רגישות לחיטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/11/2012 | 09:02 | מאת: שירי לב אור

שלום רב, לאחר אכילת חיטה מכל סוג שהיא ובכל צורה שהיא (לחם, קוסקוס, בורגול וכדו') אני מרגישה נפיחות בבטן וגזים מוגברים. בדיקת צליאק שעשיתי בקופ"ח לא העידה על מחלה. מה עלי לעשות? אינני אוכלת חיטה מזה 3 חודשים וזה מקשה עלי מאוד. לעזרתכם אודה. שירי

לקריאה נוספת והעמקה
25/11/2012 | 12:17 | מאת:

שלום שירי, אם את מרגישה אי נוחות אחרי אכילת מזון מסויים, המנעות ממנו יכולה לעזור. איני יכולה לומר לך לאכול ולסבול. העובדה שאין הוכחה לרגישות למוצרי חיטה אינה אומרת שאין. אולי את יכולה להפריד בין מזונות עם סיבים תזונתיים לבין בלי סיבים ולראות האם יש הבדל. לנסות בשלב ראשון לחם לן ופסטה פשוטה ולראות האם את מרגישה רע. שבוע אחרי נסי דדוקא מזונות חיטה מלאה ושיפון ותראי איך את מרגישה אז. אם בשני המקרים הנפיחות והכאבים חוזרים, סימן שעליך להמנע מזון זה. אפשר לאכול לחם מקמחים אחרים, פריכיות, קטניות ועוד. פני לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

25/11/2012 | 14:24 | מאת: שירי לב אור

תודה על תשובתך, תוכלי לפרט לגבי הפרדה בין מזונות עם ובלי סיבים, האם את מתכוונת שבתוך אותה ארוחה לא יהיה עירבוב? האם זו עצה נפרדת לבעיות גזים ונפיחות (בלי קשר לחיטה) או שאת מתכוונת לא לאכול את זה עם חיטה יחד? לגבי קמחים אחרים: קניתי לחם שיפון ודגנים מלאים והיתה אותה בעיה, ניסיתי קוסקוס מחיטה מלאה והבעיה חזרה, פרכיות אורז מלא גורמות לי לעצירות..אשמח לקבל דוגמא ללחם שמנסיונך גורם לפחות בעיות....אני ממש עובדת עצות . אשמח לקבל תשובות וטיפים... תודה