ויטמנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/05/2015 | 18:13 | מאת: אפי

בן משפחתי (בן 25) אינו אוכל פרות וירקות למעט גזר במרק. שאלתי: א. האם מזון שהתבשל עם ירקות מכיל ויטמנים מספיקים? ב. האם הלבנה מוקדמת של השיער קשורה למחסור בויטמנים? ג. האם עליו לצרוך כדורי ויטמינים? ואם כן אלו? תודה מראש

01/06/2015 | 12:10 | מאת:

אפי שלום, נתחיל מהסוף. כדי לקבוע אם יש חסרים בתפריט, כדאי לגשת לדיאטנית ולעשות אנמנזה טובה שתוכל להניב תשובה מוסמכת ומתאמת למצב האישי. לגבי הלבנת השיער - כמובן יש אלמנט גנטי. יש הטוענים שגם חסרים (בעיקר במגנזיום) יכולים להאיץ את התהליך. ולגבי בישול - ויטמין C נהרס מעצם החשיפה לאויר (אפילו כאשר סוחטים מיץ פרי הדר), אחרים (נניח הקפצה של ירקות עם שמן זית) נעשים סוודא זמינים יותר. אז בעקרון כדאי לאכול לא רק מבושל, ולשלב אם לא אוהבים אולי מיצי פרי או מיצי ירקות. ואם לגמרי אין חיבה לדברים הללו, אפשר לאחר התייעצות עם דיאטנית להשלים בתוספי תזונה מתאימים.

01/06/2015 | 12:10 | מאת:

אפי שלום, נתחיל מהסוף. כדי לקבוע אם יש חסרים בתפריט, כדאי לגשת לדיאטנית ולעשות אנמנזה טובה שתוכל להניב תשובה מוסמכת ומתאמת למצב האישי. לגבי הלבנת השיער - כמובן יש אלמנט גנטי. יש הטוענים שגם חסרים (בעיקר במגנזיום) יכולים להאיץ את התהליך. ולגבי בישול - ויטמין C נהרס מעצם החשיפה לאויר (אפילו כאשר סוחטים מיץ פרי הדר), אחרים (נניח הקפצה של ירקות עם שמן זית) נעשים סוודא זמינים יותר. אז בעקרון כדאי לאכול לא רק מבושל, ולשלב אם לא אוהבים אולי מיצי פרי או מיצי ירקות. ואם לגמרי אין חיבה לדברים הללו, אפשר לאחר התייעצות עם דיאטנית להשלים בתוספי תזונה מתאימים.