אשלקן נמוך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/03/2002 | 18:36 | מאת: אסתר

בבדיקה דם התגלה שרמת האשלגן נמוך וזה עקב לקיחת קלוריל מהם המאכלים שאני אמורה לקחת על מנת לשפר את המצב תודה אסתר

21/03/2002 | 12:45 | מאת: דנה ויינר

אסתר שלום, התרופה אותה את נוטלת, הקלוריל, הינה תרופה משתנת, שבניגוד לתרופות משתנות אחרות הגורמות לאיבוד אשלגן בשתן, תרופה זו אמורה למנוע מצב זה.אבקש, באם תוכלי, לפרט תרופות אחרות אותן את מקבלת ומאיזו סיבה. כמו כן האם סבלת לאחרונה משלשולים והקאות ? מזונות עשירים מאוד באשלגן הם ירקות ופירות בייחוד : בננות, מיצי הדר, עגבניות ( וכל מוצרי העגבניות - רסק, קטשופ ), תפוחי אדמה ( אפויים ומטגנים בעיקר ), פירות יבשים, תאנים, תמרים, ענבים, קטניות ( אפונה, תירס, חומוס וכו' ). דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית