שמן MCT

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/11/2005 | 21:16 | מאת: דודו

נועה שלום, מהם הסייגים לשימוש בשמן MCT? תודה דודו

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2005 | 15:32 | מאת: דנה ויינר

דודו שלום, שמן MCT עשוי מחומצות שומן באורך בינוני, להבדיל מחומצות שומן במזון שלנו שהינן ארכות שרשרת ברובן. שימוש בשמן MCT הינו למטרת אספקת אנרגיה לאנשים, במיוחד לאלו הסובלים מתת ספיגה במערכת העיכול. כמו כן יש שמשתמשים בשמן זה במקרה של דיאטה מיוחדת הנקראת, דיאטה קטוגנית, שניתנת במקרים של התקפים אפילפטיים. היתרון בשמן MCT הוא בספיגה ובמטבוליזם ( כלומר ניצול לאנרגיה ) יחסית קל ומהיר אשר יכול להתקיים גם במצבי חסר. התרומה הקלורית שלו דומה לזו של שמן מהסוג הרגיל. יש לשים לב כי ישנן מחלות או מקרים בהם יש להזהר או להמנע ממתן שמן MCT, כגון : אנצפלופתיה על רקע כבדי, בסוכרת, מחלות מטבוליות ביילודים הקשורות לכבד, וחולים עם שחמת הכבד. אין מצב של הרעלה או עודף ידוע, אך כמו כל שמן, בעודפים גדולים יכול לגרום לשלשולים.כמו כן יכול להצטבר בכבד במקרים קיצוניים ולהביא לכבד שומני. בכל מקרה, אין להשתמש בשמן זה אלא אם כן הומלץ ע"י רופא ודיאטנית לטיפול במחלה ספציפית ולא למטרות אחרות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית