אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/02/2003 | 09:54 | מאת: משה

מה היאה דיאטה דלת אשלגן

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2003 | 14:53 | מאת:

משה שלום, אשלגן הינו מינרל הנמצא בגופינו בעיקר בתאים, האשלגן שומר בגוף על מאזן הנוזלים ועל העברת מסרים עצביים. האשלגן חשוב לתפקוד תקין של שרירי הגוף, הלב ומערכת העיכול. רמות אשלגן גבוהות ונמוכות עלולות להיות מסוכנות. רמות גבוהות של אשלגן יכולות לנבוע ממס' סיבות, ביניהן ירידה בתפקוד הכלייתי, תרופות ובעיות מטבוליות ( חמצת מטבולית, המוליזה ), מינונים גבוהים של תרופות מכילות אשלגן. בכל אחד מהמקרים הדרישה היא להפחתת כמות האשלגן בדיאטה. אשלגן נמצא בכל מזון בעיקר במוצרי חלב ניגר, פירות וירקות. ישנם פירות וירקות המכילים פר מנה רמות אשלגן גבוהות ועל כן יש להמנע מהם כגון : דלעת, אבוקדו, בננה, פירות יבשים, ענבים, עגבניות, שקדים ואגוזים וכל הזרעים, תפוחי אדמה. בישול ירקות ללא קליפה יכולה להוריד את רמת האשלגן במזון. השריית תפוחי אדמה אחרי קילוף וחיתוך במים למשך הלילה ושטיפה, מורידה את רמות האשלגן במזון. אך דיאטה דלת אשלגן צריכה להיות מבוקרת ע"י דיאטנית. המלצתי קבע תור בהקדם לדיאטנית לקבלת תפריט מפורט. בברכה, דנה