חוסר באלבומין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי בן משפחה קשיש סובל מחסר באלבמוין. במסגרת אשפוז בגלל דבר אחר התגלה tלבומין ברמה 2.8 שעלה אחרי חודש וחצי ל- 3.5 וירד שוב לשלוש. שאלתי - נאמר לנו שיאכל הרבה עוף, דגים, ביצים. הוא שוקל כ-70 קילו נאמר לנו שיאכל כ-70 גרם חלבון ביום cבערך. מצד שני, יש לו כולסטרול וגם קשה לאכול כל היום בשרים ודגים (לפעמים מפספס ארוחות מעייפות, חום וכו'). שאלותיי: 1. האם כל חלבון בכלמוצר נכנס לשקלול? למשל 4 פרוסות לחם ביום שוות 12 גרם חלבון, האם ניתן לספור זאת? או בעוגיות, ביסלי? או חלבון של מוצרי חלב? או שחשוב לאכול בעיקר עוף וביצים וכאלה. 2. הוא נמצא בשיקום יום פעמיים שלוש בשבוע של פעילות במשך 3-4 שועת (חלקה בישיבה חלקה בעמידה) של פיזיוטרפיה ומעט מכשירים. זו פעילות מאוד מאומצת עבורו, כמה זמן לאחר האימון הוא צריך לאכול חלבונים על מנת שהשריר לא ייהרס? 3. על איזה מדד בבדיקות הדם מסתכלים על מנת לוודא שאין פירוק שריר? תודה רבה!
שלום, ראשית, במצבים של מחלה ותת תזונה, בעיקר בקשישים, אין משמעות לכולסטרול, בכלל. 1. החישוב של החלבון בהחלט כולל בתוכו גם מזונות שציינת, אך עם דגש על לפחות 50% מהחלבון שיהיה בעל ערך ביולוגי גבוה, כלומר בשר, עוף, דגים, גבינות ובעיקר ביצים, כולל החלמון. לאדם שאינו אוכל הרבה וצריך לשים דגש על איכות המזון הייתי מעדיפה לתת מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה ולא ביסלי ועוגיות. 2. ניתן להוסיף מזון רפואי עשיר בחלבון וקלוריות לפני ו/או אחרי השיקום- לשם כך יש להוועץ עם דיאטנית. 3. צריך להמשיך להתסתכל על האלבומין, סה"כ חלבונים, כולסטרול, אוראה, חומצה אורית וכמובן על המטופל, בעיקר משקל. בברכה,דנה