תזונה נוגדת דלקת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם הירקות ממשפחת הסולניים( מקווה שלא טעיתי) כמו: עגבניות , חצילים, תפוחי אדמה ופלפלים אכן משפיעים לרעה במחלה אוטואימונית ורצוי להימנע מהם ? בבקשה הסבר. האם עגבנייה מבושלת מזיקה באותה מידה כמו עגבנייה טרייה? אני שואלת על עגבנייה בגלל הליקופן שבה שידוע כי הוא נוגד סרטן? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום מרווה, אין הוכחות חד משמעיות בנושא. זה נחקר בעיקר במקרים של דלקות פרקים ולא כל מחלה אוטואימונית. וגם אז אין הוכחות חותכות. זה לא משנה אם מבושל או לא. בברכה,דנה