סכנה של עודף סידן???

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/10/2016 | 17:21 | מאת: טלי

לאחרונה עברתי לטבעונות ואני מקבלת המון תמיכה וכך נחתו אצלי בבית - טחינה גלמית מופלאה, תערובת פיצוחים (מומלחת) וגרעיני דלעת טריים מדלעת שהוכנה למרק וייבשתי בתנור בחום נמוך כחצי שעה, לא ממש קלויי כמו גרעיני הדלעת הקנויים,מרגישים בהבדל. אתמול קיבלתי במייל לינק למאמר שקצת הדאיג אתי לגבי תזונה עשירה מדי בסידן ונזקיה, והתחלתי לחשוש,מפני שיש לנו הסטוריה של בעיות בכליות משני צידי המשפחה. הכמויות שאני צורכת: שתי כפות גדושות טחינה גלמית (לא מלאה) מכינה את הטחינה ללא מלח, עם מיץ לימון משומר ומי ברז בלבד. אוכלת את כל הכמות הזו באותה ארוחה, אם זה משתמעותי? שני חופנים גרעיני דלעת קלויים ללא מלח, אחרי הצהריים כחטיף. חופן אחד פיצוחי קטניות מלוחים קנויים: חומוסים,סויה ,פולים, אחר הצהריים כחטיף. כמובן שכמו להרבה טבעונים גם אצלי יש חלב סויה במקרר שאני אוכלת מדי פעם עם דגני בוקר מחיטה מלאה, אלא שעם כל השפע הזה של גרעינים ואגוזים חשבתי שאולי זה יותר מדי ואני אוכלת בבוקר טחינה+סלט. האם אני צורכת יותר מדי סידן או מינרלים אחרים שיכולים להזיק? הבנתי שהמלחה של אוכל בשילוב עם סידן יכולה להיות בעייתית? תודה

27/10/2016 | 08:30 | מאת:

שלום טלי, כמות הסידן ממזונות אלה נמוכה מאוד באופן יחסי ואין חשש שאת מגיעה לגבול העליון המותר לצריכה (2000-2500 מ"ג ליום, תלוי בגיל). צריכה עודפת של סידן מגיעה בדר"כ מתוספים חיצוניים אני חושבת שכדאי שתגשי לדיאטן/ית ע"מ לסדר את התפריט החדש שיהיה מאוזן מבחינת אבות המזון ולקבל טיפים נוספים ואולי צורך בהשלמות מתוספים (כגון B12) שעלול להיות חסר בתזונה טבעונית. בהצלחה ורק בריאות!