סינדרום X

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/03/2002 | 16:42 | מאת: גלית

שלום, יצא לי להיתקל בכתבה על הנושא הנ"ל והייתי שמחה לקבל קצת הבהרות : להבנתי התופעה מתבטאת בכמיהה לפחמימות שיש לה תופעות לוואי בגוף כשאחת מהם היא "שחלות פוליציסטיות" - שבזה עיקר התעניינותי. הייתי רוצה לדעת על הקשר באמת בין השניים ומה נכון לעשות בנדון. רוב תודות

13/03/2002 | 17:54 | מאת: גיל

הכתבה היום בידיעות אחרונות הייתה קצת כתובה בהגזמה. אין הכוונה לצריכה מבוקרת של פחמימות- כמו שנכתב שם- אלא לאנשים עם תפריט מאוד קיצוני ודל מאוד בשומן ובחלבון

14/03/2002 | 15:06 | מאת: ליטל להב

שלום גלית סינדרום X אינו כמיהה לפחמימות. צר לי. מדובר במושג חדש יחסית, המתאר תופעה (סינדרום) של מספר מחלות משולבות המופיעות בד"כ יחד. מה שמיוחד בסינדרום ה- X הוא השמנה המופיעה ביחד עם יתר לחץ דם +סכרת או הפרעות בעקומת סוכר+ דיסליפידמיה (בעיות שומנים בדם). כל המחלות האלה קשורות בהשמנה אשר מביאה עמה תנגודת להורמון אניסולין. בקשר לשחלות פוליציסטיות, לעיתים גם מחלה זו קשורה לחלק ממחלות סינדרום ה-X אך ממש לא בהכרח. אם את רוצה לדעת יותר על עניין זה נסי למצוא פורום העוסק בבעיות גניקולוגיות (בטוח יש דבר שכזה איפה שהוא...) בהצלחה - ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית