העשרת חלבון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
אמא שלי מוזנת בPEG באוסמוליט, הדיאטנית אמרה שלפי בדיקות דם חסר חלבון, התחלנו לתת כף super whey ביום (כבר 4 ימים), וביומיים האחרונים החלו בצקות ברגליים ומיעוט שתן. האם זה עקב הוספת החלבון? יכול להיות שמתן החלבון עוד לא השפיע והבצקות זה עוד מהמחסור בחלבון? אולי זה בעיה בכליות? הדיאטנית שלנו לא זמינה, האם היית ממליצה בינתיים להפסיק את מתן החלבון?
שלום ציפי, מיעוט במתן שתן ובצקות לא קשורות לחלבון שניתן ב- PEG. את צריכה רופא ולא דיאטנית בשלב זה. ייתכן ומדובר בבעיה כלייתי וכדאי לבדוק בהקדם. אם מיעוט במתן שתן ממשיך, פני למיון. בברכה,דנה
מתן השתן הסתדר ולפי הרופא ובדיקות הדם לא נראה כי יש בעיה כלייתית. אמא עדיין בצקתית, למרות שהאלבומין השתפר ל3.2. אני לא שלמה עם תוסף החלבון, היא מזיעה מאוד ומלוחה, יש לה כל הזמן ריח של החלבון ויש לה קרום לבן על הלשון, הפסקתי ל3 ימים את תוסף החלבון והפסיקה להזיע. הדיאטנית מכללית טוענת שיש להמשיך עם מתן החלבון, אשמח גם לחוות דעתך.