נוגדי חימצון כחלק מתזונה מניעתית בהקשר של סרטן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה, היכן ניתן להשיג רשימה של מרכיבי מזון אשר יש להם תכונות בולטות כנוגדי חימצון לצורך שילוב בתזוה כחלק מהתמודדות נגד הישנות וחזרה של גידול סרטני ? תודה, זיו
לקריאה נוספת והעמקה
שלום זיו, אין רשימה מדעית בנושא ואין מחקרים המראים כי תזונה נכונה מונעת הישנות סרטן מסויים או בכלל. נושא התזונה קשור יותר למניעה ראשונית של סרטן, וגם זו לא רלוונטית לכל סוגי הסרטן. בכל מקרה כל הירקות והפירות מכילים נוגדי חמצון מסוגים שונים ומינונים שונים התורמים לבריאותינו כגון עגבניות המכילות ליקופן ועוד. בברכה, דנה