ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/03/2012 | 20:22 | מאת: יוני

שלום, בקשר למה ששאלתי בפעם הקודמת על הברזל, החוסר לא כל כך גדול הוא ממש גבולי. שכחתי לציין שאני אוכל טונה בשימורים פעמיים בשבוע וכמות גדולה של בשר ועוף פעם ב3 שבועות במשך יומיים שלושה. האם זה יכול לתת לי את כמויות הברזל הרצויות? ואם לא, מה היית מציעה לי לשלב ביומיום. יש לציין כי אינני מסוגל לאכול איברים פנימיים למרות שעשיתי זאת אתמול בלית ברירה (כבד עוף..). אבל אני יכול לאכול עוף, הודו, בשר טחון.. ודג טונה בלבד, גם טרי. אמרת לי בנוסף שברזל ממקור צמחי אינו נספג ביעילות כגון מקטניות וכו .. איך את מסבירה את זה שיש לי חברים צמחונים מלידה שלא אכלו בשר או דג מימיהם ואין להם חוסר כלל בבי12 או בברזל(אחרי בדיקת דם) ? הם אינם לוקחים תוספים אבל אוכלים כמות יפה של קטניות בכל יום. אשמח לתשובה. בתודה, יוני.

לקריאה נוספת והעמקה
03/03/2012 | 21:53 | מאת:

שלום יוני, כדי להגיע לרמות ברזל רצויות צריך לצרוך באופן קבוע על בסיס שבועי-יומי, העמסה לא תעזור, וככל שמעמיסים יותר, הספיגה יורדת. 3-4 פעמים בשבוע של בשר בקר, עוף, הודו ודגים יכול לפתור את הבעיה. אנשים לא צמחוניים מלידה, עם כל הכבוד, ותלוי מה מידת הצמחוניות שלהם. אם צורכים דגים, ביצים ומוצרי חלב, הסיכוי לחסר יורד. כמו כן, אנחנו לא תאומים זהים, כל אחד מתנהג בצורה שונה. כמו כן, ככל ששנים יותר צמחוניים הספיגה של ברזל עולה. b12 אין בצומח כלל, יש ייצור ע"י חיידקי המעיים, שיכול להיות שעולה בתגובה לדיאטה צמחונית. שוב צריך להגדיר מהי צמחונות אצל אותם אנשים. קטניות לא מכילות b12 כלל, כך שאין קשר. בברכה,דנה