שומן בריא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/09/2014 | 15:00 | מאת: שומן בריא

אם אני אוכלת שומן בריא למשל ממקור של פשתן, סומסום מלא, טחינה מלאה.... האם לאורך זמן יכול להיות לי בשל כך כבד שומני? אני שואלת כי אני אוכלת הרבה מהשומנים הללו ביום - כמות של לשלך 2 כפות טחינה גולמית מסומסום מלא + עוד כ 200 גרם סומסום מלא+ כ 50 גרם פשתן. חוץ ממקור שומן זה אני לא צורכת כלל שומן בטח ובטח לא ממקור חי, לא גבינות ולא בשר. תודה

22/09/2014 | 12:32 | מאת:

שלום, כבד שומני אינו פועל יותא של רק אכילת שומן או סוג השומן, אלא פועל יוצא של הרכב השומן בגוף, השמנה, מחלות רקע, הרגלי חיים ועוד. איני יכולה לומר האם האכילה שלך כן או לא תגרום לכבד שומני, שכן התופעה הינה נובעת מגורמים רבים. בברכה,דנה