בדיקת דם לרגישות למזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/11/2016 | 10:58 | מאת: מתעניין

עד כה בצעתי במסגרת הקופה ( עקב בעיות עיכול וחוסר נוחות משמעותי)שתי בדיקות נשיפה ( לקטוז ופרוקטוז) ששתיהן חיוביות. גם לאחריהן המצב לא קל, לאחרונה התפרסמו מעבדות המבצעות בדיקה לרגישות למזון באמצעות בדיקת דם ( נוגדנים בדם) האם הבדיקה ותוצאותיה מוכרות? ואם כן מדוע לא מומלצת בתחילת תהליך הייסורים של דיאטות אלימינציה אין סופיות?

06/11/2016 | 09:34 | מאת:

שלום לך, יש אכן בדיקה הנקראת RAST אך איני יודעת את שיקולי הקופה בהפניות לבדיקה כזו או אחרת (מניחה שבין היתר נובע משיקולי עלות) אפשר לבקש תור לאלרגולוג (מומחה אלרגיה) וממנו לבקש הפניה לבדיקה אם ייתן בהצלחה