כוס יין אדום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/04/2002 | 12:53 | מאת: דניאל

האם זה מועיל לבריאות לשתות כוס יין אדום ביום והאם זה לא ממכר ולא מפתח אלכוהוליזם?

דניאל שלום, בכוס עד שתיים של יין אדום ליום בהחלט יש תרומה בריאותית (במידה וזו כל כמות האלכוהול הנצרכת ביום!) יין אדום מכיל פוליפנולים אשר מסייעים במניעת טרשת עורקים (במגוון מנגנונים שלא ניתן לפרטם כאן) ובנוסף כמות קטנה של אלכוהול (עד 2 כוסות) גם מורידה מעט את לחץ הדם. זה הרקע לתופעה המכונה "הפרדוקס הצרפתי" המסבירה מדוע אצל הצרפתים אשר אוכלים מזון שמן ועתיר אנרגיה יש תחלואת לב נמוכה יחסית. עם כל זה, ארגונים מובילים כגון ה - Americam Heart Association אינם ממליצים על תוספת יין מהסיבה שאכן ניתן להתמכר לאלכוהול, והוא גם רעיל לכבד, למעיים ומזיק לרקמות בחלל הפה.

מנהלי פורום תזונה קלינית