מומלץ כשיש שלשולים לשתות הרבה משקאות איזוטוניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/08/2014 | 15:34 | מאת: אורי

האם נכון הדבר שמומלץ כשיש שלשולים לשתות הרבה משקאות איזוטוניים? מה זה?

13/08/2014 | 13:44 | מאת:

שלום אורי, לא בכל מקרה, תלוי בכמות ותדירות השלשולים. אנשים נוטים במצב שלשול להחזיר רק מים חופשיים ולא מלחים, שגם אובדים במצבים אלו, לאן ממליצים על משקה איזוטוני- כלומר משקה המכיל גם מלחים הדומים בריכוזם לדם, על מנת להחזיר לא רק נוזלים אלא גם מלחים שאבדו. אם רק מחזירים מים חופשיים ללא החזרת מלחים, רמתם עלולה לרדת בדם. בברכה,דנה

13/08/2014 | 16:43 | מאת: אורי

כדי להגיע לכמות מלחים הדומים בריכוזם לדם? ביום של שלשול בגלל מעי רגיש? או בכלל באופן כללי כאשר יש שלשולים ?