קריאטנין ואוריאה גבוהים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/05/2015 | 13:44 | מאת: דניאלה

שלום, לאחר תקופה של בין 3-6 חודשים שבה אני צורכת חלבונים יותר מהתפריט אליו הייתי מורגלת במסגרת תזונת ספורט (מבצעת אירובי 6 פעמים בשבוע בעצימות גבוהה בטווח של 50 דק עד שעה וחצי) ביצעתי בדיקות דם במרפאת כללית בה אני מטופלת והתוצאות הראו על: קריאטנין - 1.14 ואוריאה-55 לאחר חודש וחצי עשיתי בדיקות חוזרות הקריאטנין נשאר 1.14 והאוריאה ירדה ל-50. מה ניתן לעשות במקרה זה? מפני שרופא נפרולוג עשה לי בדיקות כלליות ואמר שאין עדות לכך שיש מחלה בפעילות והכל נראה תקין למעשה.

11/05/2015 | 11:32 | מאת:

רמות קריאטינין שלך בטווח הנורמה עדיין וגם נפרולוג מאשר שאין עדות לבעיה כלייתית. האם את מודאגת כי יש שינוי מבדיקות הדם שהיו לך בעבר? אם ישנה עליה, האם את נוטלת איזה שהן תרופות שיכולות לגרום לכך? מדוע בעצם הגברת צריכת חלבון? את קיבלת הנחיה מאיזה מאמן? האם ההמלצה מדיאטן עם רישיון משרד הבריאות וניסיון בתזונה לספורטאים? ובכול מקרה, אינך ספורטאית תחרותית אני מניחה, סתם מתאמנת בשביל הבריאות והגזרה. חשוב גם לציין שאצל רובינו יש עודפי חלבון בתפריט גם מבלי שניקח העשרות ואין צורך בכך. המלצתי, דברי עם איש מקצוע מוסמך שיוכל גם להיות הגורם המקשר מול הרופא המטפל ולהבין את כל הניואנסים של בדיקות הדם שלך. בהצלחה.