צמחונות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני צמחונית (לא בשר ולא דגים), אוכלת המון סוגי ירקות ופירות באופן יומיומי, כמו כן, שקדים ואגוזים (במידה כמובן), איך הייתן ממליצות לי להשלים באופן הטוב ביותר את החסכים בהעדר בשר ודגים בתזונה שלי. תודה מראש.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום טל, ראשית, עליך להקפיד על אכילת מוצרי חלב וביצים כמקור לחלבון מן החי וכן למריכיבם מן החי שלא תקבלי מהצומח בעיקר ויטמין B12 וסידן. ייתכן ויהיו לך בכל זאת חסרים של אבץ, ברזל, B12 ולכן כדי להבדק באופן קבוע לחסרים. חשוב להשלים עם דגנים מלאים, כולל כוסמת, קינואה, קטניות ועוד. בברכה,דנה