מחסור? עודף?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/03/2010 | 01:07 | מאת: מור

לפי אתר מסוים אני עוקבת אחר אבות המזון שאני צורכת וויטמינים ומינרלים (מתזונה). יוצא לי תמיד שאני לא צורכת מספיק נחושת ולא מספיק ויטמין E.לפי כמות מומלצת. בנוסף ויטמין A יוצא שאני צורכת יותר מכמות מומלצת. 1. בשביל מה צריך נחושת וויטמין E 2. באם כדאי לי להשלים אותם מאילו מזונות אני מקבלת אותם? 3. עודף ויטמין A למה גורם?

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2010 | 13:40 | מאת:

שלום מור, 1. הנחושת חשובה למטבוליזם של ברזל, ביצירה של שומנים ופירוקם, ביצירת רקמת חיבור, פעילות שריר הלב, ויש לה תפקידים נוספים במערכת החיסון והעצבים. חשובה מאוד בנטרול נזקים של רדיקלים חופשיים ומחמצנים. לרוב אין לנו חסרים בתזונה בנחושת, ולא הייתי מסתמכת על הטבלאות באופן גורף. ויטמין E חשוב כנוגד חמצון, שותף לויטמין C במעגל נוגד חמצון ותפקידים נוספים. לרוב אין לנו חסר בויטמין E, שכן כף שמן יכולה לספק לנו את רוב ההמלצה, ביחוד שמן קנולה שעשיר בויטמין זה. 2. אין צורך להשלים, אכילה מכל קבוצות המזון אמורה לספק את כל הצרכים הנ"ל. 3. לרוב אנו צורכים ויטמין A יותר מההמלצות, בעיקר בגלל שמוסיפים אותו למזון מעובד. הסיכוי להגיע להרעלה באנשים עם תפקודי כלה וכבד תקינים, אפסית, כך שאין חשש. עודף ויטמין A יכול לגרום בין היתר לפגיעה קשה בעצמות. בברכה,דנה