מאכלים להורדת הסיכוי לחלות בסרטן הפרוסטטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/06/2011 | 03:33 | מאת: ר

היי האם יש מאכלים שהוכחו כמורידים את הסיכוי לחלות בסרט הפרוסטטה? או חומר מסוים שנמצא באוכל, לדוגמא ליקופן בעגבניות?

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2011 | 21:26 | מאת:

שלום , אין מחקרים שהוכיחו באופן חד משמעי הורדת סיכון לסרטן פרוסטטה ע"י מזונות שונים. המחקרים שהראו קשר נסיבתי ולא סיבתי היו עם ליקופן, ויטמין D, סיבים תזונתיים, שומן חד בלתי רווי, אומגה 3 ועוד. אך כשעבר למחקרים ניסויים, כלומר ממש לתת לאנשים את המרכיבים הנ"ל, לא נמצאה תועלת ואף בחלק מהמחקרים מצאו החמרה. הרעיון העיקרי, לאכול מאוזן ובריא מכל קבוצות המזון, להמנע מחסרים, להקפיד על פעילות גופנית ואורח חיים בריא. בברכה,דנה

29/06/2011 | 20:42 | מאת: ר

על המחקרים שהראו שאין קשר בין מזון לסרטן הפרוסטטה