דלקת קיבה. מה עדיף לאכול?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/03/2006 | 12:14 | מאת: תומר

שלום, אובחנתי בגסטרוסקופיה כ: ושט- פוליפ ססילי בקוטר 1 ס"מ במעבר ושט קיבה. קיב זעיר פרוקסימלית ובסמוך לפוליפ, חשד לאי זעיר ע"ש ברט בקע סרעפתי גולש 3-6 ס"מ. קיבה- דלקת קלה - אודם באנתרום. אני מתופל כבר כשבוע באומפרדקס פעמיים ביום, אבל עדיין יש לי בחילות ותחושות אי נוחות בקיבה. רופא גסטרו אמר לי לא לשתות אלכוהול, לא לאכול מתוגן, חריף, חמוץ אבל לא אמר לי שומדבר לגבי אוכל ספציפי שעדיף לאכול כדי לעזור לקיבה להבריא. כבר כשבועיים אני אוכל יוגורטים וטוסטים. הייתי רוצה לקבל הדרכה קצת יותר מפורתת על איזה מאכלים עדיף לאכול כשיש דלקת קיבה, ואיזה מאכלים עדיף שלא. תודה רבה מראש.

29/03/2006 | 17:45 | מאת:

שלום תומר, ההמצות של הרופא היו די מדויקות. כלומר מזון בעל תכולת שומן נמוכה, לא מטוגן, להמנע לחלוטין מאלכוהול, קפאין ( תה, קפה, קולה ), מזון חריף או מתובל, אכילה בכמויות גדולות ועישון. מעבר לכך הינך כול לאכול הכל, ירקות, פירות, מוצרי חלב, בשר, קטניות, לחם וכו'. הטיפול התרופתי מתחיל לעבוד אחרי כשבועיים. בברכה, דנה