אומגות 3 ו-6

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2013 | 18:51 | מאת: המלאך

שלום רב, חג שמח, התנצלותי מראש על האריכות 1. אשמח ברשותכם לדעת מה היחס הנכון בין האומגות (3 ו-6) ?! 2. מהי הצריכה היומית המומלצת לאומגות 3 ו-6 ?! 3. האם תוכלו להתייחס ל זרעי צ'יה זרעי פשתן שומשום דלעת חמניות אני רוצה לשלב אותם בתפריט כל פעם שילוב של זרעים אחרים (למשל פעם ציה ודלעת ויום אחר שילוב אחר פשתן ושומשום וכו) אשמח לקבל המלצה כמה יש בחופן של הזרעים שצוינו אומגה 3 ו-6 וכמה ביום רצוי לשלב בתפריט!.

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2013 | 13:25 | מאת:

שלום , היחס הנכון, כמה שיותר לטובת אומגה 3, היום רובנו אוכלים ביחס של 1:20 לטובת אומגה 6, השאיפה 1:4 או 1:5 לטובת אומגה 6. הסיבה, גם אומגה 6 חיונית לנו, לבניית תאים והולכה עצבית. כל המזנות שציינת כגון צ'יה, פשתן מכילים בעיקר חומצת שומן אומגה 3 מסוג מסויים, שכדי להפוך לחומצת אומגה 3 החיונית לנו DHA ו- EPA צריך לעבור הרבה תהליכים אנזימתיים. הבעיה במזונות אלו שהם גם עשירים באומגה 6. היחס הכי נכון עם חומצות שומן אומגה 3 המומלצות מגיעות מדגים ולא מהצומח, כמו גם כל המחקרים בנושא. דלעת וחמניות ושומשום לא ממש רלוונטים לנושא. בברכה,דנה