שאלות על שיבולת שועל ושמן זית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, הייתי שמח לקבל תשובות על הדברים הבאים: 1. ידוע למשל שלא רצוי לקלות אגוזים, האם כך הדבר גם לגבי שיבולת שועל? האם הם מאבדים מרכיבים חיוניים או חלילה מזיקים? האם עדיף לאכול אותם בצורה "חיה" ללא חימום בתנור וללא קליה (אני בדר"כ שם אותם בתנור עם מעט שמן)? 2. כאשר אני אופה לחם, עוגיות, ירקות בתנור או בעצם כל דבר בתנור האם להשתמש בשמן זית או בשמן קנולה? ידוע שלשמן זית יש נקודת רתיחה נמוכה יותר וכן גם הנקודה שבה מתחילים להשתחרר חומרים מזיקים. החל מכמה מעלות לא כדאי להשתמש בשמן זית טהור? או שאולי עדיף שמן קנולה מזוכך?
שלום גולי, 1. אין מניעה מקליה של שבולת שועל או חימום ו/או בישול. אין בכך איבודים משמעותיים לערך הקלורי של שבולת השועל, בייחוד מבחינת סיבים תזונתיים. 2. עדיף להשתמש בשמן קנולה מזוכך בכל מקרה, פחות משפיע על הטעם ופחות נשרף, בשל נקודת עישון גבוהה יותר. לשמן זית זה יכול לקרות כבר ב- 150-160 מעלות. בברכה,דנה