צמחונות ואומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/11/2012 | 19:38 | מאת: רון

שלום רב, יצא לי לקרוא כאן בפורום שאומגה 3 זה דבר חשוב וחיוני לגוף. אני מעריך את מה שכתוב כאן ולכן רציתי לברר קצת על הנושא: האמת שאני צמחוני כבר 25 שנה ולא נגעתי בדגים. גם לא יצא לי לגעת כמעט לגמרי בפשתן או מרווה . ולכן אני תוהה בקול רם יחד איתכן... לא הייתי אמור לפתח בעיות כלשהן? ומבחינה פרקטית, האם זה נכון שגילו לאחרונה בכמה מחקרים שאומגה 3 צמחי כן נספג אצלינו? שמעתי מישהו שמדבר על המרווה המרושתת . אומנם מישהו לא אובייקטיבי , אבל הוא סיפר על מחקרים חדשים בתחום. בתודה רבה, רון

לקריאה נוספת והעמקה
29/11/2012 | 13:26 | מאת:

שלום רון, ראשית, יש אומגה 3 גם ממקור צמחי כגון זרעים ושמנים. אולי בכמות קטנה יותר אבל יש. המקור הצמחי ש אומגה 3 יכול להפוך לחומצת השומן אומגה 3 שאנו רוצים- DHA. ייתכן ואנשים צמחוניים עושים אדפטציה לאורך השנים והייפוך אצל מוצלח יותר. שנית- מי אמר שהכל תקין- אתה לא יכול להיות קבוצת הבקורת של עצמך, הרי כל כך הרבה שנים אתה צמחוני, מי אמר שאכילת דגים לא היתה משפרת את המצב התזונתי שלך. ואולי העובדה שאתה צמחוני מגנה עליך מדברים שדיאטה רגילה לא, ואז אתה פשוט בש"מ. אנחנו לא זקוקים לכמויות גדולות של אומגה 3, וככל הנראה המעט שאתה מקבל בסביבה של תזונה צמחונית מגנה עליך. אומגה 3 זה שם לקבוצה של הרבה חומצות שומן מכל מיני סוגים. אנו זקוקים בעיקר לחומצה שנקראת DHA שמגיעה מדגים בלבד! אנחנו מקבלים חומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6 ממקורות צמחיים וסופגים מצויין, הבעיה מתחילה בתהליך הפיכתם ל- DHA שלא אצל כולם עובד באופן אידאלי או בכלל. איני כיולה להעיד על צמח כזה או אחר, מרווה, או ציה או אצות, אני רק יכולה לומר שהמחקרים מדברים על מקור דג בלבד. בברכה,דנה