ארוחת בוקר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/08/2013 | 13:37 | מאת: עד

הי, אני ספורטאי, מתאמן כל יום - שחיה, רכיבה, ריצה. ארוחת הבוקר שלי (בשלוש שנים האחרונות) מורכבת מהפרטים הבאים - כף זרעי פשתן שאני טוחן במקום במטחנה חשמלית (הזרעים מוחזקים במקרר) כף זרעי שומשום שאני טוחן במקום יחד עם הפשתן. כפית זרעי ציה שקדים, חופן אגוזי מלך, כף גרעיני חמניה, 2 אגוזי ברזיל (את כולם משרה במים לילה לפני) גרעיני דלעת כף אוכמניות וצימוקים ככף אחת מעורבבת (בערך חצי כף כל אחד). כפית שמן המפ. מעט אבקת קינמון לטעם (ולבריאות :]) לכל האמור מוסיף חלב שקדים של אלטק ולפעמים גם יוגורט יופלה במתיקות עדינה. כל כמה ימים אני מכין שיק בבוקר של פטרוזיליה, בזיליקום, בננה ותמר ומוסיף את כל האמור לשייק. מוסיף גם מעט שמן זית לקליטה טובה יותר... מה דעתכן? להוסיף משהו? להוריד? להוסיף רכיב שישפר קליטת הוויטמינים בגוף? האם יש רכיב הפוגע בקליטת הוויטמינים מהרכיבים שציינתי? אני טריאתלט, מתאמן כל יום מספר רב של שעות ואת ארוחת הבוקר המורכבת לקטתי מהלך הזמן מאינספור אתרים והמלצות...

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2013 | 13:19 | מאת:

שלום, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ועל כן איני מחווה דעה על תפריט. יש לבחון כל מקרה לגופו. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה