היפרקלמציה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/05/2011 | 12:01 | מאת: רם

בן 74 רמת סידן-10.89 TSH-1.82 עושה פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע הכולל תרגילי חימום מתיחות בעיקר, והליכה על הליכון 45 דקות עם שיפועים עד 7 מעלות.גובה 1.85 מ' משקל 96-97 קילו, מקפיד על תזונה נכונה. בוקר:ברנפלס ללא סוכר עם 150 ג' חלב 3%, תה נענע ומים ממתיק סוכרלוז. 10: תפוח עץ סמיטמרק ירקות 5 אגוזי ברזיל.צהריים:מרק ירקות חזה עוף בתנוראו דגה בתוספת סלט חי, או ירקות אפןיים. 17:תפוח עץ סמיט. ערב:שני כריכים 4 פרוסות לחם קל ללא מלח עם גבינה לבנה וירקות חתוכים. מאוחר יותר נס קפה נטול קופאין עם ממתיק סוכרלוז.עברתי DCT 4 הממצא מתאים לאנדונומה של הפרהתאיריד.נמצא כרגע במעקב בהמלצ השל המומחים מרמב"ם,והרופא המטפל.האם אפשרי לשפר את או לשנות את התזונה שערכי הסידן בדם ירדו עד להחלטת הרופאים האם לטפל בטיפול פולשניאו ישנה אלטרנטיבה אחרת. אני מודה לך מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
24/05/2011 | 15:35 | מאת:

שלום רם, ישנם הגורסים כי יש להפחית את כמות הסידן בתפריט ולנסות להמנע בשלב זה ממוצרי חלב ולראות השפעה על הרמות בדם. במקום לצרוך אבוקדו, חומוס, פסטרמה, טונה. לא מוצרי שומשום. אפשר לנסות למספר שבועות ולראות האם חל שיפור. כמו כן, הייתי מורידה את מספר אגוזי הברזיל ל- 1 ליממה בלבד מחשש להרעלת סלניום במינונים גבוהים של אגוזי ברזיל. עדיף בשר בקר או עוף על פני דגים בשלב זה. כמו כן רצוי להתיעעץ עם אנדוקרינולוג לגבי נוכחות גבוהה של סידן בשתן ואבני כליה וכיצד ניתן למזער השפעה זו. בברכה,דנה