סוגי בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2008 | 20:42 | מאת: אלדד

ד.נ. כמה שומן (כללי, ומתוכו רווי), נתרן ורכיבים חשובים אחרים יש בבשר לבן, לעומת בשר בקר? שנית, האם מבחינה תזונתית או בריאותית יתרונותיו לעומת חסרונותיו עולים או נופלים מאלה של בשר לבן? תודה. אלדד

לקריאה נוספת והעמקה
25/02/2008 | 10:32 | מאת:

שלום אלדד, הואיל ויש הרבה חלקי בשר ויש הבדל בין החלקים בחיה עצמה נתתי ממוצע. בבשר לבן יש בבמוצע בחלקים הרזים ב- 100 גר': 145 קק"ל, 21 גר חלבון, 6 גר' שומן מתוכם 2 גר' שומן רווי ו- 61 מ"ג כולסטרול. יש בו 0.7 מק"ג ויטמין B12 2 מ"ג אבץ 1 מ"ג ברזל וכ- 60 מ"ג נתרן. לעומתו בבשר בקר יש 135 קק"ל, 22 גר' חלבון, 4.6 גר' שומן ומתוכו 1.7 גר' שומן רווי, 47 מ"ג כולסטרול, 1.2 מק"ג ויטמין B12, 4.4 מ"ג אבץ, 1.63 מ"ג ברזל טכ- 60 מ"ג נתרן. מכל אלו בשר בקר נחשב למזין יותר מבחינת הרכב השומן, ברזל, אבץ וויטמין B12. בברכה, דנה