאי להתייעץ עם רופאי ודיאטנית המחלקה. רפואה שלמה! נועה