צ'אי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/12/2006 | 09:15 | מאת: אלה

ג.נ. האם צ'אי מסאלה וצ'אי ורדים נחשבים כ"תה צמחים" (דהיינו - נטול קפאין), שאפשר לשתות אותו בארוחה חלבית מבלי ששתייתו תפגע בספיגת הסידן המצוי בארוחה כזו? להלן רשימות הרכיבים של 2 סוגי תה אלה: א. צ'אי מסאלה: תערובת תה הודי, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, הל ופלפל שחור. ב. צ'אי ורדים: תערובת תה הודי, ורד בר, קינמון, תמציות ורדים, קינמון וקוקוס טבעיות. בברכה, אלה

לקריאה נוספת והעמקה
19/12/2006 | 20:57 | מאת: דנה ויינר

שלום אלה, על תה ללא קפאין רשום על כל תיון או על הקופסה "ללא קפאין", אם לא רשום כך, אז התה מכיל קפאין. לא הקפאין שפוגע בספיגת סידן אלא חומרים אחרים בתה, כגון פיטאטים. לכן זה לא משנה אם מכיל או לא מכיל קפאין מבחינת ספיגה במערכת העיכול. ידוע כי צריכת קפאין בכמות גדולה מעלה הפרשת סידן בשתן ופוגעת במאזן הסידן, אך זה מדובר בכמויות גדולות של קפאין. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית