ויטמין b12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/07/2008 | 22:37 | מאת: רוני

שלום רב. בדיקות הדם האחרונות שעשיתי הראו כי יש לי מחסור בויטמין b12 . תזונתי בריאה ומאוזנת ואני אוכלת בשר באופן קבוע. מה יכולות להיות הסיבות לחוסר? אני בחורה בת 26 ששומרת על אורח חיים בריא לכן לפי מיטב הבנתי זה לא דבר שגרתי, אז הייתי שמחה לקבל אינפורמציה בנושא תודה רוני

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2008 | 10:10 | מאת:

שלום רוני, חסר בויטמין B12 הינו די נפוץ גם באוכלי בשר. הטענה היא שהבשר שמגיע אלינו די מדולל ויטמין זה ואנו אוכלים בעיקר עוף שנחשב לעני ב-B12 והרוב ניתן למצוא בבקר והוד שנאכלים פחות. שנית, יכולה להיות בעיה בספיגה שכן ספיגתו תלויה בגורם המופרש מהקיבה ולעיתים ישנה ירידה בפקטור זה. כמובן שיכולות להיות בעיות ספיגה במערכת העיכול אך הייתי מצפה לחסרים נוספים ולא רק ל-B12. בכל מקרה את אם החסר אינו קשה ואת לא סובלת מתסמינים של חסר כגון בעיות נוירולוגיות, ירידה בזכרון ועייפות, את יכולה להתחיל עם כדור מציצה תחת הלשון ולבדוק עוד 3 חודשים. אם החסר משמעותי התייעצי עם רופא המשפחה לגבי טיפול. אם את חוששת שמדובר בבעיה אחרת, התייעצי עם רופא המשפחה. בברכה, דנה