שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/01/2012 | 10:04 | מאת: סימה

הנני בת 53 עם נפיחות בבטן גזים ולפעמים כמו שריפה מזה הרבה שנים. אחרי בדיקות רבות ומקיפות אצל גסטרו הובחן רגישות לפרוקטוז. קצת רגישות לגלוטן. הורדתי את הפירות אוכלת לחם ללא גלוטן לא נוגעת בשום דבר שיכול לגרום לגזים נפיחות וכו. לא נוגעת בסוייה שגם גרם לכאבים.... עדיין הבטן נפוחה אמנת ממש לא כואבת ולא בוערת.כמו פעם. שאלתי היא. ממה היא נפוחה?... מה זה שומן? הגיל? חוסר במשהו? יש לציין שאני רזה ותמיד הייתי אחרי לידות הבטן הייתהשטוחה לגמרי.

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2012 | 13:21 | מאת:

שלום סימה, איני רואה אותך ואיני יכולה להעריך במה מדובר. ייתכן ושומן בטני קל לקראת גיל המעבר, ייתכן ועדיין רגישות למזונות מסויימים ועוד. מציעה שתפני לדיאטנית ונסו לגלות יחד אילו מקורות מזון מפריעים לך יותר ואלו פחות. לידיעתך, אין "קצת" רגישות לגלוטן. במקרה של גלוטן מדבור באלרגיה, או שיש או שאין. בברכה,דנה