איך להוריד את הקריאטינין?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2009 | 12:46 | מאת: דניאלה

רמת הקריאטינין שלי כיום היא 1.62. עד לפני כחודש וחצי סבלתי מלחץ דם גבוה שנע בין 90/130 ל - 90/170. בחדשיים האחרונים לחץ הדם שלי התיצב ל - 80/120 שאלתי היא למה הקריאטינין שלי בגוף לא יורד ואפילו עולה למרות שהלחץ דם שלי תקיו?. רציתי לומר שאני נוטלת פעמיים ביום כדורים בשם טריטייס. אודה לך אם תעזרי לי למצוא דרך להורדת הקריאטינין למרות שלחץ הדם תקין.

21/07/2009 | 09:40 | מאת:

שלום דניאלה, קראטנין הוא מדד לתפקוד כלייתי והוא מעיד על בעיה בפינוי של הקראטנין, חומר המופרש מהשריר שלנו. החומר עצמו אינו מסוכן, אך הוא מעיד על בעיה כלייתית. ברור שלחץ דם לא מאוזן יכול לגרום לנזק כלייתי, אך הלחץ דם לכשעצמו לא משפיע על פינוי קראטנין, כך שלמרות שהוא אוזן, יש נזק כלייתי. הואיל וזהו שלב ראשוני של מחלה, הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט מתאים היכול לעזור להאט את קצב התקדמותה מחלה. שנית, הטריטס יכול להראות עליה ברמות הקראטנין, ביחוד בסוכרתיים ואנשים עם היצרות של עורק הכליה. האם את מטופלת אצל נפרולוג? בברכה,דנה